Foto: Renato Marques | Unsplash

INFÖR EMILIA ROMAGNAS GRAND PRIX

Formel 1-cirkusen reser till Italien och Imola för Emilia Romagnas Grand Prix vilket är det fjärde loppet för den här säsongen. Efter Ferraris lysande start på säsongen är förväntningarna skyhöga hos de rödas ”Tifosis”.

Emilia Romagnas Grand Prix kommer att äga rum på den anrika banan Autodromo Enzo och Dino Ferrari även känd som ”Imola”, (tidigare San Marinos Grand Prix fram till 2006). Banan Imola gjorde sin comeback i racekalendern 2020 efter fjorton års frånvaro efter att FIA tog bort banan från kalendern då banan bedömdes behöva göra en del förändringar.

Förutom Formel 1 kommer även Formel 2 och Formel 3 att köras på Imola i helgen. När det kommer till MotoGP kommer detta att köras på Algarve-banan i södra Portugal.

Formel 1 live på TV 2022

Sändningsrättigheterna för årets säsong innehas även detta år av Viaplay.
Utöver streamingtjänsterna Viaplay och F1TV kommer sändningarna från F1-kalendern visas på Viasat Motor samt så kommer utvalda sändningar och sammandrag visas på TV10.

Se alla kommande sändningar från Formel 1 nedanför

© TVmatchen.nu – Motorsport på TV

Helgens Gran Prix på Imola

Bana: Autodromo Enzo e Dino Ferrari (också kallad Imola)
Första Grand Prix: 1980
Sträcka: 4.909 km
Antal varv: 63
Banrekord: 1:15.484 – Lewis Hamilton, 2020.

Som de flesta F1-fans känner till så är det ingen lätt uppgift att köra om på den smala Imola-banan. Bromsarna kommer onekligen att få jobba hårt i banans 19 kurvor under loppets gång. Den största inbromsningen sker nära kurva 17 efter raksträckan med DRS-zon, där kommer förarna att behöva bromsa in från en hastighet på cirka 300 km/h ner till 130 km/h.

Ännu en duell mellan Ferrari och Red Bull?

Fansen förväntar sig ännu en spännande duell mellan stallen Ferrari och Red Bull.
Vi är nyfikna på Mercedes med Hamilton och Russell. ”The Silver Arrows” har haft en trög start på säsongen men har ändå lyckats skrapa ihop hyfsade resultat, mycket tack vare Red Bulls DNFs.
Mercedes har de senaste åren fått med sig fina resultat från Imola då dem på de två tidigare upplagorna av Emilia Romagna GP har en vinst och en andraplats.
Frågan är nu bara om Mercedes-bilarna kommer att kunna visa upp betydande förbättringar redan på Imola och på så vis hålla i Mercedes fina facit på den klassiska banan?

Leclerc leder för närvarande världsmästerskapet med sina 71 poäng. Bakom Leclerc finner vi Mercedes George Russell på en andraplats med 37 poäng. På tredjeplatsen finner vi Carlos Sainz med 33 poäng. Världsmästaren Max Verstappen som var förhandsfavorit inför säsongen vann Saudiarabiens GP framför Leclerc. Verstappen kunde dock inte slutföra tävlingarna i Bahrain och Australien på grund av elektriska och mekaniska problem med bilen.