bahrain-circuit

Inför F1 Bahrain GP 2024 – 1 Mars

Bahrain Grand Prix 2024 markerar starten på Formel 1-säsongen och erbjuder en spännande helg, med racing från torsdag den 29 februari till lördag den 2 mars på Bahrain International Circuit. Det är värt att notera att årets evenemang bryter med den traditionella söndagsracingen genom att hålla loppet på lördagen. Bahrain GP lovar med sina unika utmaningar och möjligheter att erbjuda ett spektakel av hastighet, skicklighet och sportanda, vilket gör det till en betydelsefull händelse för både fans och tävlande.

För TV-tablå och kanaler se → Formel 1 på TV

Bahrain GP – Schema med datum och lopp

Torsdag, 29 februari (försäsong):

  • Träning 1: 12:30 – 13:30 [V sport Motor]
  • Träning 2: 16:00 – 17:00 [V sport Motor]

Fredag, 1 mars:

  • Träning 3: 13:30 – 14:30 [V sport Motor]
  • Kvalificering (Q1, Q2, Q3): 17:00 – 18:00 [V sport Motor]

Lördag, 2 mars:

  • Lopp: 16:00 – 18:00 (svensk tid) [V sport Motor]

Sändning: Svenska tittare kan följa loppet live på V sport Motor och Viaplay med en betald prenumeration. Observera att alla tider på denna sida och i TVmatchens tablå anges i svensk tid.

Utöver huvudevenemanget kommer Bahrain GP att inkludera flera supportlopp, inklusive Formel 2 och Formel 3, vilket ger en komplett helg med motorsport.

Bahrain GP Kvalificering – 1 Mars

Bahrain Grand Prix markerar starten på säsongen och öppnar upp för årets Formel 1 tävlingskalender.

Platsen är Bahrain International Circuit, beläget i Sakhir, Bahrain.

F1 Bahrain GP 2024 – Lag & Förare

Startfältet för Bahrain GP kommer att inkludera alla stora F1-lag och deras förare, inklusive Mercedes, Red Bull Racing, Ferrari och McLaren. Framstående förare som Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc och Lando Norris förväntas vara i täten och ta med sig sin erfarenhet, skicklighet och ambition till den utmanande banan i Bahrain.

När byggdes banan?

Bygget av Bahrain International Circuit påbörjades i december 2002 och omvandlade ett kargt ökenlandskap till en världsklassig racerbana designad av Hermann Tilke, som påminner mycket om Abu Dhabis Yas Marina Circuit. Banans utformning erbjuder tekniska utmaningar och levererar en fantastisk upplevelse av Formel 1-spänning

När ägde det första F1 Grand Prix-loppet rum i Bahrain?

Inledningen av Bahrain Grand Prix skedde 2004 och markerade en betydelsefull milstolpe i Formel 1-världen. Det första loppet i Bahrain GP-historien satte snabbt en hög standard för tävlingen, vilket banade väg för ett årligt evenemang som kombinerar spänning, hastighet och passion för motorsport. Sedan dess har Bahrain GP fortsatt att vara en av de mest uppskattade och efterlängtade tävlingarna på Formel 1-kalendern.

Hur är banan?

Bahrain International Circuit är känt för att möjliggöra konkurrenskraftiga lopp och erbjuder gott om möjligheter till omkörningar. Förarna står inför olika utmaningar, såsom variabla vindar, nattkörning under flodljus och anpassning till betydande temperaturförändringar mellan sessionerna. Banans mest ökända avsnitt, den tighta svängen 10 och den spännande farten genom sväng 12, är särskilt avgörande för förarna.

Väderförhållanden och deras påverkan

Bahrains ökenklimat kan leda till oförutsägbara väderförhållanden som väsentligt kan påverka loppets dynamik. För 2024-evenemanget förväntas milda temperaturer, med möjlighet till variabla vindar som kan påverka bilarnas prestanda och däcksslitage. Lagen måste vara anpassningsbara och strategiska i sin approach för att effektivt hantera dessa förhållanden.

Så här ser du på Formel 1 GP Bahrain

Svenska fans kan följa hela Bahrain Grand Prix-helgen live på V sport 1 och Viaplay, där en prenumeration krävs. Dessutom kan F1-entusiaster ta del av liveuppdateringar och exklusivt innehåll på den officiella F1-webbplatsen och deras sociala mediekonton.