Anfield. (Photo by PAUL ELLIS / AFP)

Inför Liverpool-Chelsea

På torsdagkväll har vi en mycket intressant drabbning mellan Liverpool och Chelsea. Liverpool famlar och sjunker i tabellen medan Chelsea har hittat ny motivation under nye tränaren Thomas Tuchel och är obesegrade under hans befäl.

Liverpool – Chelsea på tv & stream
⏰ Torsdag, kl. 21.15
📺 V Sport Premium / Viaplay

Båda lagen har mött varandra i fyra olika tävlingar under de senaste 10 mötena. Liverpool vann UEFA Super Cup 2019 på straffar, efter att Liverpool hade vunnit Champions League och Chelsea vunnit Europa League.

Det senaste mötet i Premier League var i september 2020 där Liverpool vann med 2-0 efter två mål av Sadio Mané. Liverpool har vunnit alla de senaste fyra ligamötena.

Båda lagen har haft problem med målproduktionen på sistone. Trots att Chelsea är obesegrade sedan Tuchels kom in i bilden har de bara gjort 10 mål på 9 matcher. Efter två kryss mot Manchester United (0-0) och Southampton (1-1) har de pressen på sig att vinna för att inte förlora kontakten med toppen. För närvarande hittar vi dem på femteplatsen med 44 poäng.

Liverpool är bara en poäng och en position bakom Chelsea. De har förlorat 6 av sina 10 senaste matcher i alla tävlingar och i PL har de bara gjort 4 mål på 5 matcher.

Jurgen Klopp har alltjämt många, långa skador, Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip är borta, men hoppas ha Jota, Alisson och Fabinho tillgängliga för toppkampen.

För Chelsea är Thiago Silva inställd på att komma tillbaka efter en skada. Det återstår att se om brasilianaren genast kommer att återuppta sin startposition. Hans vikarie Christensen har gjort det bra så det är ingen stress för Tuchel här. Dessutom är Callum Hudson-Odoi tveksam på grund av en skada.

Troliga startelvor: Liverpool vs Chelsea
Liverpool
: Alisson – Alexander-Arnold, Kabak, Fabinho, Robertson – Thiago, Wijnaldum, Jones – Salah, Firmino, Mane.

Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Christensen (Thiago Silva), Rudiger, James – Kante, Kovacic, Alonso – Mount (Pulisic), Havertz, Werner.

Liverpool – Chelsea på tv & stream
⏰ Torsdag, kl. 21.15
📺 V Sport Premium / Viaplay

Se aktuella odds hos Casumo