Leeds mot Wolverhampton Foto: Nathan Rogers | Unsplash

Förhandstitt på Leeds mot Wolverhampton

Leeds klarade sig undan nedflyttning förra säsongen med nöd och näppe. Det stod mellan Leeds och Burnley under säsongens sista dag och Leeds överlevde tack vare att Burnley förlorade sin match samtidigt som Leeds vann.

Wolves å andra sidan hade en relativt bekväm säsong i mitten av tabellen.
Wolves pressade länge på för att kvalificera sig för europaspel under förra säsongen men de nådde dessvärre inte hela vägen och slutade på en tiondeplats.
Nästa säsong kan vi räkna med att Wolves siktar högt igen och hoppas på att kvalificera sig till europaspel 2023/24.

Leeds marscherar vidare under Marsch

Den nya säsongen kommer att innebära den verkliga början på Jesse Marsch-eran i Leeds. Amerikanen tog över Leeds efter Marcelo Bielsa i mars 2022 när Leeds befann sig i en riktigt pekär situation och harvade i tabellens botten.
Den fotbollen som Leeds spelade innan March tog över var väldigt anfallsinriktad, så pass inriktad på anfallet att försvaret ofta blev lidande. Leeds släppte in mål efter mål, vecka efter vecka och åkte ibland på stora förluster.

Ankomsten av Jesse Marsch gav Leeds en ny typ av feelgood-faktor då Marsch hanterade omklädningsrummet på ett annat sätt än Bielsa.
Leeds ser dock ut att stå inför en riktigt tuff säsong då de inför den här säsongen har sålt sina två absolut bästa spelare.
Yttermittfältaren Raphinha har lämnat för Barcelona i en övergång till ett värde av sextio miljoner pund. Även mittfältaren Kalvin Philips lämnade för Manchester City i en övergång på 44 miljoner pund.

Det kommer att bli extremt svårt för Leeds att ersätta yttern Raphinha. Hans flärd och beslutsamhet gjorde honom till en publikfavorit på Elland Road. Raphinha var utan tvekan en av de största anledningarna till att Leeds klarade sig kvar i Premier League förra året. De sextio miljoner pund Leeds fick för Raphinha plus de fyrtio miljoner man fick genom Philips-affären har återinvesteras i några intressanta övergångar.

Marc Roca – 10 miljoner pund från Bayern München
Brenden Aronson – 30 miljoner pund från RB Salzburg
Tyler Adams – 18 miljoner pund från RB Leipzig
Rasmus Kristensen – 12 miljoner pund från RB Salzburg
Luis Sinisterra – 23 miljoner från Feyenoord
Darko Gyabi – 5.5 miljoner pund från Manchester City U23 Några av dessa spelare har sedan tidigare spelat under tränaren Jesse Marsch vilket kommer att hjälpa dem att komma till rätta.

Wolves kämpar för Europa

Wolves kommer återigen att kämpa för en europaplats nästa säsong.
Förra säsongen var man inte riktigt där man ville då man slutade fem poäng bakom West Ham och den sista europaplatsen.
Wolves har gjort en del solida värvningar under fönstret och hoppas kunna bygga vidare på förra säsongens resultat med tränaren Bruno Lage.

Wolves har bland annat plockat in den unge mittbacken Nathan Collins från Burnley för tjugotvå miljoner pund. Wolves har även tagit in Hee-chan Hwang på en permanent deal efter att ha lånat honom under förra säsongen.
Wolves kanske största förstärkning inför säsongen är dock förmodligen Adama Traoré som kommer tillbaka efter att varit på lån i Barcelona under 2021/22.
Yttermittfältarens form dippade aningen innan han lånades ut till Barcelona men erfarenheten från arbetet under Xavi i Barca kommer att ha gett Traoré ett större självförtroende inför kommande säsong. Om Wolves får igång Traoré tillsammans med Jimenez på topp kan vi verkligen räkna med att få se dem slåss om europaplatserna i slutet av säsongen.

Odds för Leeds mot Wolverhampton

Oddsen för Leeds United mot Wolves ser ganska intressanta ut.
Hos Bet365 är Leeds favoriter till segern (x2.25) och Wolves ses som underdogs (x3.20).
Wolves har ett fint facit mot Leeds och har enbart förlorat ett av deras sju senaste möten mot Leeds (i Premier League och Championship). Leeds vann visserligen det senaste mötet på Wolves hemmaplan men vi tycker att oddset x3.20 på att Wolves ska vinna är för bra för att ignorera, även krysset känns troligt i den här premiärmatchen mellan Leeds och Wolves (x3.40).

Oddsen hittar du hos Bet365

Var och när?

Leeds mot Wolverhampton spelas lördagen den sjätte augusti klockan 16:00 på Elland Road.

Matchen visas på Viaplay samt kanalen V Sport 1.