Topptipset 28/4

Topptipset består onsdagen till ära av allt från tungviktsmöte i Champions League till franska Ligue 2. Däremellan ska möten från La Liga, Süper Lig och Tipico Bundesliga benas ut. Jakten på 8 rätt startar nedan! 

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. PSG – Manchester City 2

En semifinal som heter duga tar plats på Parc des Princes när PSG tar emot Guardiolas mannar. De ljusblå från Manchester har svajat en del i hemma i England de senaste matcherna där respass ur FA-Cupen samt torsk hemma mot Leeds noteras. Onsdagens möte är dock av helt annan dignitet och då inga skavanker tycks störa kan “The Citizens” ställa starkast möjliga elva på benen. Även fransoserna har de flesta spelare tillgängliga där firma Neymar-Mbappé är något utöver det vanliga, men som lagbygge finns det frågetecken. City har ett tryggare grundspel och det kan räcka väl så långt. Inled med en fräck singel-tvåa! 

2. Athletic Bilbao – Valladolid 1

Europajakten lever i allra högsta grad för Bilbao efter 2-1 triumfen mot Atlético i helgen. Baskerna äntrar gräset på San Mamés som tydliga favoriter när Henok Goitoms gamla gäng Valladolid gästar. Frånvarolistan för värdarna är aningen oroande då en spelare som Iker Muniain är skadad medan Unai Vencedor synar avstängning. Besökarna slåss för förnyat kontrakt i La Liga, så här kommer ingenting ges bort gratis. Bortaspelet har inte inbringat en trepoängare sedan början av januari och det är föga troligt att trenden bryts här. 1X är ett lås.  

3. Galatasaray – Konyaspor 1

Efter en knackig period i mars har Galatasaray börjat hitta tillbaka till segerspåret och finns nu på en tredjeplats i Süper Lig. Titeln finns fortsatt i sikte men då måste en stabilare trend i hemmaborgen till. På Türk Telekom har Falcao och company inte segervrålat på fyra raka försök men här ska “Lejonen” med lite skärpa ordna tre pinnar rakt ner i gottepåsen. Konyaspor har gjort en stabil säsong men på resande fot är de grönvita inget gäng som hotar. Ettan plitas ned snabbt. Då risk finns för hårt ansatt etta kompletterar dock krysset. 

4. Rizespor – Besiktas 1

Vi stannar kvar i Turkiet där Besiktas står inför en tämligen svår uppgift borta mot Rizespor. Värdarna är vrålstarka vid Svarta havets kust där ynka tre förluster på 17 ligamatcher imponerar. Gamle Chelsea-liraren Remy huserar längst fram och den rutinerade räven Milan Skoda är lagets bäste målskytt. Besiktas dras med en diger skadelista där flertalet startspelare saknas. Favoritkepsen får de bära i vilket fall som helst, men här rullas heltäckningsmattan ut snabbt i hopp om en skräll. 1X2!

5. Red Bull Salzburg – Wolfsberger 1

RB Salzburg ser föga förvånande ut att storma mot ännu en ligatitel. Det skulle i så fall bli det åttonde raka guldfirandet för energidrycksgänget hemma i Österrike. “Tjurarna” är rena rama målmaskinen där 44(!) mål gjorts på 13 spelade hemmafighter. Minst sagt svårlöst uppgift för Wolfsberger vars främsta mål blir att freda det egna målet. Nej, här är det bara att banka in ettan och traska vidare!

6. WSG Tirol – Rapid Wien X

En av de de två åtråvärda Champions League-platserna tillhör Rapid Wien. Gänget från huvudstaden har krönts flest gånger (32) till österrikiska mästare och gör återigen en fin säsong. Visst kliver de ut som favoriter mot jumbon WSG Tirol i denna mästerskapsserien, men på främmande gräs har det varit svårt att omvandla kryss till trepoängare. Senast dessa lagen möttes här på Tivoli Stadion slutade matchen ett-lika och ännu en jämn batalj väntas här. Värdarna är svårslagna på hemmaplan och lär stå upp bra. Måla tvärs över. 1X2!

7. LASK Linz – Sturm Graz 1

I tabellen ligger Sturm Graz en placering före LASK Linz. Men höjden de svartvita håller är snäppet vassare och hemma i Pasching är Linz erkänt starka. Dagens motståndare råkar dessutom vara ett gäng Thalhammers manskap haft lätt för med fyra segrar de fem senaste gångerna lagen stått öga mot öga. Gästerna är dessutom en blek kopia av sig själva på resande fot och lär få mycket att stå i här. Spik-etta!

8. Dunkerque – Amiens 1

Kampen om överlevnad i Ligue 2 fortsätter för Dunkerque. Passande läge att kliva upp till säker mark när Amiens gästar Stade Marcel Tribut. Stort frågetecken, som för de flesta lag i den här ligan, finns kring offensiven då “Sjömännen” finns nere i botten när det gäller antal gjorda mål i motståndarnas bur. Gästerna är i grunden ett bättre lag men harvar för tillfället runt i ingenmansland. Med detta i åtanke börjar streckandet från vänster. Måla på i mån av plånbok därefter.

Spiken! – Red Bull Salzburg

Österrikes bästa lag bara öser framåt och är givetvis stora favoriter mot Wolfsberger. Att Die Roten Bullen skulle dribbla bort sig själva här är inte troligt. Hamra in spiken omedelbart!

Skrällen! – Rizespor

Besiktas saknar som tidigare nämnts flertalet startspelare och det kan ett hemmakärt Rizespor dra nytta av. Fem förlustfria matcher i rad bådar gott. Skräll, Rizespor!

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. PSG – Man City 2
  • 2. A.Bilbao – Valladolid 1x
  • 3. Galatasaray – Konyaspor 1x
  • 4. Rizespor – Besiktas 1×2
  • 5. Salzburg – Wolfsberger 1
  • 6. WSG Tirol – Rapid Wien 1×2
  • 7. LASK Linz – Sturm Graz 1
  • 8. Dunkerque – Amiens 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100