Tyson Fury vs Otto Wallin – Nu är det Wallins tur!

Det är dags för en av de största matcherna en svensk tungviktsfighter ha fått möjlighet att gå sedan Ingmar Johansson vann bältet av Floyd Patterson 1959. Nu, liksom då är den svenske fightern som få människor utanför Sverige har hört talas om, underdog.

Tyson Fury vs Otto Wallin ser du på: VIAPLAY

Wallin är en väldigt slipad boxare som underskattas av experterna

Med två legendariska tränare, den gamla tyska landslagsboxaren Torsten Schmitz och Wallins nuvarande tränare Joey Gamache, som båda är av den gamla skolan, finns det få boxare som är så välskolade och slipade som Otto Wallin. Självförtroende saknas heller inte och Wallin har i flertalet intervjuer sagt att han är redo att chocka Fury, redo att chocka världen.

Fury storfavorit hos spelbolagen

Trots att Otto är en fantastisk boxare så är Tyson Fury stor favorit hos spelbolagen. Få har väl missat den karismatiske britten. Även han är obesegrad och många anser att denna matchen endast är en ”träningsmatch” inför den planerade returmatchen med Deontay Wilder i början på nästa år.  Detta är något som talar till Wallins fördel, underskattning är en fighters värsta fiende. Det märkte vi tydligt när Anthony Joshua förlorade via teknisk knockout mot den midre kända högoddsaren Andy Ruiz Jr tidigare i år. Känslan är att Fury ser förbi Wallin och redan är inställd på matchen mot Wilder. Det kommer Wallin, med sin erfarenhet, teknik och kraft kunna utnyttja. Wallin har på sina 20 vinster hela 13 knockouter och det finns goda möjligheter att han även kan sänka en Tyson Fury som inte är 100% fokuserad.