#OLEOUT? – POTENTIELLA KANDIDATER ATT TA ÖVER RODRET I MANCHESTER UNITED Foto: Alexandre Debieve | Unsplash

#OLEOUT? – POTENTIELLA KANDIDATER ATT TA ÖVER RODRET I MANCHESTER UNITED

Med en förkrossande 5-0-förlust mot Liverpool på Old Trafford ser det verkligen ut som att Ole Gunnars dagar är räknade. Här granskar vi potentiella kandidater som kan ta över efter norsken.

Zinedine Zidane

Den tidigare stjärnspelaren (och managern), är för närvarande tillgänglig efter att ha lämnat Real Madrid (igen) i somras. Zidane har skördat stora framgångar i Real Madrid efter det att han klev in och ersatte Carlo Ancelotti efter det att italienaren fick sparken. Det skulle utan tvekan vara väldigt intressant att se Zidane leda den stjärnfyllda truppen Manchester United har.

Antonio Conte

Det finns ytterligare en manager av yppersta världsklass som är tillgänglig just nu – Antonio Conte.
Conte vann Scudetton i Inter under sitt första år och lämnade sedan klubben sommaren därefter. Conte har bevisat att han är den sortens manager som kan kliva in i en klubb, göra ett gediget jobb och sedan lämna, något som låter passande för United då de för stunden har en fantastisk trupp som behöver optimeras.
Conte har erfarenhet från Premier League sedan tidigare, vi minns alla den fantastiska Chelsea-säsongen 2016/17 då han ledde Chelsea till ligaguldet. Kanske är han just den sortens manager Manchester United skulle behöva just nu?

Brendan Rodgers

En potentiell anställning av en tidigare Liverpool-tränare skulle utan tvekan skapa rubriker, det råder det inga tvivel om. Rodgers får verkligen sina lag att spela fantastisk fotboll och han har bevisat att han kan göra mycket av lite. Vad skulle Rodgers kunna göra med en trupp av Manchester Uniteds kaliber samt deras enorma plånbok?

Mauricio Pochettino

Det fanns gott om Pochettino-rykten under tiden då han nyss fått sparken från Spurs, där och då hade Pochettino varit en mycket rimlig anställning av United. Nu styr Pochettino PSG med världsstjärnor som Messi, Neymar och Mbappe, och PSG har just nu en bekväm ledning med 7 poäng i den franska ligan, det kan med andra ord vara svårt att locka Pochettino från den franska huvudstaden.

Gareth Southgate

Southgate skulle helt klart vara ett intressant val för Manchester United. Southgate har inte vunnit några troféer med det engelska landslaget ännu, men han ledde nationen till sommarens EM-final och till semi i VM 2018.
Han kommer sannolikt att stanna hos ”The Three Lions” i några år till men samtidigt vet vi att United gillar att värva från det engelska landslaget. Ska dem lyckas att ta in den engelska landslagstränaren också?