Chelsea vs United – Ett annorlunda stormöte i England

Chelsea mot United på Stamford Bridge – en toppmatch?

Årets upplaga av Premier League har verkligen motsvarat alla förväntningar som experter och fotbollsfans världen över har haft på ligan. Lagen i har värvat fantastiskt duktiga spelare och klubbar som Liverpool, Chelsea och Manchester City har samtliga annonserat ut att målet i år är att vinna serien. Hitta alla tv-tider här

På lördag är det dags för ett möte som hela fotbollsvärlden har kommer ha ögonen på. Det är dags för Manchester United att gästa Chelsea på Stamford Bridge i London. Det finns en rad aspekter som gör att denna match kommer att bli den viktigaste mellan lagen på länge. Manchester United har börjat säsongen väldigt skakigt och skulle det bli en förlust för José Mourinho mot hans gamla lag, ja då tyder mycket på att han kommer att få sparken av United.

Chelsea har som mål att vinna ligan i år

Londonlaget Chelsea har en fantastisk uppställning i årets upplaga utav Premier League. Laget som man mönstrar är kanske det bästa på flera år och med den duktiga tränaren Mauro Sarri vid sidlinjen så kommer Chelsea definitivt bli ett lag att räkna med när det kommer till guldstriden. Det som talar för Chelsea i år är att storspelarna man har i laget verkar samtliga hittat storformen. Den så viktiga Eden Hazard har påbörjat säsongen på ett magnifikt sätt och han tycks bara bli bättre och bättre med åren. Även Giroud tycks ha prickat formen fast han har haft lite problem med skador. Mittfältet i Chelsea med stabila spelar som Jorginho och Kante ser väldigt stabila ut och för att ett lag ska kunna slåss om guldet måste man ha ett mittfält som håller yttersta klass. Någonting Chelsea verkligen har lyckats med.

Historiken mellan dessa två lag – en kavalkad i hemmasegrar

När Chelsea har stött på Manchester United historiskt så har det varit en ganska stor fördel för laget som har haft hemmaplan när matchen har ägt rum. Tittar man på senaste tolv matcherna lagen emellan så har bortalaget i duellen inte haft en enda vinst!

Så här slutade senaste tolv matcherna:

 • Chelsea – ManUTD 1:0
 • ManUTD – Chelsea 2:1
 • Chelsea – ManUTD 1:0
 • ManUTD – Chelsea 2:0
 • Chelsea – ManUTD 1:0
 • Chelsea – ManUTD 4:0
 • Chelsea – ManUTD 1:1
 • ManUTD – Chelsea 0:0
 • Chelsea – ManUTD 1:0
 • ManUTD – Chelsea 1:1
 • Chelsea – ManUTD 3:1
 • ManUTD – Chelsea 0:0

Detta innebär att hemmalaget rent statistiskt och historiskt sett alltid har haft en favör och det finns mycket som tyder på att även helgens drabbning kan bli en stabil hemmaseger.

Chelsea håller toppform och man har inte förlorat en match sedan femte augusti när det andra Manchesterlaget, City, blev en för tuff motståndare.

Senast Manchester United lyckades besegra Chelsea i London var den 28 oktober 2012. Sex långa år har gått alltså. Men traditioner är till för att brytas.

José Mourinho – Namnet på allas läppar just nu

José Mourinho är en man som väldigt enkelt drar till sig uppmärksamhet. Dels har han en gedigen bakgrund som en fantastisk tränare med flertalet utmärkelser och troféer i sitt skåp men framförallt är han en man som tar allt utrymme på en presskonferens. Det har bidragit till att han har fått namnet ”The special one”. Manchester United är ett lag som ständigt förväntas vara i toppen och slåss om dom åtråvärda platserna som innebär Europaspel och med denna mediokra start som Manchester har fått i år är pressen skyhög på såväl laget som på José. Mourinho är dock en trollkarl som alltid har ett ess i rockärmen, när man minst anar det så plockar han fram ett spelsystem eller en spelare som kan förändra hela matchbilden. Insatserna är dock skyhöga och samtliga experter verkar helt eniga om att en förlust i toppmatchen mot antagonisten Chelsea i London säkerligen blir sista spiken i kistan för José. Det är i dessa lägen han brukar leverera.

En match alla fotbollsälskare ser framemot!

En sak är säker och det är att lördagens match kommer att vara rent fotbollsgodis för alla entusiaster världen över. Pressen är definitivt högre på Manchester United och för deras tränare Mourinho står till och med hans jobb på spel. Det är alltid svårt att spekulera i vem som kommer att stå som herre på täppan efter domaren har blåst för slutsignal men Chelsea är onekligen favoriten. Laget ifrån London har ett bättre facit historiskt sett, laget har hemmafavör vilket har visat sig vara utav stor betydelse när dessa två lagen mötts tidigare men framförallt så är man i år ett bättre fotbollslag som har startat säsongen på ett avsevärt bättre sätt än vad gästerna ifrån Manchester har gjort.

Matchen går av stapeln redan 13.30 på lördag. Matchen spelas på Stamford Bridge i London och alla biljetter till matchen är sedan länge slutsålda. En vinst för Chelsea innebär att laget fortsätter att ta stora steg mot att stå med bucklan när säsongen är slut medan en förlust för Manchester United innebär att krisrubrikerna kommer att eka i den obarmhärtiga brittiska pressen.