Allsvenskan omgång 25 Foto: Nathan Rogers

Förhandstitt Crystal Palace mot Arsenal

Årets Premier League-säsong inleds fredagen den 5 augusti 20:00 på Selhurst Park.
I premiärmatchen får vi se när Londonklubbarna Crystal Palace och Arsenal ställs mot varandra i vad som ser ut att bli ett spännande möte.
Dessa två lag brukar ofta bjuda upp till intressanta och roliga matcher med hög underhållning. Arsenal har inte lyckats slå Palace vi de två senaste tillfällena lagen har mött varandra. De två senaste resultaten är 3-0 till Palace och 2-2.

Kan ”The Eagles” lyfta under Patrick Vieira?

Crystal Palace lär vara med och slåss i tabellens mittenskikte den här säsongen, vi kan även räkna med att de kommer överraska mot större motstånd när de har hittat sin form.
Vieira har redan gjort några smarta värvningar under sommarfönstret, bland dessa finner vi Cheick Doucoure som kommer in för att ersätta Gallagher som återvänt till Chelsea efter det att låneavtalet hos Palace löpte ut. Även mittbacken Chris Richards har skrivit på efter att ha värvats från Bayern München i en övergång värd 11 miljoner pund. Utöver dessa två köp har Palace även plockat in målvakten Sam Johnstone och högeryttern Malcolm Ebiowei gratis.

Dessa värvningar kommer bara att stärka Palace som kommer att göra ett ambitiöst försök att avsluta säsongen i tabellens övre halva och kanske till och med slåss om de sista platserna till Europaspelet.

Palace kommer att vara hungriga och vilja starta säsongen bra mot ett ungt Arsenal som även dem är mer hungriga på framgång än på länge.

Arsenals ambitioner för säsongen

Arsenal hoppas kunna ta ytterligare ett steg den här säsongen och knipa en Champions League-plats när vi rundar av säsongen 2022/23.
Arsenal har haft en hektisk sommar och värvat in en del spelare som ser ut att kunna tillföra enormt mycket till Artetas lagbygge.
Arsenals största värvningar den här sommaren finner du nedanför:

Fabio Vieira – 30 miljoner pund från Porto
Alex Zinchenko – 30 miljoner pund från Manchester City
Gabriel Jesus – 45 miljoner pund från Manchester City
Matt Turner – 5.5 miljoner pund från New England
Marquinhos – 3 miljoner pund från Sao Paulo

Sammanlagt har Arsenal spenderat mer än 110 miljoner pund på dessa värvningar, så Arsenal visar inga tecken på att sluta satsa ungt och har gjort några riktigt fina affärer den här sommaren.

Det känns troligt att Arsenal den här säsongen kommer att spela med en kvartett längst fram som innehåller Bukayo Saka, Martin Ödegaard, Gabriel Martinelli och Gabriel Jesus. Det är ett väldigt starkt anfall som bör kunna ställa till med massa problem för ligans olika försvar.
Palace kommer med andra ord att behöva se upp redan från matchens första minut då Arsenals Gabriel Jesus kommer att göra allt i sin makt för att bevisa Arteta och Arsenals ledning att de gjorde rätt i att satsa på honom.
Vi kan räkna med att anfallarens nya anfallskamrater Ödegaard och Saka kommer att lirka fram fina bollar och skapa ytor för Jesus under hela säsongen.

Arsenals manager Mikel Arteta kommer behöva komma igång direkt och få ihop några bra resultat i inledningen av säsongen.
Förra säsongen förlorade Arsenal premiärmatchen med 2-0 mot då nyuppflyttade Brentford. Patrick Vieira kommer att ha sina egna planer för hur han ska förstöra för Arsenal och sno med sig alla tre poäng från säsongens första match.

Odds på Crystal Palace mot Arsenal

Crystal Palace att vinna matchen ger x4.20 insatsen, Arsenal att vinna ger x1.80.
Skulle det vara som så att du vill spela på Crystal Palace den här matchen skulle vi rekommendera att du spelar på resultatet 2-1 som ger x15.00 insatsen. Samma spel i Arsenals favör ger x9.50.
Troliga målskyttar för Arsenal är nyförvärvet Gabriel Jesus och den egna produkten Bukayo Saka.
Jesus att göra mål när som helst i matchen ger x2.40 medan Saka ger x3.20.

Oddsen hittar du hos Bet365

Var och när?

Crystal Palace mot Arsenal spelas fredagen den femte augusti klockan 21:00 på St James’ Park i Newcastle.

Matchen visas på Viaplay samt kanalen V Sport Premium.