Europa League – Åttondelsfinaler

Olé olé ole… Sången har knappt hunnit lägga sig ifrån gårdagens uppvisning på Parc des Prince innan det är dags för en omgång nya Europamatcher. Europa League står på schemat och trots en risk för mättnad efter några minst sagt rafflande Champions League-matcher ska det mycket till för att gå miste om Arsenal, Chelsea, Inter, Napoli och Sevilla på deras fortsatta väg mot finalen i maj.

Tablå för Europa League på TV och stream här!

18:55 Eintracht Frankfurt – Inter

Commerzbank-Arena (52 300), Frankfurt

Säsongens kometlag i Europa League denna säsong, Eintracht Frankfurt, fortsätter att imponera. Efter ett gruppspel där man fullständigt dominerade sina motståndare har även ukrainska Shakhtar Donetsk fått känna på den tyska maskinen. 6–3 slutade dubbelmötet i Eintracht Frankfurts favör som nu seglat upp som en av huvudkandidaterna till titeln. Inför matchen mot Inter är Ante Rebic ett osäkert kort efter att ha utgått skadad i helgens ligamatch.

Frankfurt vann övertygande mot Shaktar Donetsk i åttondelsfinalen
Snabbare Sport

Oddsboost hos Snabbare.com!
Arsenal, Chelsea och Napoli att vinna ger x5

Inter åkte snopet ur Champions League efter att ha haft allt i egna händer inför den sista gruppspelsomgången. En bedrövlig insats hemma mot PSV Eindhoven gjorde att Milanolaget istället får fokusera på Europa League under våren. Laget visar ingen vidare form för tillfället och har endast lyckats skrapa ihop tre segrar på de elva senaste bortamatcherna. Situationen kring lagets kapten, Mauro Icardi, är fortfarande osäker och argentinaren förväntas inte komma till spel under kvällen. Saknas utöver honom gör Sime Vrsaljko, Keita och Radja Nainggolan.

Icardis närvaro är osäker i kvällens match pga skada

18:55 Rennes – Arsenal

Roazhon Park (29 778), Rennes

Rennes gör sin bästa säsong någonsin i Europaspelet och som tack för det valde det franska fotbollsförbundet att skjuta upp lagets ligamatch i helgen. Extra vila inför matchen, Arsenal på besök och med en fin form i ryggen – ska Rennes lyckas med det som PSG inte lyckades med, att slå ut ett engelskt lag. Laget ställs inför en mycket svår uppgift och tuffare blir det med tanke på att laget står utan en rad spelare inför kvällens match. Ismaila Sarr och Hatem Ben Arfa är två spelare att hålla ett extra öga på, den senare en profil ifrån den engelska ligafotbollen.

Hatem Ben Arfa
Snabbare Sport

Oddsboost!

Arsenal, Chelsea och Napoli to win ger x5

För Arsenals del ligger matchen mot Rennes olägligt placerad mellan två avgörande ligamatcher, förra helgen mot Tottenham och nu till helgen mot Manchester United. Unai Emery säkerställer att detta inte är något problem för laget som är vana vid att spela många matcher. Att motståndarna fått en spelledig vecka inför kvällens drabbning är ingen ursäkt enligt spanjoren som slår fast att man tar turneringen på största allvar. I och med Lucas Torreiras korta och minst sagt olyckliga inhopp förra helgen där han drog på sig ett rött kort kommer uruguayanen mest troligt ges en startplats mot Rennes, så även Aubameyang på grund av Lacazettes avstängning mot BATE Borisov. Addera Mesut Özil och Dennis Suarez till startelvan, som båda startade på bänken mot Tottenham, och det är en stark elva Arsenal ställer upp med under torsdagskvällen.

Arsenals form har varit stigande sista tiden

21:00 Valencia – FC Krasnodar

Mestalla Stadium (49 500), Valencia

Valencia har efter en svag inledning på säsongen hittat nya kraft under det nya året. Man är obesegrade sedan januari och har endast släppt en ett mål under de sju senaste matcherna. Kikar man på lagets resultatrad med kritiska ögon är de 15 oavgjorda(!) matcherna i ligaspelet på tok för många, optimisten ser det som en styrka att inte förlora. I sextondelsfinalen slog man ut Celtic med totalt 3–0 och nu väntar svårspelade FC Krasnodar. Valencias trupp innehåller tillräckligt med kvalitet för att räknas till kandidaterna om titeln, och man är med all rätt stor favorit att gå vidare från dubbelmötet med det ryska storlaget. Till kvällens match saknas Ezequiel Garay, Geoffrey Kondogbia och Facundo Roncaglia.

Snabbare Sport

Spela på matchen hos Snabbare.com

Svensklaget FC Krasnodar som nu innehar ägandeskap över både Viktor Claesson och Kristoffer Olsson har just återupptagit ligaspelet efter ett längre vinteruppehåll. Formen är direkt svag och lagets fyra senaste matcher läses med resultatraden 0-3-1. Kristoffer Olsson har fått speltid i samtliga matcher sedan ankomsten ifrån AIK och med lagets stjärna Mauricio Pereyra avstängd till kvällens match lär svensken få chansen på nytt. Viktor Claesson är gjuten startspelare i laget och kommer tillsammans med svenskbekantingarna Ari och Wanderson få jobbet med att lösa lagets brist på målskytte.

Övriga matcher ifrån kvällens Europa League:

18:55 Dinamo Zagreb – SL Benfica

18:55 Sevilla – Slavia Prag

18:55 Zenit St. Petersburg – Villarreal

21:00 Chelsea – Dynamo Kiev

21:00 Napoli – Salzburg