Trofé Trofé. Foto: Adobe Stock

Cupfinalerna ska avgöras

Under torsdagen avgjordes Svenska cupen när IFK Göteborg besegrade Malmö FF, och FFs cupförbannelse fortsätter.

Det ska även avgöras i andra europeiska cuper den här veckan, bland annat i England, Frankrike och Portugal.


Till TVmatchens tablå


PSG – Lyon – Coupe de la Ligue

Storlaget från Paris tar emot klassiska Lyon. PSG siktar här på trippeln efter att ha säkrat både ligan och cupen. På fredagen väntar ligacupen som blir den sista ligacupen då den försvinner efter den här säsongen. Lyon har vunnit ligacupen en gång tidigare, men det var för 19 år sedan. De är desto mer vana att komma tvåa, vilket har skett fyra gånger.

PSG å andra sidan har vunnit ligacupen åtta gånger, och har varit i final nio gånger totalt.

Vinnaren av årets ligacup får en plats till nästa säsong av Europa League, men eftersom PSG redan har kvalificerat sig till Champions League via ligan, så gäller detta endast för Lyon. Denna möjlighet kommer att flyttas till ligan, då den här cupen som sagt försvinner.

Du ser matchen på V Sport Premium / Viaplay, fredag 21.10.


Arsenal – Chelsea – Final i FA-cupen

Många trodde kanske att det här skulle bli ett nytt Manchesterderby, då semifinalerna bestod av att Arsenal mötte Man City medan Chelsea mötte ett United i medvind. Men bollen är rund och istället får vi se en repris av FA-cupfinalen 2017, eller Europa League-finalen från 2019 om man så vill. FA-cupfinalen 2017 vann Arsenal med 2-1 efter mål av Alexis Sanches och Aaron Ramsey medan Chelsea-målet gjordes av Diego Costa.

När lagen möttes i Europa League-finalen för drygt ett år sedan vann Chelsea med 4-1 efter mål av Giroud, Pedro och Hazard x2. Arsenals mål gjordes av Iwobi.

Noterbart är att Anthony Taylor dömer den här matchen, precis som FA-cupfinalen 2017.

Arsenal är FA-cupens mest framgångsrika lag med 13 vinster, medan Chelsea har 8.

Du ser matchen på Kanal 9 / Dplay, lördag 18.30.


Benfica – Porto – Taça de Portugal

På lördagkväll ger den portugisiska cupen oss O Clássico, som är den sista av veckans cupfinaler. Benfica och Porto är två av de tre största klubbarna i Portugal (Sporting den tredje), och det är vanligtvis mellan dessa klubbar som titlarna fördelas. Porto vann ligan med fem poäng före Benfica.

Taça de Portugal har vunnits flest antal gånger av Benfica (26), Sporting (17), och Porto (16), och det är dessa lag som oftast når finalen. Så även detta år.

Du ser matchen på bet365, lördag 21.45.