Arsenal stadium Emirates Stadium. Foto: Isabel Infantes / AFP

Topptipset 8/4

Europa League-kvartsfinalerna sätter guldkant på torsdagens Topptips. Klarast favoriter är Arsenal som ställs mot Slavia Prag hemma på Emirates. Dansk cupfotboll samt skotsk amatörfotboll står även på menyn. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun ifall det ska bli pollettregn. En sedvanlig analys är på sin plats. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

1. Granada – Manchester United 2

Lilla Granadas resa i Europa har varit en fröjd att se. Mycket talar dock för respass i dubbelmötet mot Manchester United. Avancemanget mot Napoli var mycket tack vare italienarnas skadeläge, och sedan besegrades Molde. Således andra bullar när Ole Gunnars röda djävlar står på andra sidan. Här finns klass-lirare i form av Fernandes, Pogba och Greenwood att plocka fram när Martial/Rashford dras med bekymmer. Kraftigt överstreckad tvåa gör ändå att krysset åker in. Det kommer vi långt på. 

2. Arsenal – Slavia Prag 2

Ute i stugorna tycks blickarna enbart riktas på lagnamn när Arsenal tar emot Slavia Prag. Engelsmännen ges stort förtroende hemma på Emirates Stadium men det är inte några duvungar som gästar. Tjeckerna har redan passat på att slå ut brittiskt motstånd i form av Leicester och Rangers, där den sistnämnda matchen innehöll en påstådd rasistskandal, så något varmt mottagande lär inte ges i London. Spelmässigt har Trpisovskys gäng imponerat under hela året och är de facto obesegrade under 2021. The Gunners kommer som bekant från en mindre bra insats mot Liverpool och tvingas illa kvickt ladda om. Det är lättare sagt än gjort och mot besökare fyllda av självförtroende kan allt hända. Måla så brett det bara går! 

3. Ajax – Roma 1

En underhållande kvartsfinal är inte osannolik när målglada lag gör upp på Johann Cruijff Arena. Ajax radar upp segrar på löpande band och har inte behövt torka några tårar sedan slutet av december förra året. Trots att viktige Onana är avstängd doftar självförtroendet ljuvligt hos holländarna och kunde knappast möta “Giallorossi” i ett bättre läge. Trubbel råder hos gästerna där den senaste tidens svaga resultat lett till att spelartruppen konfronterat coach Fonseca. Dessutom ser romarna ut att sakna både El Shaarawy och Mkhitaryan som givetvis är blytunga namn. Ettan lyser upp över Amsterdam. Spik!

4. Dinamo Zagreb – Villarreal 2

Villarreal gjorde vad som väntades och slog ut Dynamo Kyiv i två bekväma segrar á 2-0. Siktet är inställt på ännu en titel för Unai Emery och kanske är det Ubåtarna som seglar sig till final senare i år. Mot Dinamo Zagreb borde avancemanget kunna lösas hyfsat smärtfritt. Kroaterna har gjort det bra som tagit sig hit, men truppen är ingenting att skryta med och lär inte bjudas på ytorna som de fick mot Spurs. Gerard Moreno visar goda tendenser hos gästerna och kan mycket väl stå som matchvinnare här. Tvåan står stadigt på egna ben. 

5. Aarhus – Randers 1

Hos vårt kära grannland i sydväst ska det liras cupboll. Mötena mellan Aarhus och Randers slutar allt som oftast ett lika. De tre senaste bataljerna lagen emellan har slutat med just det och en jämn kamp lär återigen utspela sig på Ceres Park. Värdarna får se sig själva som knappa favoriter och läget för en triumf är faktiskt ganska bra här. Randers, från grannstaden, ser ut att sakna svenskbekantingen Alhassan Kamara och föll snöpligt borta mot FC Köpenhamn i dagarna. Mindre system gör inte fel i att chans-spika ettan till godkänd procent. Har plånboken råd så rekommenderas dock fler tecken. 

6. Dumbarton – East Fife 1X2

Anrika Dumbarton FC är illa ute i den skotska tredjeligan. DFC har varit inblandade i flera jämna tillställningar på slutet, bland annat mot Aberdeen i FA-cupen, men kan man inte göra mål blir det såklart svårt att vinna matcher. På de sex senaste matcherna i League One har Dumbarton bara noterats för en fullträff. East Fife har mer riv i spelet men presterar överlag ojämnt, framförallt på resande fot. The Fife har faktiskt kammat noll i fem av sex bortamatcher i seriespelet. Att Dumbarton ska bli någon enkel nöt att knäcka är föga troligt. Gardera favoriten, gärna hela vägen. 

7. Clyde – Forfar 1

Till skillnad från många andra lag i serien har Clyde FC en riktigt bra anfallare att tillgå, David Goodwillie. 32-åringen, med ett förflutet i Aberdeen och Crystal Palace, gjorde föga förvånande målet mot Cove Rangers (1-1) i den förra omgången. Goodwillie har faktiskt gjort fler mål i League One den här säsongen än vad hela Dumbarton FC gjort som lag. Bortalaget Forfar Athletic är sämst i klassen med elva inspelade poäng efter 14 omgångar. Blott två vinster har det blivit efter 14 omgångar. Känslan är att Goodwillie bombar in ettan på Broadwood Stadium. Spik! 

8. Stenhousemuir – Cowdenbeath 1X2

Nere i League Two håller klubbarna riktigt dassig nivå. Cowdenbeath FC har inte många spelare att välja mellan. Titt som tätt sitter den 42-årige assisterande tränaren Craig Easton ombytt och klar på bänken. Något inhopp har det dock ännu inte blivit för Easton som inte spelat en fotbollsmatch sedan 2013. Stenhousemuir FC är en klubb som gästerna ska kunna hota, även med Easton på plan. Värdarna är ett ihåligt stenhus som har haft det svårt för Cowdenbeath under de senaste åren. Här är det läge att täcka upp med alla tecken så tidigt som möjligt. 

Spiken! – Clyde

Formstarka Clyde visar fina tendenser och slog nyligen ut Championship-motstånd i FA-cupen. Att jumbon Forfar ska räcka till är föga troligt. Goodwillie löser biffen! 

Skrällen! – Slavia Prag

Varken Leicester eller Rangers har orkat med tjeckerna. Att Arsenal ska ses som någon storfavorit mot detta Slavia Prag känns väldigt skevt. Tvåan måste bara streckas!

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR

108 rader

1. Granada – Man United x2
2. Arsenal – Slavia Prag 1×2
3. Ajax – Roma 1
4. Din.Zagreb – Villarreal 2
5. Aarhus – Randers 1x
6. Dumbarton – East Fife 1×2
7. Clyde – Forfar 1
8. Stenhouse. – Cowdenb. 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100