Topptipset 3/6

Sex delar landslagsfotboll och två delar Division 1. Topptipset är halvspretigt i utformningen och när vakuumet i väntan på sommarens stora turnering breder ut sig är toppmatcherna få. Under torsdagen finns bara två, då slutspelet i U21-EM rullar på.

Spelstopp: 17:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Belgien – Grekland 1

Grekland ställs inför tuffast tänkbara uppgift när de flyger till Bryssel för att ge sig i kast med ett riktigt bra belgiskt landslag. Kevin De Bruyne ådrog sig en skada i Champions League-finalen och missar matchen, men det borde ändå inte påverka utfallet i denna landskamp. I spelare som Lukaku, Hazard och Mertens har Belgien tillräckligt med spets för att tränga sig genom grekernas låga backlinje. De blåvita besökarna har förvisso tagit kliv sista året, men här räcker de inte till. Ettan spikas.     

2. Ukraina – Nordirland 1

Nordirland missade EM-slutspelet med minsta möjliga marginal då öborna föll först efter förlängning mot Slovakien i playoff. Sedan dess har de grönvita inte gjort mycket väsen av sig – faktum är att Nordirland blott vunnit en av de nio senaste landskamperna, mot ett riktigt dåligt Malta så sent som i söndags. Ukraina är att räkna med på europeisk toppnivå. Även fast Shevchenko troligen roterar en del är det svårt att snacka bort en blågul viktoria. Ett Nordirland utan Davis och Evans får svårt att stå emot. Ettan är en trevlig singel upp till 65 procent.    

3. Turkiet – Moldavien 1

Ett b-betonat Turkiet fick nöja sig med oavgjort (0-0) i landskampen mot Guinea i måndags efter en medioker insats. Även fast turkarna saknade ett par tongivande spelare ska man kunna kräva mer av Senol Günes mannar. I Paderborn väntas den turkiska förbundskapten att mönstra en bättre elva och då blir det givetvis tufft för Moldavien att hänga med. Med tanke på hur Turkiet sett ut är det dock inte fel att gardera hela vägen och hålla tummarna för en knall.

4. Bolivia – Venezuela X

Det går inte att skriva om boliviansk landslagsfotboll utan att nämna den enorma fördel det innebär att spela sina hemmamatcher på 3000 meters höjd. Landet är inte någon större fotbollsnation på det stora hela, men det går inte att komma ifrån det faktum att motståndarna står och kippar efter andan med halva matchen kvar. Venezuela har en klart mer kompetent trupp, inte minst offensivt håller de hög internationell klass, men när bergsmännen skickar upp långbollar som knappt trillar ner igen är det svårt att utesluta något. Alla tecken används för att slippa hålla andan.

5. Spanien U21 – Portugal U21 X

Jämna matcher väntar när U21-EM går in i semifinalfas. Både Spanien och Portugal har fått kämpa för att ta sig till detta Iberiska derby och med 120 minuter i benen från respektive kvartsfinal är känslan att det lag som kan undvika misstag kommer gå segrande ur striden. Likt landslagstrenden i stort är det kollektiven som står i förgrunden i ett mästerskap där Portugal mestadels bänkat sin stora stjärna, Milanbaserade Leão, medan Spanien i stort sett spelar utan en forward överhuvudtaget. Kamp, svett, tårar och benhårda försvar kommer prägla detta känslofyllda rivalmöte som kan sluta hur som helst. Alla tecken.

6. Nederländerna U21 – Tyskland U21 1

Nederländerna vände kvartsfinalen mot Frankrike på en femöring. Dayot Upamecano gav tricolorerna ledningen men den orangea målmannen Boadus dubbel, varav det sista skickades in efter 93 minuter, gjorde att Les Bleuets satte Marseljäsen i halsen. Turneringens tuffaste nöt knäcktes därmed och mot Tyskland får weed-vurmarna från det låga landet gälla som favorit. Die Junge Mannschaft behövde straffar för besegra Danmark i sin kvartsfinal och särskilt mycket tidigare kommer de knappast kunna avgöra här. 1X räcker. 

7. IF Sylvia – Brommapojkarna 2

Brommapojkarna toppar Division 1 Norra efter nio omgångar och ser ut att gå mot Superettan. Stockholmarna har en trupp bestående av både rutin och ungdomlig entusiasm. Omar Faraj, född 2002, noterades för tre mål i 6-0-segern mot Täby senast. Den unge talangen har flera klubbars ögon på sig och lär försvinna från talangfabriken vad det lider. IF Sylvia är ett stabilt lag på denna nivå, men mot ett klart vassare BP ska Norrköpings-gänget vara nöjda om de löser en poäng. X2 spelas med god känsla.

8. Skövde – Assyriska IK 1

Tipset rundas av i Västergötland där den forna mittfältsgeneralen, Tobias Linderoth, ska försöka lotsa sitt Skövde till fjärde segern i den femte hemmamatchen i Ettan Södra. Västgötarna gick på pumpen med klara 0-5 borta mot serieledande Oskarshamn senast, men ska ändå ses med god chans att montera ned ett stukat Assyriska IK. Gästerna från Småland har blott vunnit en av de nio inledande seriematcherna och är fortfarande segerlösa på resande tass. Etta!  

Spiken! – Belgien

Belgarna håller en enormt hög nivå på samtliga händer och fötter. Trots rotation ska det inte vara något snack i Bryssel. Etta.

Skrällen! – Moldavien

Moldavien är förvisso inget superlag, men det är inte heller Guinea som höll Turkiet stången så sent som i måndags. På neutral plan i Paderborn tar vi höjd i jakt på dollares!

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Belgien – Grekland 1
  • 2. Ukraina – Nordirland 1
  • 3. Turkiet – Moldavien 1×2
  • 4. Bolivia – Venezuela 1×2
  • 5. Spanien U21 – Port. U21 1×2
  • 6. Nederl. U21 – Tysk. U21 1x
  • 7. IF Sylvia – BP x2
  • 8. Skövde – Assyriska IK 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100