Everton mot Chelsea Foto: Jacob Kupferman | Getty Images/AFP

Förhandstitt Everton mot Chelsea

I en av de mest spännande matcherna i Premier Leagues öppningshelg ställs Evertons tränare Frank Lampard mot sin gamla klubb Chelsea där han uträttade stordåd som spelare.

Båda lagen verkar vara inne i en förvandlingsperiod där Toffees hoppas kunna hålla sig undan ännu en nedflyttningsstrid medan Chelsea är på väg in i en ny era under den nya amerikanske ägaren Todd Boehly.

Everton vann faktiskt det senaste mötet lagen emellan efter att Richarlison gjorde matchens enda mål. Brasilianaren Richarlison är dock inte ett orosmoln för Chelsea i den här matchen då han under sommaren gått till Tottenham.

Chelsea har ett riktigt taskigt facit mot Everton då dem har förlorat de fyra senaste gångerna de besökt Goodison Park. Chelseas tidigare plumpar på Goodison reflekteras dock inte i oddsen inför matchen då Chelsea är ganska stora favoriter att ta med sig alla tre poäng hem till London (x1.61).

Everton dåliga bakåt under försäsongen

Evertons defensiv var högst tvivelaktig under förra säsongen, trenden höll även i sig under försäsongen då Lampards gäng släppte in åtta mål på de första tre matcherna.

Nyförvärvet James Tarkowski, som kom in som bosman från nedflyttade Burnley, bör kunna ge backlinjen ett välbehövligt lyft. Everton ser dock fortfarande ut att få förlita sig mycket på sin engelska landslagsmålvakt Jordan Pickford som var fenomenal under de sista omgångarna av säsongen 2021–22.

Everton har faktiskt hållit nollan vid båda av Chelseas senaste två besök på Goodison Park, men det är svårt att se hur ett lag som nyligen förlorade med 4–0 mot Minnesota United ska kunna hålla i den trenden. Sett till detta är oddset x2.62 som Bet365 erbjuder på att Chelsea gör mål i båda halvlekarna definitivt intressant.

Richarlison var en av Evertons absolut viktigaste spelare när de lyckades hålla sig kvar i Premier League förra säsongen. Efter hans stora övergång till Spurs har det blivit en stor lucka i Evertons anfall, och aktiviteten på transfermarknaden har hittills varit minimal. Man håller nu hårt i pengarna på Goodison och Tarkowski får ses som sommarens stora nyförvärv, tillsammans med försvararens förra lagkamrat i Burnley, Dwight McNeil.

Sett till förlusten av Richarlison och inaktiviteten på marknaden ser det här ut att bli ännu en jobbig säsong för Everton såvida Lampard inte uträttar stordåd.

Sterling debuterar för Chelsea

Roman Abramovichs era i Chelsea är över, och hittills har man under de nya ägarna värvat Raheem Sterling och Kalidou Koulibaly, Thomas Tuchel sägs dock vilja ha mer.
En förlust med hela 4–0 mot Arsenal under försäsongen ger en antydan om att det kanske inte blir någon enkel resa för klubbens nya ägare.

Det ser ut som att det är Sterling och Havertz som ska stå för målen i Chelsea efter att klubben gjort sig av med belgaren Romelu Lukaku, som fått återvända till Inter efter en katastrofal säsong i London.

Sterling kommer att vilja visa sin nya klubb att han är värd sin prislapp genom att göra många poäng och skapa många målchanser för sina anfallskollegor. Sterling, som tidigare spelat i Liverpool, har ett fint facit mot Everton och har gjort mål mot Toffees fem gånger, varav en gång var förra säsongen när han spelade för Manchester City.

Trots att Koulibaly anslutit från Napoli känns Chelsea ovanligt svaga bakåt då både Antonio Rüdiger och Andreas Christensen lämnat klubben.
Chelsea har nyligen förlängt med César Azpilicueta men kommer att behöva förstärka ytterligare om man vill vara med och slåss i toppen.

Då det råder frågetecken kring Chelseas backlinje är det osannolikt att man håller nollan på Goodison, men Chelsea bör ändå vara tillräckligt starka framåt för att få med sig alla tre poäng hem.

Odds Everton mot Chelsea

Då vi inte tror att Chelsea eller Everton kommer att hålla nollan i den här matchen rekommenderar vi att man tar en titt på att båda lagen gör mål i matchen – ett spel som ger dig x2.00.
För den som vill spela på resultat finner man fint värde i både 3-1 (x15.00) och 2-1 (x9.50) till Chelsea.
Som tidigare nämnt är även Chelsea att göra mål i båda halvlekarna ett bra spel som ger x2.62 insatsen.
Bland troliga målskyttar i Chelsea skulle vi säga att Raheem Sterling känns hetast, Sterling att göra mål när som helst ger x2.87.

Var och när?

Everton mot Chelsea spelas lördagen den sjunde augusti klockan 18:30 på Goodison Park i Liverpool.

Matchen visas på Viaplay samt kanalen V Sport Premium.