Fury vs Wilder III Foto: Attentie Attentie | Unsplash

Fury vs Wilder III – En gång för alla

Tidigt på morgonen den tionde oktober avgörs det en gång för alla då Fury vs Wilder III går av stapeln i Las Vegas när dem ska göra upp om WBC-bältet en tredje och förmodligen en sista gång.


De två herrarna är välbekanta med varandra då de har mötts två gånger tidigare, båda gånger har de fightats i Wilders hemland USA.

Det första mötet ägde rum den första december 2018, denna fight gick hela tiden ut och dömdes som oavgjord, ett kontroversiellt beslut då många ansåg att Fury gjort tillräckligt för att vinna på domslut.
Tyson Fury (BoxRec) vann onekligen flest ronder i denna fight men blev nedslagen vid två olika tillfällen i fighten, en gång i rond nio och en andra gång i rond tolv.

Det andra mötet som gick av stapeln den tjugoandra februari 2020 vanns av Tyson Fury i sjunde ronden efter det att Wilders ringhörna kastat in handduken för att skona sin fighter från ytterligare skada.
Det här var en fight som dominerades av Tyson Fury från början till slut, Fury vann matchen med hjälp av sina snabba jabbar och välplacerade kraftslag samtidigt som han dansade undan en vilt svingande Deontay Wilder (BoxRec).

Tredje mötet mellan The Gypsy King och The Bronze Bomber

Inför det tredje mötet mellan folkets mästare ”The Gypsy King” och ”The Bronze Bomber” är Tyson Fury favoriten att vinna fighten (x1.30).
Britten har aldrig förlorat en proffsmatch i boxning och är nu enligt sig själv i sitt livs absolut bästa form. Fury har själv sagt att han räknar med att köra över Wilder som en ångvält och knocka honom på ett spektakulärt sätt.

Deontay Wilder kliver in i den här fighten som underdog (x3.50), något som inte hör till vanligheterna för Alabama-fightern.
Inför denna fight har Deontay Wilder bytt huvudtränare, Wilders nya tränare är Malik Scott – en av Wilders tidigare rivaler som han knockade i första ronden när de möttes 2014.

Wilder har inför denna fight varit väldigt tystlåten och inte gjort mycket ljud ifrån sig i sina presskonferenser, något som Fury tolkat som något av en svaghet, Fury påstår att Wilder tagit den här fighten av helt fel anledning – på grund av pengarna.
Deontay Wilder är som tidigare nämnt underdog i denna fight men man kan aldrig räkna ut en kille som kan slå med en sådan kraft, det räcker bokstavligen med en halvträff av Wilder för att han ska få sin motståndare på fall så Fury behöver verkligen hålla sig på tå hela fighten om han vill gå segrande ur ringen.

Wilder vs Fury III – När var och hur?

När startar galan?
– Viaplay sänder studio med galans underkort, denna sändning startar 22:00 den nionde oktober.
– Huvudkortet startar 03:00 söndagen den tionde oktober.

Var äger fighten rum🏟️?
– Evenemanget går av stapeln i T-Mobile Arena i ”The boxing capital of the world” – Las Vegas.

Hur kan jag se Wilder Fury på TV eller stream📺?
– Evenemanget kan köpas som PPV på Viaplay, sändningen startar 03:00 på söndagen, huvudmatchen beräknas starta vid 05:00 svensk tid.