chelsea managers stamford bridge Stamford Bridge - Chelseas hemmaplan. (Photo by IAN KINGTON / AFP)

Inför Chelsea – Man United

En viktig match väntar med Chelsea – Man United i Premier League. Båda lagen har gått obesegrade under en lång period, även om det har blivit en del kryss där de kanske borde ha vunnit.

⏰ Söndag 28 februari kl. 17.30
📺 Viaplay / V Sport Premium / Ultra

Chelsea delade på poängen med Southampton i den förra omgången, men tog en stark seger mot Atletico Madrid i Champions League.
Manchester United har plockat upp några för många kryss för att kunna hänga på City, med oavgjorda resultat med West Brom, Everton, och Arsenal. Inte nödvändigtvis dåliga resultat, men inte bra nog mot ett City som tar trepoängare i varje match.
I och med Chelseas usla säsong fram till att Tuchel kom in så får man väl anse de vara avhängda från titelracet. För Uniteds del är det 10 poäng upp och det är inget annat än trepoängare som gäller i fortsättningen om de ska ha en möjlighet att hinna ikapp.

Tuffa krav för Thomas Tuchel
Efter att Tuchel blev tränare för Chelsea har de vunnit fyra matcher och spelat två oavgjort i Premier League. Höga krav ställs på den tidigare PSG-tränaren med dyra investeringar som Timo Werner, Kai Havertz och Hakim Ziyech. Det är ingen hemlighet att Chelsea-ägaren Abramovich inte ger tränare mycket tid till att börja prestera. Under de senaste 18 åren har det varit 12 olika tränare i Chelsea.

Har Timo Werner hittat formen?
Det satt långt inne för Timo Werner som var tvungen att spela tusen minuter innan det äntligen lossnade mot Newcastle. Den stora frågan är om Tuchel lyckas få ut all skicklighet som Werner besitter, som han visade upp i Leipzig.

Svårt spelprogram för Chelsea
Southampton var en relativt enkel match om man tittar på Chelseas kommande matcher. De tog en solid bortaseger mot Atletico Madrid i Champions League på torsdag, och nu är det Uniteds tur. Därefter åker de till Liverpool i början av mars, innan Everton anländer till Stamford Bridge några dagar senare.

Ole-Gunnar har tagit upp jakten på stadens rival
Med Pep Guardiola och Manchester City 10 poäng före, är alla matcher viktiga med 13 omgångar kvar av säsongen. United har bara förlorat 2 av sina senaste 20 matcher, men har många oavgjort att se tillbaka på. Matcher måste vinnas med tanke på att City har vunnit 13 Premier League-matcher i rad.

Man United vidare i Europa League
Det ska mycket till för United att inte komma vidare i Europa League. De leder 4-0 före returen mot Real Sociedad på Old Trafford. Trots att Bruno Fernandes har haft en vansinnigt bra säsong och är både den som har gjort mål och har flest assist i laget, är det också fler spelare som är involverade i produktionen. Daniel James verkar vara tillbaka i gott skick, medan både Rashford och Cavani är farliga framför mål. Cavani var borta mot Newcastle, men kan vara tillbaka på torsdag eller söndag.

⏰ Söndag 28 februari kl. 17.30
📺 Viaplay / V Sport Premium