Topptipset 7/5

Helgen knackar på dörren och vad passar bättre än ett Topptips kvällen till ära. Som brukligt är det en härlig mix av matcher där vägen mot 8 gröna bockar inleder på de brittiska öarna och avslutas i Porto. Däremellan ska bataljer från Spanien, Frankrike, Nederländerna samt Belgien avhandlas. Vi kör!

Spelstopp: 19:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Leicester – Newcastle 1

Leicester satte krokben för sig själva när de överraskande tappade poäng mot formsvaga Southampton. Champions League-platsen är fortsatt intakt men för er med minnet på plats minns säkert att “Rävarna” även ifjol drabbades av en formdipp mot slutet. Huruvida det blir samma sak igen låter vi vara osagt. Klart är att Brendan Rodgers mannar kliver ut som favoriter hemma mot Newcastle, men när procenten sticker all världens väg måste respekt visas till Callum Wilson och gubbarna. Alla tecken. 

2. Real Sociedad – Elche 2

Övertygat har de inte gjort på sistone, Real Sociedad. En ack så viktig plats ut i Europa står fortsatt på spel för Alexander Isak och company när Elche gästar San Sébastian. Gästerna ska inte avfärdas på grund av sin tabellposition, faktum är de grönrandiga stått för flertalet bra insatser på sistone och var snubblande nära att knipa poäng mot serieledande Atlético Madrid. Återigen luktar det rejält överstreckad etta och då är vi inte sena med att rulla ut heltäckningsmattan i Baskien och slita in tvåan. Måla gärna tvärs över. 

3. Lens – Lille 2

I Ligue 1 fortsätter Lille sin vackra saga och kanske kan det landa i en rejält skrällartad titel. Först och främst måste jobbet göra i detta “Derby du Nord” som tar plats i norra Frankrike. Lens, som står för gästfriheten dagen till ära, har även de en bra säsong i ryggen där gamle Chelsea-mittfältaren Gael Kakuta pytsat in elva baljor och senast fick ett inhopp efter en kort skadefrånvaro. Detta till trots går det inte att blunda för “Hundarnas” säsong där spelet på resande tass varit fenomenalt. Bank-tvåa!

4. Stuttgart – Augsburg 2

Stuttgart såg på allvar ut att kunna hota om Europaplatserna efter en strålande höst. Men skador på gubbar som viktiga Wamangituka och González blev föga förvånande kännbara för “Die Roten” som nu gått på nit i fyra raka fighter. Således finns det inte mycket mer än ära och heder att spela för då en plats i mittens rike lär bli ödet. Annat gäller för Augsburg som slåss för överlevnad i bottenstriden med tre pinnar ned till Bielefeld så här kommer Finnbogason med lagkamrater sälja sig dyrt. Vidöppet möte där motivationstvåan duttas dit i första hand, men här rekommenderas hängslen och livrem om plånboken tillåter. 

5. Sparta Rotterdam – Vitesse 2

Även i Eredivisie närmar sig säsongen sitt slut. Både Sparta Rotterdam och Vitesse är med och tampas om Europaplatser där de sistnämnda faktiskt kan nå direktplats till Europa League, en plats som AZ just nu ruvar på. Med segrar på resande fot mot stabila gäng som Twente och Utrecht i närtid har Vitesse alla möjligheter i världen att plocka ytterligare tre pinnar. För Spartas del är det topp 8 som är i sikte, något som skulle ge klubben en kvalplats till Europa Conference League, och med tre segrar i ryggen råder det knappast brist på självförtroende. Tvåan först, men här lämpar sig nog gaffeln (1-2) bäst!

6. Genk – Club Brugge 2

Inte mycket talar för att Club Brugge ska sjabbla bort mästartiteln i år. Med åtta poäng ned till närmsta hot känner sig säkerligen de blåsvarta bekväma. Gästerna har varit en klass för sig under hela säsongen där unge nyförvärvet från Ajax, Noa Lang, varit det stora utropstecknet med 14 baljor framåt. Ingenting ska tas ifrån Genk där firma Bongonda-Onuachu huserar, men trots spel på eget gräs känns gästerna aningen för tunga. Tvåan lämnas allena!

7. Famalicao – Santa Clara X

Om det vill sig illa kan Famalicao ligga på nedflyttningsplatser efter nuvarande omgång. Viktiga poäng på spel alltså när Santa Clara gästar Municipal de Famalicao under fredagskvällen. Värdarna var lite av ett succélag ifjol men har inte alls lyckats upprepa det fina liret, mycket på grund av spelartapp av lirare som nuvarande Sporting-stjärnan Pedro Goncalves. Den senaste tiden har insatserna varit av det bättre slaget och kan prestationer likt den mot Sporting (1-1) göras här är mycket vunnet. Santa Clara gör en solid säsong men det är framförallt i hemmaborgen spelet imponerat. Bortavinsten känns föga trolig, 1X räcker gott och väl. 

8. Boavista – Tondela 1

Läget är prekärt för Boavista som måste kraftsamla om degradering inte ska bli ett faktum. De rutiga besitter ett namnkunnigt lag där bland andra Javi Garcia och Adil Rami håller hus som givetvis är ämnade för mer än en bottenstrid i Portugal. Tondela må finnas högre upp i tabellen, men det är inget lag av högre klass vi har att göra med. Framåt finns spanjoren Mario Gonzalez som verkligen träffat rätt i år, men annars är det tunt. Undertecknad tror att Boavista skärper till sig och visar vart skåpet ska stå. Singel-etta!

Spiken! – Lille

Lille går mot en säsong där allt går i dess väg. Det är ingenting som ska underskattas och när spelet på bortagräs varit strålande finns ingen anledning att ödsla tecken. Lille är kupongens sundaste spik!

Skrällen! – Elche

Real Sociedad är inte något självspelande piano och bjuder på plumpar titt som tätt. Det vore dumt att räkna bort Elche som med näbbar och klor slåss för en plats i La Liga även nästa säsong. Se upp för Fidel och gänget!

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Leicester – Newcastle 1×2
  • 2. Sociedad – Elche 1×2
  • 3. Lens – Lille 2
  • 4. Stuttgart – Augsburg 1×2
  • 5. Sparta – Vitesse 12
  • 6. Genk – Club Brugge 2
  • 7. Famalicao – Santa Cl. 1x
  • 8. Boavista – Tondela 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100