Topptipset 4/5

Tisdagens Topptips bjuder på en rad delikatesser. Vad sägs om en rafflande semifinal i Champions League som inledning på kupongen, för att sedan vandra vidare mot Superettan, Championship, League One, Bundesliga 2 och till sist Ligue 2. Mycket gott att grotta ner sig i. Vägen mot 8 rätt tar sin början med analysen nedan. Kör vi!

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Manchester City – PSG 1

Inte mycket talar för att Noel Gallagher får sjunga ut i gråt efter Citys returmöte mot PSG. Mannen med det stora City-hjärtat fick se sitt gäng segra med 2-1 borta i Paris och nu ska det mycket till för att avancemanget ska sjabblas bort. Lägg därtill att Mbappés medverkan i skrivande stund är ett frågetecken så kan det bli än jobbigare för fransmännen. Gästerna måste kliva framåt och det om något bör passa Guardiolas manskap alldeles ypperligt. Manchester City ser kort och gott för bra ut, här singlas ettan med gott självförtroende.

2. GAIS – Öster X

På tal om sång lirar Håkan Hellströms grönsvarta gäng boll. GAIS har följt upp det positiva cupspelet och har varken förlorat eller släppt in mål de första tre omgångarna i årets Superettan. Tuff tillställning att vänta på Ullevi då Öster kommer på besök. Besökarna från Växjö har även de inlett strålande och har redan segrat på den här arenan i år, då Örgryte lades på rygg. Smålänningarna har framförallt imponerat framåt där evigt unge James Keene samarbetar väl med danskparet Sörensen-Mortensen. Jämn batalj att vänta där krysset kliver ut först för att sedan kompletteras med tvåan där favoritskapet ändå bärs. Kryss-två!

3. Luton – Rotherham 2

Hoppet är det sista som överger en. Det har säkerligen Paul Warne hamrat in i skallarna på sitt Rotherham som slåss med näbbar och klor i jakten på överlevnad. Allt ligger i The Millers händer som vid full pott här och på söndag mot Cardiff säkrar spel i Championship även nästa säsong. Luton står för värdskapet dagen till ära och “Hattmakarna” har gjort det strålande hemma på Kenilworth med blott sex nederlag. Värdarna kan spela med axlarna nere och lira utan press, något som gjorts med bravur den senaste tiden då fem matcher i följd spelats utan förlust. Tvåan agerar utgång då motivationsfaktorn är hög, men här görs nog samtliga tecken bäst. 

4. Charlton – Lincoln 1

Charlton tycks ha drabbats av nervösa ben. The Addicks har trots häng på playoff-plats misslyckats i tre raka fighter att hitta en förlösande trepoängare. Två omgångar återstår och de rödklädda har fortsatt chans, men då krävs en grön bock i protokollet mot Lincoln. Topp 6 är säkrad för gästerna som anländer till The Valley i gott mod. Sist lagen möttes vann “The Imps” bekvämt med två mål mot noll och även om motivationsettan går först utesluts ingenting då värdarna fallerat på eget gräs förr. Penseldraget går tvärs över! 

5. Shrewsbury – Ipswich 1

För Ipswich del får säsongen ses som ett misslyckande då “The Tractor Boys” inte har chans på avancemang från League One. De blåvita sjabblade bort det hela i mötet mot Wimbledon (0-0) och någon vidare glädje lär inte infinna sig i truppen. På New Meadow lär det således bli svårt att tagga till, något Shrewsbury säkerligen inte har något emot. Steve Cotterills mannar stod för en bra insats senast mot slutspelsjagande Oxford men föll snöpligt. Fina tendenser att ta med sig och det lämpar sig väl när motståndarna kliver in med huvudet nedåt redan innan start. Fräck singel-etta i Shropshire!

6. Blackpool – Doncaster 1

Med två segrar i ryggen ser det ljust ut för Blackpool, som behöver en ynka pinne för att säkra sin plats till slutspelet med två omgångar kvar att spela. The Seasiders får en god möjlighet redan under tisdagskvällen då Doncaster, som inte har mer än heder och ära att spela för, gästar Bloomfield Road. Värdarna förlorade förvisso på eget gräs mot Shrewsbury senast, men dessförinnan hade Bojan Djordjic gamla gäng inte gråtit tårar sedan slutet av oktober. Lås in 1X och kasta nycklarna i Irländska sjön!

7. Holstein Kiel – Sandhausen X

I den tyska andradivisionen duggar matcherna tätt för Holstein Kiel, som dessutom for ut med huvudet före i cupen mot Dortmund (5-0) senast. I serien finns “Storkarna” hack i häl på tredjeplacerade Hamburger som har den sista platsen till uppflyttning, men formen är dunkel. En viktoria de senaste sex bådar inte gott för Kiel som dessutom får klara sig utan försteslipsen Gelios samtidigt som frågetecken råder kring lagets bäste målskytt Mühling. Sandhausen slåss med näbbar och klor i bottenstriden, med tre segrar de fyra senaste är det tydligt att de svartvita kommer slåss till det bittra slutet. Värdarna är för ostabila för att hålla hårt i handen och här målas det så brett det bara går. 1X2!

8. Le Havre – Toulouse 2

Avrundar kupongen gör vi i Normandie där Le Havre står för gästfriheten hemma på Stade Oceane. Hit kommer Toulouse vars säsong inte riktigt gått som tänkt, men hoppet om Ligue 1 lever i allra högsta grad om tre poäng kan införskaffas här. Formen har varit svajig på sistone, men truppen håller en hög nivå med spelare som Rhys Healey och Stijn Spearings som är lagets två bästa målskyttar. Le Havre har ännu inte säkrat nytt kontrakt, men blott en seger de tretton(!) senaste matcherna bådar knappast för en triumf här. Tvåan plitas ned och står bra på egna ben.

Spiken! – Manchester City

Stabila Manchester City kliver ut med allt i egna händer, det kommer Guardiolas manskap förvalta väl. Fransmännen lär släppa till hav av ytor som Foden och company påpassligt utnyttjar. Spiketta på Etihad!

Skrällen! – Sandhausen

Sandhausen har imponerat på sistone och kan mycket väl hitta en trea borta mot darriga Holstein Kiel. När folket ute i stugorna tycks glömma bort att krita ned tvåan uppstår dessutom finfint värde. Vinn, Sandhausen!

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Man City – PSG 1
  • 2. GAIS – Öster x2
  • 3. Luton – Rotherham 1×2
  • 4. Charlton – Lincoln 1×2
  • 5. Shrewsbury – Ipswich 1
  • 6. Blackpool – Doncaster 1x
  • 7. H.Kiel – Sandhausen 1×2
  • 8. Le Havre – Toulouse 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100