dortmund vs bayern Bayern Münchens Robert Lewandowski och Dortmunds Erling Braut Haaland (Photos by Christof STACHE and INA FASSBENDER / AFP)

Inför Dortmund – Bayern München

Borussia Dortmund tar emot rivalerna Bayern München i en match som kan avgöra vilka som vinner Bundesliga säsongen 2019/2020.

Bara fyra poäng skiljer lagen efter helgens matchrunda, med Bayern serieledare och Dortmund som tvåa med sju matcher kvar att spela.

Sedan ligan återupptogs har Bayern hittills haft en perfekt svit och slog både Frankfurt och Union Berlin komfortabelt. Det har dock inte varit problemfritt den här säsongen, men de leder trots allt ligan efter 27 matcher och har gjort 80 mål, sex fler tisdagens motståndare.

Lucien Favres lag har faktiskt vunnit sina sex senaste ligamatcher sedan början av februari och har bara förlorat fyra gånger den här säsongen. Dortmund kommer att lita på att januarivärvningen Erling Haaland bidrar med produktion, men Dortmunds senaste matcher mot rivalen har slutat både 4-0 och 5-0.

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV

Håll koll på

I ett möte fylld med spelare i världsklass över hela planen kommer det utan tvekan att finnas några få som har förmågan att avgöra denna tävling.

För Bayern är det uppenbart att Robert Lewandowski kommer att vara det största hotet, och om han är på humör på tisdag – blir det en jobbig kväll för Dortmund.

Den återupplivade Thomas Müller kan också spela en roll i denna match och njuter av sin bästa säsong under de senaste åren med 17 Bundesliga-assister redan.

För Dortmund är de två huvudstjärnorna i showen utan tvekan Jadon Sancho och Erling Haaland. Norrmannen har tagit Bundesliga med storm sedan han kom i januari med 10 mål hittills.

En av de mest lockande striderna att se upp kommer att äga rum på flanken, där Real Madrid-lånet Achriff Hakimi och Alphonso Davies – två av de mest spännande ytterbackarna i världen kommer att gå ”head-to-head”.

Hakimi har tio assistenter för Dortmund den här säsongen hittills, medan Davies har visat sin extrema speed hela säsongen. Bådas hastighet och offensiv kommer att bli underhållande att se.

Hur går det i matchen?

Det har inte blivit oavgjort mellan dessa två lag sedan mars 2016, och det känns som att det är närmare än någonsin att det ska sluta i oavgjort här.

Det är dock värt att notera att Bayern ofta är som bäst när det gäller. Se bara på tidigare den här säsongen, när de låg bakom Dortmund i tabellen, och ändå vann med 4-0. Denna gång saknar dessutom Dortmund hemmastödet då det är återigen publikfritt.

En sak som dock ska sägas är att Dortmund ser ut i fin form på sistone och de kan nog bjuda upp till dans på tisdag. Med det sagt så ligger favoritskapet på Bayern – i vanlig ordning.


Övriga matcher & tabellen