Manchester City – Chelsea

Vi backar bandet en och en halv vecka, Manchester City har just förlorat överraskande mot Newcastle samtidigt som Liverpool har läge att gå upp till en 7-poängsledning i ligan vid vinst mot Leicester City. Utfallet blev det omvända och två matcher senare är det istället Manchester City som kan sätta rejäl press på övriga titelkandidater. Söndagens match mot Chelsea kan påstås vara den tuffaste man har kvar i ligaspelet denna säsong, vinst där och man avslutar helgen som ensamma ligaledare. Här ges alla förutsättningar inför söndagens match!

En tuff vecka som kan avslutas perfekt

Att Manchester City skulle få bekänna färg under den gångna veckan stod klart. Laget stod inför en rad svåra matcher, Arsenal, Bournemouth och Chelsea. De två första avklarades utan några större problem och nu är det bara Chelsea som står mellan Manchester City och en perfekt vecka med tre av tre segrar. Det sista testet för veckan blir mest troligen också det tuffaste, men kan vi trots det ens räkna med något annat än tre poäng för de ljusblå.

Trots att Chelsea var laget som lyckades bryta Manchester Citys förlustnolla denna säsong ligger det ett stort favorittryck på hemmalaget inför söndagens match. Manchester City på Etihad Stadium är en av säsongens tuffaste utmaningar, och med fullt vind i seglen ska det mycket till för att de ljusblå man ska tappa poäng, även om det är Chelsea som står för motståndet.

Chelsea var det första laget att slå City i årets Premier League

Benjamin Mendy och Vincent Kompany kommer inte till start under söndagen. Utöver dessa bortfall har Pep Guardiola en i stort sett skadefri trupp att välja bland. Både Raheem Sterling och Kevin De Bruyne startade på bänken i veckan när Everton besegrades vilket betyder att vi borde få se åtminstone en av dessa herrar ifrån start under helgen.

Senaste gången lagen möttes i ligan vann Chelsea, då mot ett Manchester City utan både Sergio Aguero och Raheem Sterling på plan. Just Aguero är en spelare som verkar trivas extra bra mot just Chelsea, 12 mål på 16 matcher mot Londonklubben har det blivit genom åren.

Chelsea blandar och ger

Det är ett svåranalyserat Chelsea vi har att jobba med denna säsong. Maurizio Sarri kom till Chelsea inför säsongen och har gjort ett bra jobb under omständigheterna. Med tiden kommer italienarens spel avspegla sig mer och mer på planen och vi kommer få se ett mer jämnt presterande Chelsea.

Även om laget ifrån västra London haft en sämre formkurva under de senaste veckorna, dåliga insatser mot både Arsenal och Bournemouth, så har laget tillräckligt med kvalitet för att störa vilket lag som helst, inte minst sedan Gonzalo Higuain anslutit till laget. Argentinaren har inte låtit målproduktionen vänta på sig och har sett mycket intressant ut under de få matcher han spelat. Speltips inför matchen kan vara Higuain som målskytt då mycket av Chelseas anfallsspel kommer att avslutas via anfallaren.

Higuain har gjort två mål på sina första 2 två matcher i Chelsea (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Manchester City favoriter till segern

Med 13 av 14 möjliga ligavinster på hemmaplan denna säsong råder det inga tvivel kring vilket lag som bär favoritstämpeln inför söndagens match. Chelsea är bra, riktigt bra ibland till och med, men Manchester City med den formen som de plockat upp efter några poängtapp i början på året är ruggigt svårstoppade.

Svagheterna hos Manchester City har blivit mer blottade under andra halvan av säsongen än vad de blev under hösten. Försvaret har sett darrigt ut stundtals och tycks vid motgångar under matcherna ha svårt att hitta in i spelet. Chelsea har kvaliteten att såra Manchester City, kanske rentav göra både ett och två mål, men känslan är ändå att Manchester City går av planen efter 90 minuter med 3 nya poäng. Det kommer bli Manchester Citys tuffaste prövning för veckan och det vill till att de inte ger spelare som Hazard eller Higuain några extra meter om man ska få se sig själva som ensamma ligaledare efter helgens omgång.

Förväntade startelvor:

Manchester City

Ederson; Laporte, Otamendi, Stones, Walker; D.Silva, Fernandinho, Kevin De Bruyne; Sané, Aguero, Sterling

Chelsea

Arrizabalaga; Alonso, Luiz, Rüdiger, Azpilicueta; Barkley, Jorginho, Kanté; Hazard, Higuain, Willian

Kuriosa inför matchen

  • Mike Dean kommer att döma söndagens match mellan Manchester City och Chelsea – Engelsmannen är ett rött kort ifrån sitt 100:e i karriären
  • Matchen kommer att sändas på Viasat Sport Premium och Viaplay, matchstart 17:00 på söndag
  • Det har slutat med över 2.5 mål i Manchester Citys 9 senaste hemmamatcher
  • I 9 av de 11 senaste hemmamatcherna för Manchester City har man vunnit både i halvtid och efter fulltid
  • Gonzalo Higuain har gjort två på två framträdanden i Premier League så här långt, argentinaren är tillsammans med Eden Hazard Chelseas stora hot mot Manchester City

Full tablå över Premier League på TV och Stream hittar du här!