Arsenal - Fulham (Foto: JUSTIN TALLIS / AFP)

Arsenal – Fulham – fler mål från Gunners?

När: Lördag 27 augusti kl. 18.30
Var: Emirates Stadium, London
Senaste mötet: Arsenal – Fulham 1-1, Premier League, april 2021
TV: Viaplay och V Sport Premium

De tidiga ligaledarna Arsenal välkomnar Fulham till Emirates i den sena lördagsmatchen i Premier League. Gunners vann förra helgen med 3-0 mot Bournemouth, vilket innebär att de är det enda laget i ligan som har gått rent. Och visst påverkar det oddset. Arsenal är stora favoriter att vinna här.

Fulham ska dock inte underskattas. Än så länge är de obesegrade och har fem poäng på de tre inledande matcherna.

Arsenal – the real deal?

Frågan många ställer sig nu efter Arsenals fina start är om det är ett lag vi kan räkna med i toppen den här säsongen. Det har varit några säsonger med kräftgång och de har harvat runt plats 7-8. Den här säsongen står i stark kontrast till förra säsongens inledning där de förlorade sina tre inledande matcher. Nu har de istället nio poäng efter tre spelade matcher.

Man kan så klart argumentera för att de har mött ett någorlunda lätt motstånd i form av Crystal Palace, Leicester och Bournemouth nu senast.
De hyllade sommarvärvningarna Gabriel Jesus och Oleksandr Zinchenko har gett effekt direkt – två mål och tre assist för Jesus hittills.

På de tre spelade matcherna har Gunners gjort nio mål. Ser man till statistiken i övrigt så har Arsenal gjort minst två mål i åtta av de senaste tio matcherna. Så Fulham får se upp.

Oddsen på matchen menar att Arsenal ska ta det här lätt, så det kanske inte är det bästa värdet på Arsenalseger här, sett till oddsen.

En rak hemmaseger ger 1,30 gånger pengarna hos Bet365. Ett lite mer intressant spel är att vinna första halvlek samt i full tid, vilket de har gjort de senaste fyra ligamatcherna. Arsenal i halvtid och Arsenal i full tid ger 1,77 i odds hos Expekt.

Sett till antal gjorda mål så har det blivit över 2,5 mål i åtta av de tio senaste matcherna.
En kombination av Arsenal att vinna och Över 2,5 gjorda mål ger 1,68 i odds.

Fulhams obesegrade svit slutar här?

Fulham har inlett fint, kanske till mångas förvåning. Nykomlingarna kryssade hemma mot Liverpool i premiären, följde upp med 0-0 mot borta Wolves och vann mot Brenford hemma med 3-2

Nu blir det en andra bortamatch för Cottagers och det känns väl som att mycket talar för att Marco Silvas lag får sin första förlust för säsongen här, med tanke på Arsenals form.


Målen framåt står Mitrovic för som vanligt. Tre mål på tre matcher har det blivit för serben. Det känns som att han varit med i alla år, men han är bara 27 faktiskt. Det här är hans sjätte säsong med Fulham. Talande nog så är det varannan säsong i Championship och varannan i Premier League. Den gode Mitrovic har hängt med tåget både upp och ner.
Målskytt på lördag?

Arsenal – Fulham – speltips och odds

Handikappspelen har varit ett bra sätt att backa Arsenal på den här säsongen. Samtliga av deras segrar har kommit med minst två måls övertag. -1 på Arsenal ger 1,80 hos Bet365 vilket känns intressant.  -2 ger 2,87 i odds, också det hos Bet365.

Mål från Jesus ger 1,95 i odds.medan mål från Mitrovic ger 3,50.