AIK mot Malmö FF 30/6

Du hittar all info om var matchen sänds här.

Två av Sveriges mest klassiska och framgångsrika lag ställs mot varandra nu på söndag. Matchen är en mätning på vilket som är det bästa laget i Sverige, men kommer även att bli en uppföljning på hur lagens senaste match förra säsongen slutade i tumult efter att Sebastian Larsson firade mot MFF-bänken efter att ha stänkt dit en frispark. Malmö har skaffat sig ett litet försprång i tabellen men jagas närmast av Djurgården och AIK, vilket gör matchen extra viktig för stockholmarna för att inte MFF ska dra ifrån. Om Malmö vinner kan guldet mycket väl vara kört för AIK.

AIK hade en fin form innan uppehållet och har bland annat en skytteligaledare i Tarik Elyounoussi och Sebastian Larsson som toppar allsvenskans assistliga. Dock såg det trögt ut i förra matchen mot Norrköping, en match där det vanligtvis så stabila laget på fasta situationer lyckades släppa in två mål på just detta. Ett annat problem för AIK är att två ordinarie mittbackar är avstängda, Dimitriadis och Saletros. Sedan tidigare har redan Sundgren lämnat för Grekland. Det blir intressant hur AIK väljer att formera sitt lagbygge mot MFF.  Just nu verkar det inte vara något perfekt läge för AIK att gå in i Champions League-kval om någon vecka med nuvarande form, dock skulle en vinst mot Malmö ge en välbehövlig självförtroendehöjning. Tränare Richard Norling har en hel del att fundera på.

MFF gled igenom vårsäsongen och har bara förlorat en enda match i allsvenskan. Formen ser bra ut och laget spelade 1-1 mot kroatiska Gorica i genrepet. Rosenberg och Antonsson ser ut att starta som anfallspar då Molins dragits med sjukdom. I övrigt finns Bengtsson, Nielsen, Bachirou och Berget på skadelistan vilket är en hel del bra spelare. Rösler har agerat hemlighetsfullt för att inte ge AIK någon information om vem som kan vara tillgänglig på söndag men Malmö har en bred bänk att fylla på från. Tränaren har hintat om att några spelare är på väg tillbaka, något som hade behövts då MFF också ska spela Europa-kval inom snar framtid. Vinner Malmö mot AIK drar de ifrån i tabellen och är ett steg närmare sin målsättning att vinna allsvenskan.

Får MFF behålla sina stjärnor?

MFF dras även med transferrykten kring sina stjärnor. Danske Anders Christiansen ryktas vara på väg till New York och Fouad Bachirou ryktas vara på väg till Besiktas. Frågan här är egentligen hur många miljoner MFF är villiga att motstå för att ha ett slagkraftigt lag till hösten av allsvenskan, såväl som till europakvalet. Vi har sett tidigare att rykten kan göra att spelares fokus inte är 100% där det ska vara och det blir intressant att se om en nyckelspelare likt Christiansen kan bibehålla sitt fokus. På insidan har Malmö värvat in en ny back i Knudsen på fri transfer, tidigare från Ipswich och danska landslaget. Ett gott betyg till Daniel Andersson att få en spelare av den kalibern att skriva på, dock är han inte spelbar mot AIK.

AIK vill revanschera sig från Norrköping och haka på Malmö i toppstriden. Det kommer att bli en fysisk match med mycket närkampsspel och högt tempo. Förra säsongen slutade båda mötena 1-1 och det är inte helt omöjligt att söndagens resultat blir något liknande. Det blir intressant hur båda lag ställer upp med alla avbräck samt vem som är mest sugen att avgöra tillställningen av Rosenberg eller Elyounoussi. Vi kan förvänta oss att lagen kommer att fira ordentligt vid mål, frågan är om det blir mer eller mindre än Larsson a la 2018?

Sportal – Lär dig allt om oddsbonusar

Spelbolagen sätter relativt jämna odds inför den här tuffa matchen. AIK ligger runt 2,30, MFF runt 3,30 och ett kryss ger runt 3 gånger pengarna. Båda lagen skapar även mycket hörnor i sina matcher, oftast över 5 stycken samt drar på sig väldigt få kort i runt 1,5 per match. Vad tror ni själva om matchen? Gå in och titta på odds bonusar för att hitta de allra bästa erbjudandena. På Sportal hittar du även recesioner på mängder av spelbolag!