Alltjämt är det tomma arenor. (Foto: Unsplash)

Bayern-Dortmund i Supercupen

På onsdag möter Dortmund förra årets ligamästare för en match i den tyska Super Cupen i München med avspark kl 20.30.

Bakgrund för Super Cupen
Sedan 2010 har Super Cup traditionellt hållits innan starten av den nya Bundesliga-säsongen. Matchen spelas mellan de regerande ligamästarna och vinnarna av DFB-Cup. När Bayern vann båda är det andra platsen i ligan som går in på motståndarnas halva plan, och därför kommer vi att se Dortmund som kommer att slåss mot de tyska giganterna.

Borussia Dortmund med unga spelare
Dortmund fick en bra start på säsongen efter att ha vunnit 3-0 mot Borussia Mönchengladbach. Lucien Favre har ett ungt lag med spelare som lyckas åstadkomma mycket med boll. Några av talangerna att hålla koll på år givetvis Erling Braut Haaland men också Jude Bellingham, Giovanni Reyna samt Jadon Sancho.

Och unga talanger i all ära, men det kommer även med viss risk för just för mycket orutin och för lite erfarenhet. Som kunde ses i bland annat matchen mot Augsburg.

Trippelvinnaren Bayern München
Efter en formidabel start på säsongen hade Bayern en 8-0 i målskillnad efter den första matchen mot Schalke. Det är återigen en stor favoritstämpel för den Bayern att åter lyfta pokalen i slutet av säsongen. Nu har de också förvärvat Leroy Sané, och vi kan snabbt göra jämförelser mellan Sané och Gnabry, mot den oförglömliga Robben / Ribery-duon. Efter att ha vunnit Champions League träffade de också Europa League-vinnarna Sevilla för en match, och sett till statistiken var det ingen tvekan om vem som var bäst och värdiga vinnare.

Precis som Dortmund åkte Bayern också på en förlust i den andra omgången när de spelade mot Hoffenheim. De gick obesegrade genom förra säsongen, men var troligtvis trötta efter 120 minuter mot Sevilla ett par dagar tidigare..

Med tanke på förhållandena kan det bli spännande på onsdagen och vi håller tummarna att Dortmund bjuder upp till dans och ger oss en spännande match möts på Allianz Arena.