Konstiga mål i Premier League

Premier League är en av de största och mest älskade ligorna i världen med några av världens bästa och mest kända spelare. Det har gjort tusentals med mål i Premier League, många av dom fantastiskt snygga, många är väldigt vanliga men några av dom är väldigt osannolika och konstiga. 

Här kommer en lista över några av de allra konstigaste i Premier League-historien.  


Divock Origi mot Everton

Vi börjar med ett otroligt mål från denna säsongen, inte vilket mål som helst utan det helt avgörande målet från årets första Merseyside-derby melland Everton och Liverpool.Divock Origi, som knappt fått någon speltid denna säsongen blir inbytt sent, matchen ser ut att ta slut när vanligtvis stabila Jordan Pickford får hjärnsläpp när en sneträff från Van Dijk seglar mot målet och detta osannolika händer i den 95:e minuten:


Darren Bent mot Liverpool

Detta är ju guld om en inte är Liverpool-supporter. 2009 är året och matchen mellan Sunderland och Liverpool slutar 1-0 på ett väldigt märkligt vis. En Liverpool-supporter kastar in en badboll på planen och resten är historia. Darren Bent får ett fritt läge, skjuter ett vad som ser ut att vara ett skott som går rakt på José Reina träffar badbollen och går in i mål. Efter matchen var det väldigt mycket snack om att målet skulle blivit bortdömt och domaren dömde veckan efter i The Championship. Ett konstigt mål, det är det.


Dion Dublin mot Newcastle

Som målvakt är det viktigt att hålla koll på vad du har runt dig, lämna aldrig någonting till slumpen. Shay Given glömde detta i matchen mot Coventry 1997. Efter ett långt inlägg som Given enkelt plockar ner inser han inte att Mr. Dublin är bakom honom utanför planen. Very, very sneaky Mr. Dublin!


Stan Collymore mot Blackburn

Detta är ett klassiskt mål som aldrig skulle hända på en fotbollsplan i Premier League idag. Det var lite ruffigare planer förr.Vid första titt kan detta se ut som en målvaktstavla men det går knappast att skylla på stackars Tim Flowers i Blackburn-målet.Peter Enckelman / Olof Mellberg, självmål

Olof Mellberg hade en lång sejour i Aston Villa där han var en älskad försvarsbjässe och kapten. I detta moment så lär det dock inte finnas så mycket kärlek till varken honom eller Peter Enckelman i Villa-målet. Ett enkelt inkast utan press från motståndaren där Enckelman missbedömer bollbanan från Mellbergs inkast, ett mycket märkligt mål.


Jason Cundy mot Ipswich

Det är antagligen inte speciellt många som har koll på vem Jason Cundy är, 41 matcher i Premier league för Chelsea men det var i Tottenham han gjorde sitt överlägset vackraste/märkligaste mål. I ett försök att rensa bollen när Ipswich är i anfall halkar Cundy och får till en makalös träff. Bollen seglar drygt 40 meter, över målvakten och in i motståndarmålet.Att lägga skulden på målvakten här är väl att ta i?


Michael Antonio mot Southampton

Michael Antonio spelar som bekant i West Ham och har blandat och gett de senaste säsongerna. Glödhet – iskall – glödhet –  iskall osv. Med sin styrka, spänst och snabbhet har han lyckats stänka dit många nickar i favör för West Ham, denna nicken är dock av helt annan klass. Efter att ha tagit sig fram på vänsterkanten och lyckats bryta sig in i straffområdet så går allt så fel men samtidigt så rätt!Bonus
Javier ”Chicarito” Hernandez mot Chelsea

Detta är inte ett mål från Premier League men måste ändå vara med på listan. ”Chicarito” är känd för sin målfarlighet i straffområdet och har gjort merparten av sina mål just i boxen. Här mot Chelsea i Community Shield, en fin passning in och det ska bara vara att sätta fram foten men varför göra det så enkelt för sig. Precis när Hernandez ska slå in bollen så snubblar han till, träffar bollen skjuter sig själv i huvudet och bollen går i mål. Classic!


Mohamed Diamé mot Brighton & Hove Albion

Brighton leder med 1-0 i 80:e minuten, Newcastle pressar på och har samlat ihop ett flertal bra chanser men det verkar vara en sån där dag där ingenting går lagets väg.Det fina med fotboll är att allt är möjligt. Detta målet var starten till en comeback och Newcastle vann till slut 2-1. Starten på återhämtningen var milt sagt märklig.
Rikoschett, pinball eller kanske bara en klassisk studsboll, kalla det vad du vill! En rensad hörna, ett dåligt skott, en missad touch och sedan via Diamés häl upp i krysset. Ett vackert, fult, snyggt och otroligt mål är det i alla fall.


Det finns såklart en uppsjö med otänkbara och märkliga mål detta är bara ett urval, har ni några fler favoriter så skicka gärna in förslag till oss så slänger vi upp ännu en lista. Denna listan kommer från början från Planet Football. 


För full tablå över matcher i Premier League på TV & Stream klicka här

Ni vet väl att vi har TVsportguider i Norge, Danmark, Tyskland och UK också?
TVkampen.com
TVsporten.dk
TVsportguide.de
TVsportguide.com

Och även en splitter ny guide för Esport, där du även kan se alla matcher direkt på siten.
Esportsguide.com