Manchester City vs Liverpool – En sen nyårskaramell

Det finns avgörande matcher och så finns det avgörande matcher. Matchen på torsdag på Etihad Stadium mellan Manchester City och Liverpool är en föreställning som ända sedan spelschemat blev officiellt legat som ett paket under granen, i väntan på att få öppnas. Trots Pep Guardiolas uppmaningar om att ingenting avgörs under en match känner hemmalaget säkerligen en hel del press inför torsdagens sammandrabbning i och med det poängövertag som Liverpool skaffat sig.

Tablå för Premier League här!

 

Bethard – Högst odds på bortaseger

För dig som vill spela på matchen erbjuder Bethard högst odds på Liverpoolseger inför stormötet på Etihad Stadium (i skrivande stund 3,70 x pengarna på Liverpoolvinst). Tror du att Jürgen Klopp och hans Liverpool fortsätter sin vinstsvit finns det med andra ord bara ett självklart spelbolag att vända sig till. Lägg ditt spel här!

 

Tillfällig svacka eller blottade svagheter

Manchester City såg länge oslagbara ut i ligaspelet denna säsong. Poängen rullade in av bara farten och spelet såg oförskämt bra ut med en formtoppad Raheem Sterling, och då hade inte ens förra säsongens bästa spelare, Kevin de Bruyne, återvänt ifrån sin skada.

Allt bra så långt för Manchester City, men så kom den där förlusten, oförtjänt eller inte, mot Chelsea på Stamford Bridge med 2–0. Laget visade öppningar i sin defensiv som inte tidigare blottats på samma sätt. Offensivt vet alla vad Manchester City är kapabla till, men vad händer om man flyttar fokus mot deras defensiv. Hur står sig Walker, Otamendi, Laporte och Stones mot lag som försöker sätta press tidigt och högt upp i plan? Pep Guardiolas filosofi lämnar inte sällan försvararna utlämnade och utsatta för en mot en dueller. Stort förtroende sätts till den enskilda individens förmåga att försvara man mot man, och efter de senaste matcherna kan man med rätta sätta ett frågetecken kring om Manchester City besitter kvalitet nog i försvaret för att behärska det spel som efterfrågas. En sak som är säker, mot Liverpool kommer det krävas att misstagen ifrån de senaste matcherna slipats bort eller att Pep ger mer understöd åt sina försvarare.

Skador/Avstängningar: Claudio Bravo, Eliaquim Mangala, Benjamin Mendy, Fabian Delph, Kevin de Bruyne (Osäker), Ilkay Gündogan (Osäker)

Vem ska stoppa Liverpool

Europas bästa lag, det var vad Pep Guardiola hade att säga om Liverpool inför torsdagens möte, och det är svårt att säga emot när man ser till senaste månaden. December månad var en av de mest hänsynslösa Liverpool har stått för under Jürgen Klopps ledning. Av nio spelade matcher vann man samtliga, gjorde 23 mål och släppte in 3. Då ska det tilläggas att man mött lag som Everton (Merseyside derby), Manchester United, Napoli och Arsenal. Det råder inga tvivel kring att det är något stort på gång i den röda delen av Liverpool, frågan är bara hur långt det ska räcka denna säsong.

I och med den vansinniga resultatraden ifrån december samtidigt som flera av toppkonkurrenterna tappat poäng så har man lyckats skapa ett försprång till onsdagens motståndare på hela 7 poäng, vem såg det komma för bara ett par veckor sedan? Oavsett förutsättningar kommer Liverpool med all säkerhet att ta sig an matchen mot Manchester City precis som om det vore vilken match som helst. Både Manchester Citys kvalitet men också Liverpools offensiva pjäser talar emot en matchbild där bortalaget slår vakt om poängen som man går in till matchen med. Räkna istället med en fartfylld match där hemmalaget måste gå för en seger ju längre in i matchen vi kommer.

Skador/Avstängningar: Alex Oxlade-Chamberlain, Joe Gomez, Joel Matip, James Milner, Alberto Moreno, Dominic Solanke

När lagen möttes på Anfield tidigare under säsongen slutade matchen 0–0 efter mycket dramatik där Riyad Mahrez missade straff sent i matchen. Manchester Citys insats var dock en av de bättre som man lyckats prestera mot Liverpool, inte minst jämfört med förra säsongens möten. Även om det var med stor respekt och en hel del uppoffring av den vanligtvis offensiva kvaliteten i ett försök att få stopp på Liverpool fronttrio, så fanns där flera positiva saker för Manchester Citys del att ta med sig in till torsdagens match. För dig som vill se matchen är det Viasat Sport Premium, Viasat Ultra HD eller Viaplay som gäller, avsparkstiden är 21:00.

 

Premier League gör uppehåll för FA-cupen

Matchen på torsdag blir den sista i Premier League innan den 12e januari då ligaspelet drar igång igen. Dessförinnan ska det spelas matcher i FA-cupen, en tävling som visas på Viasats kanaler och Viaplay. För Liverpools del väntar Wolverhampton Wanderers på bortaplan medans Manchester City ska ta emot Rotherham hemma på Etihad Stadium. Den kommande omgången av FA-cupen kommer spelas under datumen 4–7 januari och vinnarna är klara för sextondelsfinal.

Full tablå för FA-cupen här!