Topptipset 25/5

Löningsdagen i maj tar oss med på en Topptips-resa från ett kylslaget Island hela vägen ner till Sydamerika med Copa Libertadores-boll i siktet. Värdemässigt finns ett par högoktaniga spikar i siktet och därutöver hittas också skrällar att jobba in för chans till fint klirr i kassan. Leiknisvöllur i Reykjavik står som värd för kupongens första fajt. Nu drar vi igång. 

Spelstopp: 21:14

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Leiknir Reykjavik – FH Hafnarfjördur 2

Nykomlingen Leiknir har fått en okej start på säsongen i det isländska finrummet. Poäng i tre av fem inledande matcher är godkänt. Reykjavik-klubben letade förvärv i Sverige inför seriestarten och fann Emil Berger, förra säsongen i Dalkurd. 30-åringen kan absolut hävda sig här och har varit pålitlig inledningsvis. Hafnarfjördur har över tid varit en ledande klubb på vulkanön men fyra säsonger i rad har nu gästerna misslyckats med att lösa en ligaseger. Truppen är ändå fin och välmående med bland annat pålitlige skotten i fören, Steven Lennon och framtidslöftet Hlynsson strax bakom. FKH ska vara numret större och det finns ingen anledning att ifrågasätta tvåan.     

2. Víkingur – Fylkir X

Vi stannar i huvudstaden men tar oss till Víkingsvöllur för att titta till Reykjaviks Vikingar. Fjolårets säsong blev en stor besvikelse men i år har värdklubben öppnat förtroendeingivande. 4-1-0 på fem matcher har fört klubben till toppen och med i truppen finns bland annat svenskbekantingen och landslagsbjässen Kari Arnason. Fylkir var segerlösa över de fyra första fajterna men fick fin utdelning mot Keflavik förra omgången och vann med klara 4-2. Ett något underskattat bortagäng ska absolut kunna få med sig poäng i detta derby. 1X2!    

3. KR Reykjavik – HK Kópavogur 1

Sista fajten från vackra Island hämtas återigen från Reykjavik. “KR-ingar”, som värdarna kallas, möter nu ett formsvagt Kópavogur. Brynjar Gunnarssons mannar har ännu inte segrat i ligaspelet och kommer dessutom med tre raka nederlag i bagaget. Gästerna vann faktiskt senaste matchen på denna arena lagen emellan med klara 3-0 men därefter har det runnit massor med vatten under broarna. Värdarna ser påslagna ut och gjorde en kanonmatch mot Hafnarfjördur häromsistens (2-0). Ettan till stabil procent kan gott liras ensam.   

4. River Plate – Fluminense 2

Dags för sydamerikansk fotboll och Copa Libertadores. En omgång återstår av gruppspelet och i grupp D sitter River Plate i förarsätet. Värdarna från Buenos Aires har varit extremt hårt ansatta av coronaviruset. I förra omgången fick värdarna knappt ihop ett lag för att spela men lyckades ändå vinna mot Santa Fe. Viss osäkerhet råder fortsatt om smittläget i truppen men de senaste signalerna från Argentina är att 15 av 22 spelare som varit i karantän den senaste tiden ska finnas tillgängliga på ett eller annat sätt. Fluminense föll mot Atlético Junior i förra rundan vilket var lagets första torsk i gruppspelet. Framåt finns en hel del magiska fötter där bland annat veteranen Fred hittas. Senaste matchen lagen emellan (1-1) skapade brassarna det mesta och det bästa framåt. Värdet finns österut och då är det med pennan från höger vi börjar.   

5. Independiente Santa Fe – Atlético Junior 2

I samma grupp som ovan klubbar hittas också Santa Fe och Atlético Junior, båda från Colombia. Matchen liras i Ecuador på Estadio Bellavista och således är det neutral matta som gäller. Santa Fe är borta från chans till avancemang medan Atlético, vid seger med minst två bollar, garanterat kommer lösa en topp 2-plats vad som än händer i Buenos Aires. Med andra ord bör Luis Amaranto Pereas mannar vara extremt påslagna nu och motiverade inför denna duell. Gästerna har förutom ett gediget lagbygge i stort också mannen med de magiska fötterna, Sebastián Viera. Kaptenen mellan stolparna är inte bara en stor målvakt utan också en mästerlig frisparksskytt. Uruguayanen och hans lagkompisar vinner denna dust och kan som det verkar också spikas till stabil procent.

6. Cerro Porteno – América de Cali 1

I grupp H har Atlético Mineiro varit ett nummer för stort och sprungit ifrån i kampen om förstaplatsen. Strax därbakom är det däremot inte helt avgjort. Cerro Porteno sitter visserligen i förarsätet här men skulle värdarna från Paraguay förlora matchen så är América de Cali förbi och nyper andraplatsen med minsta möjliga marginal. Sett till lagen ska ändå Asunción-klubben anses som ett nummer större och på Estadio General Pablo Rojas har värdarna bara torskat fyra av 25 matcher sedan juli förra året. 1X ska stå sig bra hela vägen in i mål.    

7. Racing Club – CA Rentistas 2

I grupp E är Racing Club redan klara för nästa omgång. En pinne säkrar dessutom gruppsegern men känslan är ändå att “La Academia”, som inte behöver gå 110 procent i denna match, kan få en del trubbel. För de uruguayanska gästerna finns nämligen fortsatt chans att nypa tredjeplatsen och därmed spel i Copa Sudamericana. Något som absolut borde motivera besökarna från Montevideo. När lagen möttes häromsistens delades broderligt på poängen där Racing Club kvitterade i slutminuten. Högersidan rensar finfint och blir ett givet inslag tidigt då vi förutom åtta rätt även jagar större stålar.     

8. Sao Paulo – Sporting Cristal X

Vi kliver i mål i jättestaden Sao Paulo. Värdarna är slutspelsklara, men har haft lite trubbel på sistone trots huserandet på andraplats. Kultspelaren Hernán Crespo styr hemmaklubben som tränare som nu är segerlöst i tre raka Copa Libertadores-bataljer. Dessutom med bara ett mål framåt över 270 minuters fotboll vilket ändå bidrar till en del frågor. Gästerna slåss å sin sida om tredjeplatsen i gruppen och laget från Peru kan i sina bästa stunder absolut utmana. Med en etta som troligen skjuter i väg upp mot 70 procent känns garderingen given. 1X2 måste testas. 

Spiken! – Hafnarfjördur

Nykomlingen Leiknir får trubbel hemma mot ett större och tyngre Hafnarfjördur. Tvåan är bara banka in i huvudstaden.

Skrällen! – CA Rentistas

Rentistas slåss om tredjeplatsen i gruppen mot ett redan topp 2-klart Racing Club. Motivation ska absolut kunna slå klass och tvåan är perfekt att få med från start.

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Leiknir – Hafnarfjördur 2
  • 2. Víkingur – Fylkir 1×2
  • 3. KR Reykjavik – Kópavogur 1
  • 4. River Plate – Fluminense x2
  • 5. Inde. Santa Fe – At.Junior 2
  • 6. C.Porteno – Am. de Cali 1x
  • 7. Racing Club – Rentistas 1×2
  • 8. Sao Paulo – Sp.Cristal 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100