Helgens toppmatcher i Europa!

Med helgen i antågande är det hög tid att kolla över vilka matcher som står på schemat och vi kan väl lugnt konstatera att ingen kommer bli besviken. Serie A, Bundesliga och La Liga bjuder alla tre på riktiga höjdare till matcher, eller vad sägs om Juventus – AC Milan, seriefinal mellan Bayern München och Borussia Dortmund samt Barcelona – Atletico Madrid. Som vanligt använder du TVmatchen.nu för att säkerställa vart du ser helgens sport på TV och stream.

Juventus – AC Milan 18:00, Allianz Stadium

Ligan är avgjord, Juventus med fokus på nästa veckas Champions League och ett AC Milan med tre raka matcher utan seger – Vad kan möjligtvis vara intressant med detta möte? Fråga vilken Milan-supporter som helst och svaret kommer vara ALLT. Det är nämligen så att Serie A denna säsong bjuder på en dramatik kring Champions League-platserna som aldrig tidigare. Från Torino på 9e-plats till Inter på 3e-plats skiljer endast 8 poäng och verkligen allt kan hända under de avslutande omgångarna. AC Milan har i skrivande stund handen på 4e-platsen, om än tillfälligt. Formen är långt ifrån optimal hos Milano-laget och med både Lazio och Atalanta frustandes närmast bakom finns det snart inga utrymmen för misstag.

Juventus går på den rakaste av vägar mot sin åttonde raka ligatitel. Avståndet ner till Napoli är betryggande nog för att man ska kunna slå av på takten och rikta fokus mot Champions League, turneringen som är det uttalade målet för hela klubben denna säsong. Det kan tänkas att Allegri har både en och två tankar på nästa veckas match mot Ajax i bakhuvudet när han plitar ner startelvan mot Milan.

Juventus vann säsongens första möte med 2-0

Trots Milans succévärvning av polacken Piatek från Genoa, 7 mål på 10 matcher, har laget inte lyckats övertyga. En poäng från de senaste tre matcherna har gjort att Milans utgångsläge inför avslutningen på säsongen ser allt svårare ut. Visst, fjärdeplatsen har man för tillfället, men det räcker med ett misstag, ett poängtapp, så är där genast ett par lag som kan gå förbi. Kampen om platserna bakom Juventus och Napoli kommer bli en uppgörelse ända in till slutomgången. För Milans del startar den kampen på lördag kväll, seger mot Juventus och läget ser genast ljusare ut!

Klicka här för att se var du ser helgens Serie A på TV och stream!

Bayern München – Borussia Dortmund 18:30, Allianz Arena

Vilken avslutning vi har att se fram emot i Bundesliga! Borussia Dortmund kändes fram till för ett par månader sen som de starkaste och kanske rentav den enda kandidaten till att lyfta pokalen i maj, men så kom formsvackan och lika snabbt var Bayern München där och visade att man minsann inte var att räkna bort. Medans Borussia Dortmund vacklade betänkligt i februari, 6 av 15 möjliga poäng, vann Bayern München 4 av 5 matcher och kunde hämta in avståndet till toppkonkurrenten.

(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

På lördagskvällen är det dags för de två giganterna att ställas mot varandra på Allianz Stadium. Höstens möte, vinst med 3-2 för Borussia Dortmund, kom under en period av säsongen där Bayern München var inne i en tuff formsvacka. Nu är det andra förutsättningar, de regerande mästarna har fått blodad tand och kommer vid seger på lördag kliva om rivalerna från Ruhrområdet.

Borussia Dortmund laddade upp inför helgens match med att ta tillbaka ligaledningen efter två sena mål mot Wolfsburg. Som vi vant oss vid under denna säsong var det Paco Alcacer som kom in från bänken och stod för målskyttet. Spanjoren har gjort flest mål (16) i ligaspelet för Borussia Dortmund denna säsong, detta efter enbart 9 starter och 12 inhopp.

Paco Alcacer har räddat Dortmund flera gånger denna säsongen.

De regerande mästarna, Bayern München, och deras fina form under våren fick sig en törn lagom till helgens drabbning. 1-1 slutade matchen mot Freiburg och 1 poäng var vad Niko Kovac och hans mannar fick nöja sig med. Laget har en match kvar, Heidenheim i tyska cupen, innan mötet på lördag med Borussia Dortmund och kommer således få ett par dagar mindre vila. Hur stor påverkan det kommer ha återstår att se men klart är att lördagens möte kommer bli högst avgörande om vem som ska titulera sig tyska mästare när säsongen summeras.

Klicka här för att se var du ser helgens Bundesliga på TV och stream!

Barcelona – Atletico Madrid 20:45, Camp Nou

La Liga är avgjord, och för den som tror något annat blir lördagens match mellan FC Barcelona och Atletico Madrid sista chansen att ingjuta någon som helst spänning. 8 poäng skiljer lagen emellan inför lördagens drabbning och även om det såklart är för mycket att ta in på ett lag som Barcelona, har vi lärt oss att Diego Simeone inte kommer se jakten på titeln förlorad förrän det verkligen är över.

Senast Atletico Madrid lyckades med bedriften att vinna över Barcelona i ligaspelet var 2010, då med Diego Forlan och Sergio Agüero i startelvan. Det är således inte mycket som talar för en seger för Atleti, möjligtvis att Barcelona redan nu börjat blicka framåt mot det stundande Champions League-mötet med Manchester United.

För bortalagets del i hopp om 3 poäng gäller det att fortsätta hålla fast vid den solida defensiv man visat upp denna säsong. Under de senaste sju matcherna i ligaspelet har man endast släppt in mål i en. Framåt ligger mycket av ansvaret på Griezmann, inte minst då Diego Costa är osäker till start i helgen på grund av skada.

Barcelona har stora möjligheter plocka hem trippeln denna säsong då man är kvar i både Copa del Rey och Champions League. En stor anledning till detta stavas såklart Lionel Messi, som aldrig tycks tappa gnistan. Argentinaren har denna säsong varit fullkomligt briljant och är med sina 32 mål och 12 assist ljusår framför alla andra spelare, både i Spanien och hela Europa. Det behövs knappast poängteras att lördagens viktigaste faktor gällande utgången av matchen är huruvida Atletico Madrid får stopp på Messi eller inte. 

Messi är i storfom som vanligt och har hjälpt Barcelona till toppen av La Liga

Klicka här för att se var du ser helgens La Liga på TV och stream!