San Siro (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)

Inför returen mellan AC Milan – Manchester United

San Siro står värd för returen i vad som får sägas vara den mest intressanta åttondelen i Europa League, åtminstone på förhand.

De två klubbarna har gott om troféer både nationellt och internationellt och kommer inte att vilja missa chansen att fortsätta sin resa mot finalen som kommer att hållas den 26 maj i Gdansk, Polen. För övrigt så ligger båda lagen på en andra plats i sina respektive ligor.

Milan lyckades bra i den första matchen som spelades för en vecka sedan på Old Trafford, som slutade med resultatet 1-1. Rossoneri, trots många skador, lyckades få ett flytande spel som faktiskt hade kunnat gett en seger.

AC Milan – Manchester United på TV och stream
⏰ Torsdag 18 mars – 21:00
📺 Kanal 9, Discovery+, Eurosport Player

Men på grund av en defensiv ouppmärksamhet lyckades United ta ledningen tack vare nyförvärvet Diallo som gjorde sitt första mål i United-tröjan sen han anlände i januari från Atalanta.

Kvitteringsmålet från danske Kjaer på stopptid gör att italienarna lär fokusera på att hålla tätt och spela på kontring på torsdagskvällen i returen.

Tidigare matcher mellan Milan och United i Champions League
Duellen mellan de två klassiska mästarklubbarna ger Europa League lit extra krydda den här säsongen. Faktum är att den sista gången de två lagen möttes går tillbaka till 2010, under åttondelsfinalen i Champions League.

Där och då lyckades United genom Wayne Rooney segra över Rossoneri både i första matchen och i returmatchen (3-2-seger på San Siro och 4-0 på Old Trafford). Uniteds resa tog slut i kvartsfinalen tack vare Bayern München, finalist tillsammans med Mourinhos Inter.

De två klubbarna mötte också varandra i semifinalen i Champions League 2006/07, när Rossoneri trots nederlaget i den första matchen lyckades vända resultatet med fantastiska 3-0 som ledde dem till finalen. Målen kom från Kaka, Seedorf och Gilardino och grusade Uniteds förhoppningar om en eventuell final.

Troliga formationer
Tränare Pioli hoppas kunna använda sig av Zlatan Ibrahimovic som verkar närma sig spel. Zlatan var mannen på allas läppar under tisdagen när landslagstruppen för VM-kvalet släpptes. Han har varit borta sedan han lämnade landslaget efter EM 2016.

I mittförsvaret bör Tomori spela igen tillsammans med Kjær, med Romagnoli på bänken.

På mittfältet lär vi få se Meité som kommer att spela tillsammans med den oersättliga Kessie. Om Ibrahimovic inte är tillbaka lär vi få se Krunic-Saelemaekers-Calhanoglu framåt med Rebic på topp.

Solskjaer lär lita på Rashford bredvid Cavani med stöd av Bruno Fernandes och Daniel James.
De Gea, Van de Beek och Paul Pogba väntas vara tillbaka men lär börja på bänken.

Nedanför alla Europa League-omgången med 16 matcher med scheman och TV-kanaler.


Uniteds väg till åttondelsfinalen
Manchester United spelade i höstens Champions League och såg ut att gå mot avancemang. Men en horribel bortainsats mot Basaksehir innebar förlust och när det återstod två matcher mot PSG och Leipzig behövde United vinna en av dem för att sig vidare från gruppen. Det var inget United lyckades med utan istället innebar en tredjeplats vidare spel i Europa League. 

I sextondelsfinalen mot Alexander Isaks Real Sociedad avgjorde United redan efter första mötet då laget hade med sig 4-0 inför returen hemma på Old Trafford. I en trött tillställning slutade returmötet 0-0 men jobbet var redan färdigt vilket syntes i laguttagningen då Solskjaer roterade många spelare. 


AC Milans väg till åttondelsfinalen
AC Milan tog sig vidare till Europa Leagues slutspel genom att vinna sin grupp före Lille, Celtic och Sparta Prag. Milanoklubben åkte egentligen bara på en mina under gruppspelet och det var 0-3 hemma mot franska Lille som dock haft en strålande säsong och överraskande leder Ligue 1 framför PSG. 
I sextondelsfinalen var det Crvena Zvezda (Röda Stjärnan) som stod för motståndet och det skulle en tuff uppgift för AC Milan. Ett reservbetonat bortalag fick endast 2-2 i första mötet. I returen på San Siro kunde Kessie göra 1-0 på straff redan i minut 9 men det skulle bli nerv efter kvitteringen av Ben El Fardou i mitten av första halvlek. Men Milan höll 1-1 och tog sig därmed vidare för att nu ställas mot Manchester United.