Topptipset 26/4

Veckans första Topptips gläntar på dörren och det är en skandinaviskt präglad sådan. Allsvenskan hela vägen ned till Norrettan står redo att benas ut och får fint sällskap där Premier League, La Liga samt Serie A även bidrar. Slutsnackat, mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Lazio – Milan 1

Föga förvånande kammade Lazio noll på Stadio Diego Armando Maradona. Ingen skugga ska dock falla över Inzaghis gubbar då Napoli borta inte är den lättaste av matcher, men nu gäller det att snabbt studsa tillbaka om topp 4 ska lösas. Hemma på Olimpico har Svennis gamla gäng varit strålande den senaste tiden och kliver med rätta in som favoriter mot Milan. Gästerna får fortsatt klara sig utan Zlatan och senast föll de rödsvarta pladask hemma mot Sassuolo. Känslan är att det tappats en hel del momentum hos “Rossoneri”. Ettan streckas lågt så visst åker hammaren och spiken fram! 

2. Leicester – Crystal Palace 1

På tal om rättmätiga favoriter har vi att göra med ännu ett sådant gäng, men nu på de brittiska öarna. Här ska Rävarna från Leicester ta ytterligare grepp om tredjeplatsen i Premier League. The Foxes spel på eget gräs har dock lämnat mer att önska där poängskörden på bortaplan faktiskt är större. Crystal Palace må inte ha särskilt mycket att spela för, men Hodgsons manskap är duktiga på att hålla matcher tighta. Att det skulle räcka till en trea när Vardy och Ihenacho står på andra sidan är inte särskilt troligt, men visst kan krysset komplettera ettan fint. 1X!

3. Eibar – Real Sociedad 2

Baskiskt derby stundar i La Liga. Eibar tycks ha kört fast i botten och med fyra raka nederlag ser läget inte ljust ut för “Los Armeros”. Målskörden framåt har varit snudd på icke existerande men bakåt ser det något stabilare ut. Hemma på Municipal de Ipurua har lag som Europa League-spelande Granada blivit nollade. Alexander Isak bommade straff för sitt Real Sociedad senast och har nu misslyckats med nätkänning i sju av de åtta senaste matcherna i ligan. De vitblå lyckades trots det knipa tre pinnar mot Celta Vigo vilket var “La Reals” första triumf sedan sjunde mars i serien. Tvåan ser ut att bli aningen för hårt streckad så X2 är ingen dum idé här.   

4. IFK Göteborg – Degerfors X

Degerfors målades upp som ett gäng där fart och fläkt skulle vara kännetecknet inför säsongen. Riktigt så har det inte blivit och de två första omgångarna har varit likbleka prestationer för det värmländska bruksgänget. Således kan det bara bli bättre, kvalité finns framförallt i de främre leden där Blåvitt-supportern Edvardsen huserar med Bertilsson och Abraham. IFK briljerade kanske inte spelmässigt mot Gnaget men tog en ack så viktig 2-0-seger, där Marek Hamsik fick äntra Ullevi för första gången. Rolle Nilsson har fortfarande en hel del att styra upp innan de blåvita ges fullt förtroende på kuponger likt dessa. Penseldraget går tvärs över. Helgardera!

5. Elfsborg – Mjällby X

Efter en blek insats i premiären mot Djurgården begav sig Elfsborg till Varberg. Där lös guldklimpen Marokhy Ndione upp över ett blåsigt Påskbergsvallen och agerade segerregissör med sina två mål. Lite så lär säsongen bli för Jimmy Thelins gäng, med spelartapp som Jesper Karlsson kommer prestationerna vara ojämna. Mjällby har ännu inte lyckats spräcka målnollan, men det har snarare handlat om oflyt. Borta i Knalleland kan “Löken” och övriga mycket väl ställa till det. Rulla ut heltäckningsmattan – 1X2!

6. Västerås – Vasalund 1

Västerås säsongsinledning har knappast varit optimal. De grönvita är ett lag ämnat för toppen men ynka en pinne på kontot är givetvis en missräkning. Mot Vasalund får skytteliga-favoriten Prodell en ny chans till att spräcka nollan. Gästerna från Solna har en sylvass lirare i Mai Traore och lär säkerligen underskattas av många lag i serien. Mot Jönköping (1-5) blev matchen förstörd i kapten Georges röda kort, men i mötet mot Trelleborg (2-2) visade Dalibor Savic gäng att de kommer ta en del poäng i år. VSK får utgångstecknet i form av en bredare repertoar, men här får gärna övriga tecken ta plats.

7. Hammarby Talang – Assyriska FF 1

I Norrettan träder före detta IK Frej in på kupongen. Täby-laget har nu blivit Hammarby Talang, den unga truppen besitter givetvis en ocean av potential och kvar på bänken finns rutinerade Janne Mian. Spelmässigt har det sett skapligt ut där poängen som inbringades på matchens sista spark uppe i Piteå kan vara startskottet för något bra. Mot Assyriska är HTFF otvivelaktigt favoriter. De rödvita från Södertälje har inlett säsongen katastrofalt och bakåt är det fritt fall. Nej, här segrar ynglingarna givetvis. Etta! 

8. Nordsjälland – Midtjylland 2

Avrundar kupongen gör vi med en batalj från Mästerskapsrundan i Danmark. Mycket ska till om Midtjylland inte försvarar titeln. Senast besegrade “Vargarna” FC Köpenhamn med hela 4-1 där ex-blåvite Lasse Vibe hamnade i målprotokollet. På resande fot har FCM haft det lite trassligt under säsongen, men segrade enkelt senast det vankades resa (4-1 mot Aarhus). Nordsjälland har historiskt haft rejält svårt mot dagens motståndare på eget gräs. Fyra förluster de fem senaste mot Vibe och company bådar inte gott. Så länge gästerna inte streckas över 65 prollar är spiken given. Tvåa!

Spiken! – Hammarby Talang

Utdelningen i form av poäng har låtit sig vänta. Mot svaga Assyriska ges Hammarbys talanger ett ypperligt tillfälle att knipa säsongens första trea. Inga krusiduller. Spik!

Skrällen! – Degerfors

Rödtröjorna har visserligen inte imponerat ännu, men det finns mycket kvar att hämta ut innan Degerfors gjort sig själva rättvisa. Mot Blåvitt, som ingen vet vart dom står, kan det mycket väl smälla till. 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Lazio – Milan 1
  • 2. Leicester – Crystal P 1x
  • 3. Eibar – Sociedad x2
  • 4. Göteborg – Degerfors 1×2
  • 5. Elfsborg – Mjällby 1×2
  • 6. Västerås – Vasalund 1×2
  • 7. Ham. Talang – Assyr. FF 1
  • 8. Nordsjälland – Midtjylland 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100