Topptipset 27/5

Torsdagens Topptips är en minst sagt intressant blandning. Vi bjuds på möten hela vägen från Norge till Sydamerika. Innan vi anländer till nattmackorna ska bataljer från Italien, Frankrike, Schweiz, Svedala samt en landslagsmatch i Turkiet benas ut. Nu kör vi!   

Spelstopp: 18:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Molde – Vålerengen 2

Stundande toppmöte i Norge där Molde står för värdskapet i mötet mot Vålerengen. Trots ett dunkelt läge med bara minuter kvar stod Erling Moes blåklädda manskap för en mäkta imponerande vändning mot Rosenborg och snodde samtliga tre pinnar. Prestationen i sig var dock inget att hänga i granen, då “Trollungarna” hade ett spelmässigt övertag större delen av matchen och visst kan en reaktion ligga i luften här. Gästerna från Oslos utkanter har ännu inte levt upp till de höga förväntningarna som vilar på “Örnen” och company men mötet mot Mjöndalen var ett steg framåt. I dagarna blev Aron Dönnum uttagen i det Norska landslaget så räkna med en lirare fylld av självförtroende i Engas främre led. Potential finns det mycket av och kommer de upp i nivå är bortasegern inte omöjlig. Börja från höger, men samtliga tecken är att föredra.  

2. Venezia – Cittadella 1

I charmiga Venedig har stadens lag vid namn Venezia satt sig i pole position i jakten på Serie A. I det första mötet mot Cittadella hittade Francesco Di Mariano nätet i vad som blev matchens enda mål och inte mycket talar för något sjabbel från “Lagunari”. I hemmaborgen är värdarna ytterst starka, när vi dessutom har att göra med gäster som sällan segrar på resande tass (sex vinster på 20 bortamatcher) stärks aktierna ytterligare. I detta Venetoderby ligger ettan närmast till hands. 

3. Toulouse – Nantes 2

En plats i Ligue 1 står på spel i detta första möte av två mellan Toulouse och Nantes. Året har varit ett tufft sådant för Kacaniklic gamla gäng som nu tvingas spela för sin överlevnad i det franska finrummet. De gulklädda, även kända som “Kanariefåglarna”, avslutade säsongen starkt med fyra triumfer de fem sista omgångarna och kliver ut med ett högre tempo i kropparna som inte ska underskattas. Mötet blir en utmaning som heter duga då Toulouse är erkänt starka hemma på Stadium Municipal men bristerna har synts flertalet gånger i det defensiva. Då procenten ser ut att hamna korrekt inleder penseln från höger, men här kan det lika väl dras hela vägen västerut. 1X2!

4. Thun – Sion 1

Även i Schweiz vankas det kvalspel. Sion beger sig norrut med ambitionerna att försvara sin plats i Super League när krafterna ska mätas mot Thun som spenderat säsongen i divisionen under. För gästernas del har Anto Grgic varit en pålitlig målskytt under första halvan av säsongen men under våren har det gått i stå vilket givetvis ger en del frågetecken. Värdarna besitter en spetsig offensiv där framförallt vasse Chihadeh visat att han är ämnad för högre nivåer med sina elva fullträffar. Inget av gängen har defensiven som styrka, då lämpar sig gaffeln (1-2) perfekt! 

5. Turkiet – Azerbajdzjan 1

Landslagsboll glider in på kupongen då Turkiet gör sig redo för EM med en vänskapsmatch mot Azerbajdzjan. Då truppen fortsatt ska bantas ner lär det inte bli ett helt ordinarie manskap Senol Gunes ställer ut här i Alanya, men likväl bär de rödprydda med rätta favoritstämpeln mot svaga motståndare vars resultatrad inte är en fager sådan den senaste tiden. Då ettan säkerligen kliver över 80 procent och rotation är att vänta görs inga fel i att åtminstone plocka med krysset i jakt på större utdelning. 1X räcker dock långt.  

6. Lidköping – Jitex 1

På damsidan står Elitettan redo med ett gästspel. Lidköping inledde serien svagt med dubbla förluster men har rest sig med råge efter detta och finns nu strax bakom topp 3-placeringarna. Från mittfältspositionen har Ida Pettersson haft stor show och redan smackat in tre baljor. Detta i kombination med ett gäng nyförvärv från Kungsbacka som sakta men säkert tagit sig in i laget bådar det gott för LFK. Mölndalsbaserade Jitex har snarare gått motsatt väg då flertalet spelare lämnade i vintras. Känslan är att det blir en kamp på den nedre regionen av tabellen där målet blir att överleva. Ettan kan lämnas allena med gott samvete! 

7. Defensa y Justicia – Independiente del Valle X

Klurigt möte från Argentina där en jämn batalj är att vänta. Defensa besitter det högre kunnandet men har ingenting nämnvärt att spela för. På andra sidan väntar Independiente del Valle från Ecuador som har en tredjeplats i gruppen att kriga för om det ska bli spel i Copa Sudamericana. Plustecken för gästerna då strikern Christan Ortiz befinner sig i målstim med fem strutar sina tre senast spelade matcher. Vidöppet är bara förnamnet. Samtliga tecken är det enda rätta! 

8. Flamengo – Vélez Sarsfield 1

I Copa Libertadores är både Flamengo och Vélez klara för slutspel. Detta möte är en ren gruppfinal där brassarna äntrar legendariska Maracanã som klara favoriter med gubbar som Gabriel Barbosa, Gerson samt Éverton Ribeira i laget för att nämna några. Gästerna från Buenos Aires är knappast några slagpåsar, i detta möte väger argentinarna dock alldeles för lätt och får ge vika. Given etta i Rio de Janeiro! 

Spiken! – Flamengo

Gänget från Rio osar klass med ett par vassa namn i laget. Flamengo är tunga att möta och har goda chanser att plocka hem Copa Libertadores. Klart är att en viktoria ordnas mot Vélez! 

Skrällen! – Vålerenga

I ett helt öppet möte streckas Vålerenga lågt och det är vi inte sena med att utnyttja. I vad som väntas bli en frejdig och målrik match kan Kjartansson och company mycket väl dra det längsta strået!  

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Molde – Vålerengen 1×2
  • 2. Venezia – Cittadella 1
  • 3. Toulouse – Nantes 1×2
  • 4. Thun – Sion 12
  • 5. Turkiet – Azerbajdzjan 1x
  • 6. Lidköping – Jitex 1
  • 7. Defensa – Inde. del Valle 1×2
  • 8. Flamengo – Vélez Sarsfield 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100