Champions League 2020. Champions League-bollen. (Photo by PAU BARRENA / AFP)

Final i Champions League: PSG – Bayern München

På söndag avgörs Champions League. På Estádio da Luz i Lissabon möter de tyska mästarna de franska mästarna. Matchen börjar 21.00 och du ser matchen på 6an, V Sport Premium, V Sport Ultra och Viaplay.

PSG

It’s all about the money som Meja sjöng en gång i tiden. De franska mästarna har slutligen kommit till en Champions League-final.
Trots de stora och långsiktiga investeringarna har laget regelbundet misslyckats under de senaste åren. Men den här säsongen, och särskilt efter uppehållet, verkar laget med den tyska tränaren Thomas Tuchel verkligen ha mognat och lyckas vara bäst när det gäller.
Anfallet är som bekant PSGs främsta lagdel. No pun intended. Brassen Neymar har blivit mer rak och målmedveten i sitt spel och fokuserar mer på att spela sitt spel än att provocera motståndare som han tidigare haft en tendens att göra. Snarare försöker han att leda laget till framgång med sin skicklighet och fotbollsgärningar på plan.
Antagligen den mest intressanta fotbollsspelaren kommande år, Kylian Mbappé, vänder inte bara huvuden på motståndarnas försvarslinjer med sin hastighet, utan också av åskådare över hela världen. Vi kan nog se fram emot några löpdueller mellan honom och Alphonso Davies.

Bayern München

Nye tränaren Hansi, som egentligen bara var en interimlösning, gjorde ett så pass bra jobb när han tog över efter Kovac att han fick förtroende av ledningen till 2023. Statistiken talar sitt tydliga språk. Bayern har vunnit 28 matcher av de senaste 29 tävlingsmatcher under Flick. Efter att ha vunnit ligan och DFB-cupen är Bayern mycket nära trippeln efter att ha slagit Lyon 3-0 under onsdagen.

Man desarmerade även Barcelona enkelt och vann med hela 8-2, vilket är otroliga siffror för en kvartsfinal i Champions League mellan dessa två giganter. Men det säger väl kanske mer om Barcelonas tillstånd än Bayerns, även om man inte kan något ifrån tyskarna här. Som grädde på moset gjorde Coutinho två mål mot Barca. Övriga målskyttar: Müller (x2), Perisic, Gnabry, Kimmich, Lewandowski.

Det blir en spännande final och det återstår att se om tyskarnas försvar orkar hänga med när PSG avancerar framåt.
Matchen börjar 21.00 och du ser matchen på 6an, V Sport Premium, V Sport Ultra och Viaplay.