BAHRAINS GRAND PRIX: EN NY SÄSONG BÖRJAR Foto: Charles-Adrien Fournier | Unsplash

F1 BAHRAIN GRAND PRIX 2024: EN NY SÄSONG BÖRJAR

När Formel 1-säsongen startar är alla ögon riktade mot Bahrain Grand Prix, planerad till den 2 mars 2024. Detta evenemang markerar inte bara starten på den högoktaniga racing-säsongen, utan visar också de teknologiska framstegen och lagnas strategier som kommer att spela en roll i år. Bahrain GP lovar med sina unika utmaningar och möjligheter att erbjuda en spektakulär hastighet, färdigheter och sportsanda, vilket gör det till en betydelsefull händelse för fans och konkurrenter.

Bahrain GP 2024 Schema

Bahrain Grand Prix 2024 markerar starten på Formel 1-säsongen och erbjuder en spännande helg med racing från torsdag den 29 februari till lördag den 2 mars på Bahrain International Circuit. Årets evenemang är anmärkningsvärt för sin lördagsracedag, en avvikelse från det traditionella söndagsracet för att anpassa sig till början av Ramadan.

Torsdag den 29 februari

Träning 1: 12:30 – 13:30. Träning 2: 16:00 – 17:00

Fredag den 1 mars

Träning 3: 13:30 – 14:30

Kvalificering: (Q1, Q2, Q3): 17:00 – 18:00

Lördag den 2 mars

Lopp: 16:00 – 18:00

Sändning: Svenska tittare kan se loppet direkt på V Motor med Viaplay Total-paketet, med en betald prenumeration.

Supportlopp: Förutom huvudevenemanget kommer Bahrain GP att vara värd för flera supportlopp, inklusive Formel 2 och Formel 3, vilket ger en komplett helg med motorsport.

2a mars Bahrain GP 2024 – Detaljer

Tävling: Formel 1-världsmästerskapet Info: Bahrain Grand Prix fungerar som säsongens öppning och skapar scenen för årets racingkalender. Lag och förare: Evenemanget kommer att innehålla alla ledande F1-lag, inklusive Mercedes, Red Bull Racing, Ferrari och McLaren, med världsklassförare som Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc och Lando Norris som slåss om pallplatserna. Plats: Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain

F1 Bahrain GP 2024 – Lag & Förare

Startfältet för Bahrain GP kommer att inkludera alla stora F1-lagen och deras förare, inklusive Mercedes, Red Bull Racing, Ferrari och McLaren. Framstående förare som Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc och Lando Norris förväntas vara i täten för tävlingen och ta med sig sin erfarenhet, skicklighet och ambition till den utmanande banan i Bahrain.

När byggdes Bahrain International Circuit?

Påbörjades i december 2002 och framstod från ett bart ökenlandskap till en världsklass racinganläggning designad av Hermann Tilke. Den 4 april 2004 blev Bahrain International Circuit den första banan någonsin i Mellanöstern att arrangera FIA Formula One World Championship. Detta öppnade dörrar till otaliga nya möjligheter för hela regionen.

När hölls dess första Bahrain Grand Prix?

Den första Bahrain Grand Prix hölls 2004 och satte omedelbart en hög standard för tävlingen. Dominerad av Ferrari, med Michael Schumacher framför Rubens Barrichello, framhävde evenemanget också en minnesvärd duell mellan Mark Webbers Jaguar och Fernando Alonsos Renault, vilket visade banans potential för spännande lopp.

Hur är banan?

Bahrain International Circuit är känt för att underlätta konkurrenskraftiga lopp och gott om omkörningsmöjligheter. Förarna står inför olika utmaningar som varierande vindar, nattliga lopp under strålkastarljus och anpassning till betydande temperaturförändringar mellan sessionerna. Banans mest ökända sektion, den trånga kurvan 10, och den spännande farten genom kurva 12, är särskilt avgörande för förarnas mästerlighet.

Väderförhållanden och deras påverkan

Bahrains ökenklimat kan leda till oförutsägbara väderförhållanden som väsentligt kan påverka loppets dynamik. För 2024-evenemanget förväntas milda temperaturer, med möjlighet till varierande vindar som kan påverka bilarnas prestanda och däcksslitage. Lagen måste vara anpassningsbara och strategiska i sin tillvägagångssätt för att effektivt hantera dessa förhållanden.

Se alla kommande sändningar från Formel 1: F1 på TV och streama