-->
Barcelona-läktaren inför El Clasico i december 2019. (Foto: LLUIS GENE / AFP)

End of an era? Vart går Messi nu?

Det börjar bli en följetong att Messi ska lämna Barcelona. Nu låter det dock som att det kommer ske efter att Barcelona inte har råd att förlänga med megastjärnan. Men vem har råd att möta hans lönekrav? Här är ett par alternativ, i sann spekulerande silly-anda.

PSG – MNM? (Mbappe, Neymar, Messi)

Det känns väl som att PSG har råd. De har haft en otrolig transfersommar, men fickorna är djupa hos den franska huvudstadsklubben. Enligt uppgift så fotograferades Messi för ett par dagar sen tillsammans med lite PSG-spelare.

Som nämnt så stärkte PSG sitt lag enormt under sommaren, och många har kommit gratis, som t.ex. Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma samt Georginio Wijnaldum har alla kommit på en gratis transfer. PSG är en av få toppklubbar i Europa som har råd att betala för kalaset.

Återförening med Pep i City?

Ett annat alternativ för Messi vore en flytt till Manchester. City har precis visat musklerna i och med värvningen av Jack Grealish som gick på 100 miljoner pund. Men Pep gillar ju dyra spelare och följer nog situationen nära. Firma Guardiola-Messi vann trippeln när de båda var i Barcelona. Förra året när det var snack om en Messiflytt var City verkligen med i racet, och lär vara det i år med.

Det som inte talar för detta är väl att Messi inte är så pigg på att snacka engelska eller det engelska klimatet.

Det osannolika: Real Madrid

Ja, det är väl rätt osannolikt att han hamnar här efter 17 år i Katalonien, men man får tänka utanför boxen ibland. Om Messi vill vara kvar i La Liga så är det antagligen Real Madrid som är enda alternativet. Visserligen är Real Madrid sugna på en anfallare och Mbappe-affären har inte gått i lås, än. Men det här är knappt ett rykte, så lägg ingen värdering i detta stycke.

Pensionärsfotboll i USA

Det vore ett lyft för hela den amerikanska ligan MLS om de kunde plocka in världens bästa spelare i ett av sina lag. Beckhams Inter Miami ska enligt uppgift vara sugna på att värva 34-åringen. Det som talar för detta är väl klimatet, pengarna, åldern på Leo, men inte det sportsliga.