-->

Topptipset 3/5

Topptipset måndagen till ära bjuder på allt från tidig seriefinal i vår kära allsvenska till Italienskt bottendrama. Däremellan ska bataljer från Spanien, England och Danmark benas ut. Spiken finner ni där “Bagarn” Rosengren spenderade större delen av karriären, och skrällen på Stadio Olimpico i Turin. Inled jakten på åtta gröna bockar med analysen nedan!

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Djurgården – Malmö FF 1

Säsongsstarten går inte av för hackor borta på Östermalm. Djurgården har städat av motstånd av det mer kvalitativa slaget och nu stundar säsongens kanske tuffaste möte hemma på Tele2 Arena. Senast lagen möttes på den här arenan stod Blåränderna för en sensationell vändning i slutminuterna då tre baljor bäddade för tre poäng sista tio minuterna. Psykologiskt övertag redan från start. Malmö besitter hög spetskompetens i bland andra Christiansen, Toivonen och Rieks men värdarna har sett betydligt kompaktare och vassare ut än så länge. Ettan ligger närmast till hands. 

2. Mjällby – Degerfors 1

Med två insatser som snuddat på Division 4-klass offensivt sett klev Degerfors ut på Ullevi och smackade in tre bollar mot Blåvitt, men hade likväl en skopa tur som lyckades trixa med sig samtliga poäng hem till Värmland. När turen går till Listerlandet är det fortsatt frågetecken kring vad som bör förväntas av brukslaget i år. Mjällby har ännu inte smakat på segerns sötma, det ska dock sägas att Järdlers gäng spelat bra mot både Bajen och Elfsborg. Mot halv-virrig defensiv kan de gulsvarta nosa sig fram till årets första trepoängare. Etta! 

3. Jönköpings Södra – Trelleborg X

Jönköpings Södra har inte lyckats spinna vidare på 5-1-vinsten i premiären mot Vasalund, där ett rött kort på nykomlingarna förvisso spelade en stor roll. Två matcher utan nätkänning mot Helsingborg och Norrby väcker således en del oro i de grönkläddas främre led då fjolårets vassa offensiv i Hamidovic, Al Ammari och Kozica försvunnit, den sistnämnda till just Trelleborg. TFF lämnar “Tjongavallen” i hopp om att fortsätta sin förlustfria svit, och då matchen spelas i Husqvarna ökar givetvis chanserna till poäng för skåningarna. Kristian Haynes besitter ett intressant truppbygge i år med spännande nyförvärv som Henry Offia, Simon Amin och rutinerade Johan Blomberg utöver nämnda Kozica. X2 till inbjudande procent är vägen att vandra. 

4. West Bromwich – Wolverhampton 1

Deppiga Wolverhampton har varit en skugga av sitt forna jag under årets Premier League. Senast stod “Vargarna” för en pinsam insats mot Burnley där förlustsiffrorna skrevs till 0-4 och det säger något om lagets inställning till resterande del av säsongen. I detta “Black Country derby” saknas fortsatt kuggen Jiménez och därtill råder osäkerhet kring Moutinho samt Semedos medverkan. West Bromwich spelar med kniven mot strupen och måste plocka full pott här. Triumferna mot Chelsea och Southampton under april visar att Allardyces mannar inte är någon slagpåse. Fräck singeletta kritas ned! 

5. Burnley – West Ham X

All ära och beröm till David Moyes som tagit West Ham från ett dassigt mittenlag till att fightas om Europaplatser. Med två nederlag i ryggen och skador på viktiga pjäser som Rice, Creswell och Antonio lär “The Hammers” dock gå på ytterligare nitar både här och där under sluttampen. På resande fot har det dessutom blivit fyra förluster i följd för Londonklubben. Burnley kan inte riktigt ropa hej i bottenstriden ännu, men då Chris Wood förvandlats till rena rama målsprutan (tre baljor sist) finns det några ess i rockärmen för Sean Dyche att trolla fram. 1X på svårspelade Turf Moor. 

6. Sevilla – Athletic Bilbao X

La Ligas formstarkaste lag de senaste fem matcherna heter Sevilla. Med detta har de vitröda faktiskt chans på den ärofyllda titeln, vilken andalusierna inte kammat hem sedan 1946. Någon lätt uppgift blir det med det sagt inte mot Athletic Bilbao hemma på Ramón Sánchez Pizjuán. Det visar inte minst gästernas seger mot serieledande Atlético Madrid förra omgången. Baskerna ska inte ses helt utan chans då kompetenta lag som Betis och Sociedad inte klarat av att segra trots eget gräs. Då ettan streckas hårt är det bara att rulla ut heltäckningsmattan och gå vidare! 

7. Torino – Parma X

Läget ser prekärt ut för Parma. Tomas Brolins gamla klubb har med fem omgångar kvar hela elva pinnar upp till säker mark, och det krävs ingen raketforskare för att inse det allvarliga läget som råder. Plus i kanten för det offensiva spelet hos de gulblå då en hel del mål ändå görs. Borta i Turin väntar ett gäng tjurar redo att sätta in dödsstöten. Här är däremot Torino inga vinstmaskiner. Blott två segrar på hela säsongen talar sitt tydliga språk och nu saknas både Verdi samt Mandragora. Här råder hängslen och livrem när hemmavinsten blir alldeles för hårt betrodd. 1X2!

8. FC Köpenhamn – Aarhus 2

Den danska Mästerskapsrundan fortsätter sin gång. FC Köpenhamn är inte längre samma stormakt som för ett par år sedan. Faktum är att det inte heller i år blir någon titel för Jess Thorups manskap, som ska vara nöjda om de lyckas knipa en plats till nästa års Europa Conference League. Detta är ett vändande möte då Aarhus stod på andra planhalvan även föregående match, då utspelade sig en jämn batalj där FCK drog det längsta strået med nöd och näppe. Vidöppet möte där samtliga tecken är att rekommendera, men tvåan lockar mest till fint värde.

Spiken! – Mjällby

Degerfors behöver visa mer än tre poäng mot Blåvitt innan undertecknad ska vara frälst. Det har trots allt sett illa ut innan detta och Mjällby, som spelmässigt stått upp bra mot toppgäng, ska ha mycket goda chanser att straffa naiva nykomlingar. Spiken lyser upp över Listerlandet!

Skrällen! – Parma

Procentmässigt ser det ut som Parma ska ställas mot ett lag av hög klass. Torino, med sex vinster på 32 omgångar, går givetvis inte in i den kategorin och varningsflaggan åker omedelbart upp. Rolig tvåa att jobba in! 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Djurgården – Malmö 1
  • 2. Mjällby – Degerfors 1
  • 3. Jönköping – Trelleborg x2
  • 4. West Brom – Wolves 1
  • 5. Burnley – West Ham 1x
  • 6. Sevilla – A.Bilbao 1×2
  • 7. Torino – Parma 1×2
  • 8. Köpenhamn – Aarhus 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100