LEIPZIG,GERMANY,03.MAR.18 - SOCCER - 1. DFL, 1. Deutsche Bundesliga, RasenBallsport Leipzig vs Borussia Dortmund. Image shows Mario Goetze (Dortmund) and Willi Orban (RB Leipzig). Photo: GEPA pictures/ Kerstin Kummer

Helgens tablå – Matcher du inte ska missa!

Äntligen fredag och början på en ny händelserik sporthelg! Australian Open rullar vidare och även om samtliga svenska deltagare olyckligt blivit utslagna i turneringens tidiga skede så finns där mycket fin tennis att hålla koll på. På annat håll har de svenska handbollsherrarna avancerat ifrån första gruppspelet i handbolls-VM, klicka här för att se vart du kan se samtliga matcher ifrån mästerskapet! 

För dig som istället vill viga helgen åt europeisk ligafotboll finns där ett utsökt utbud att gotta sig i. Nedan finns ett axplock av alla matcher som är värda att kika lite extra på! 

Lördag 

15:00 AS Roma – Torino 

Första matchen ifrån helgens omgång av Serie A får vi ifrån Stadio Olimpico i Rom där Roma tar emot svårspelade Torino. Robin Olsen och hans Roma har blandat och gett denna säsong vilket placerar laget på en svag 6e-plats. Vid vinst mot Torino går man, om än tillfälligt, förbi både Milan och Lazio i tabellen och upp på den så eftertraktade fjärdeplatsen. Uppgiften man har framför sig är inte på något sätt att förringa, Torino är ett bra lag som imponerat under tränare Walter Mazzarri denna säsong. Endast fyra förluster har det blivit för Torino såhär långt, en färre än Roma. 

Robin Olsen kommer säkerligen få en hel del att göra under denna lördagseftermiddag, inte minst med tanke på hur defensiven hos Roma sett ut under denna säsong. En intressant match att vänta där känslan är vidöppen kring vilket lag som ligger närmast tre poäng. 

Tablå för helgens Serie A 

16:15 Real Madrid – Sevilla 

Tuff match för Los Blancos under lördagen när man tar emot Sevilla hemma på Santiago Bernabeu. Gästerna var för bara ett par omgångar sedan ligaledare men har efter en rad sämre resultat halkat ner till en tredjeplats, samma antal poäng som Real Madrid. Matchen på lördag blir således mycket viktig för båda lagen, Real Madrid i jakt på någon form av förlåtelse för den svaga hösten och Sevilla för att bevisa att man kan vara med och slåss i toppen av tabellen. 

De senaste mötena lagen emellan har slutat med vinst för laget som spelat på hemmaplan, Sevilla har vunnit de två senaste. I Madridlägret råder det skadekris med Asensio, Kroos och Bale borta. Slagläge för Sevilla som verkligen kan göra livet än värre för Real Madrid, ett Real Madrid som verkar tappat framgångsreceptet helt sedan Zinedine Zidane och Cristiano Ronaldo lämnade. 

Tablå för helgens La Liga 

18:30 RB Leipzig – Borussia Dortmund 

Bundesliga har en tendens att falla under radarn hos folk hemma i tv-sofforna men är det någon gång man ska kika in den tyska fotbollen så är det nu till helgen. RB Leipzig tar emot ligaledarna Borussia Dortmund och det är ett möte som får det att hetta till lite extra. Rivaliteten som uppkommit mellan klubbarna under de senaste åren har till stor del att göra med det sätt som RB Leipzig drivs på och som skördat snabba framgångar, detta i jämförelse med Borussia Dortmund, arbetarklassens klubb. Borussia Dortmund leder Bundesliga med 6 poäng inför helgens omgång och har efter ett par tyngre säsonger återigen visat sin skicklighet när det kommer till att hitta unga talangfulla spelare. Det här har alla möjligheter till att bli en tempofylld match med en stor klick rivalitet lagen emellan. 

Tablå för helgens Bundesliga 

Söndag 

14:30 Huddersfield – Manchester City 

Ytterligare tre poäng ska hämtas hem av Manchester City och inte ska väl slagpåsen Huddersfield kunna ställa till med några problem? Hade frågan ställts för en vecka sedan så hade svaret förmodligen varit nej, och kanske är det nej nu också. Där finns dock en faktor som kan ge matchen lite extra spänning, och den stavas tränarskifte. Efter 0–0 mot Cardiff förra helgen och en genomgående svag säsongsinledning valde Huddersfield och David Wagner att gå skilda vägar. Mot Manchester City kommer istället före detta kaptenen och Huddersfieldspelaren Mark Hudson att leda laget. Kanske, kanske är det här det lilla som behövs för att kunna ställa till med något mot suveräna Manchester City. 

Tablå för helgens Premier League 

20:30 Napoli – Lazio 

Helgen avslutas med en riktigt het match ifrån San Paolo. Napoli tar emot Lazio i vad som får ses som den självklara höjdpunkten ifrån den kommande omgången av Serie A. En vinst för Napoli faller sig alltmer viktig i jakten på omöjliga Juventus som ser ut att segla fram mot sin åttonde raka ligatitel. Lazio i sin tur behöver varenda poäng de kan få i kampen om Champions League-platserna där i stort sett halva tabellen kan räknas in i racet. Napoli är självklart favoriter i en match som denna, givet att man fortfarande inte förlorat en match hemma på San Paolo i ligaspelet denna säsong. Det skiljer inför helgen redan 9 poäng mellan Juventus i topp och Napoli på andraplats, en seger är således ett måste för napolitanarna om Juventus skulle plocka tre poäng mot Chievo.