Topptipset 22/4

Som om det inte räckte med en vanlig Topptipskupong har 250 000 pix extra slängts in i potten. Sköna matcher från Premier League, Serie A, La Liga och Superligan står uppradade redo att analyseras. Inled jakten omedelbart. Mot 8 gröna bockar!

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Leicester – West Bromwich 1

Sent ska syndaren vakna, West Brom. Men frågan är om det inte är lite för sent att rädda Sam Allardyce skuta som har nio pinnar upp till säker mark. Om säsongen kan avslutas med insatser likt 5-2 triumfen mot Chelsea lever drömmen om överlevnad i allra högsta grad, men det är föga troligt. Leicester slåss för en plats till nästa års Champions League och Brendan Rodgers “Rävar” har en oerhörd stabilitet i laget. Här kan desperata gäster straffas hårt. Etta!

2. Roma – Atalanta 2

Bergamos stolthet forsar fram i Serie A. Atalanta är snudd på ostoppbara i den inhemska serien. Nio segrar de tio senaste talar sitt tydliga språk och ytterligare slagläge råder när nästa stopp görs i Rom. Här ska ett slitet värdlag få smaka på ett och annat. Roma har sjabblat bort sig från CL-platserna och frågan är om Fonsecas gäng överhuvudtaget når Europaplatserna. Nej, det här springer Zapata och company hem. Spik-tvåa!

3. Napoli – Lazio 1

Pizzans hemvist är näst på tur där Napoli äntrar sitt egna gräs där de blåklädda är starka. Inte en torsk de sju senaste ligamatcherna och en CL-plats ligger och lurar snäppet ovanför. Mot Inter blev det senast ett kryss, men “Gli Azzurri” har visat både en och två gånger den senaste tiden att hemma på Diego Armando-stadion är det treor som gäller. Simone Inzaghis Lazio spelade en hejdundrande kamp i derbyt mot Benevento där segersiffrorna skrevs till 5-3(!). På resande fot har “Örnarna” lämnat mycket i övrigt att önska och här får de ge vika. Ettan står stadig på egna ben!

4. Atlético Madrid – Huesca X

Trots frånvarande spelare som Suárez och Félix pulveriserade “Atléti” stackars Elche med fem mål mot noll den gångna helgen. Förlösande triumf i sig för Diego Simeones gäng som gått knackigt den senaste tiden. Ligaledning kvarstår således för de rödvita när Huesca gästar Wanda Metropolitano. Gästerna slåss för överlevnad och har faktiskt bara gått på nit två gånger de senaste fem. En uppryckning som mycket väl kan störa ett trubbigt hemmalag här. Täck upp favoritettan med krysset i hopp om att rensa bort kuponger!

5. Granada – Eibar 2

Det har tagit på krafterna att kombinera Europa League med La Liga för Granada. Inte så förvånande kanske, då det är en skräll i sig att Roberto Soldado och övriga faktiskt nådde så långt som de gjorde. Truppen har haft stora skadebekymmer och det lär sluta med en plats i ingenmansland när säsongen summeras. Sist i tabellen hittar vi Eibar. Baskerna har inte haft det lätt, men här kan motivationen visa sig vara avgörande. Mot ett sargat hemmalag bjuds det i alla fall på goda chanser att få med sig något av värde. Öppet. Rulla ut heltäckningsmattan!

6. Real Sociedad – Celta Vigo 1

Att Real Sociedad är ett av seriens formsvagaste lag de fem senaste matcherna är svårt att ta in. En cuptitel mot rivalerna Athletic Bilbao har bärgats och med bara två pinnar upp till Europa finns mycket kvar att hämta för Alexander Isaks gäng. Hemma i San Sebastián väntar nu Celta Vigo. Gästerna har inte rosat marknaden de heller på sistone, men ständigt farlige Iago Aspas härjar på topp och bakom finns bra gubbar i Nolito och Suarez. Sociedad får agera utgångstecken, men här görs bäst i att måla tvärs över. 1X2!

7. Barcelona – Getafe 1

Barcelona kan vid tre pinnar kliva om Real Madrid och skaffa sig ett gött läge inför säsongsavslutningen. Med en Copa del Rey-titel i ryggen lär självförtroende inte vara en bristvara hos katalanerna och det var längesedan Messi såg så harmonisk ut. Att en nit skulle komma mot Getafe är inte särskilt troligt, men besökarna tog en pinne i derbyt mot Zidanes manskap (0-0) och lär säkerligen försöka med en liknande matchplan här. Om det lyckas låter vi vara osagt, men krysset är värt en chansning i hopp om de lite större cashen. 1X!

8. Midtjylland – FC Köpenhamn 2

Avrundar kupongen gör vi från Superligan hos vårt kära grannland. FC Köpenhamn är inte längre den stormakt som de varit historiskt. Åtta poäng upp till dagens motståndare gäller, men förutsättningarna går inte att klaga på. Midtjylland har svajat på sistone där poängtapp mot sämre lag som Randers är högst noterbart. Därtill är försvararen Sviatchenko avstängd och även bäste målskytten Kaba får stå över den här matchen av samma anledning. I Herning åker alla tecken med! 

Spiken! – Leicester

Leicester tar sig i kragen och bryter förlusttrenden i Premier League. West Brom må ha vaknat till liv, men här råder klasskillnad hur det än vrids och vänds på saken. Spik-etta på King Power Stadium!

Skrällen! – Celta Vigo

Sociedad må vara favoriter mot Celta. Men noll segrar de fem senaste skrämmer inget motstånd. Iago Aspas och company kan mycket väl dra det längsta strået i San Sebastián. Pass upp! 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Leicester – West Brom 1
  • 2. Roma – Atalanta 2
  • 3. Napoli – Lazio 1
  • 4. A.Madrid – Huesca 1x
  • 5. Granada – Eibar 1×2
  • 6. Sociedad – Celta Vigo 1×2
  • 7. Barcelona – Getafe 1x
  • 8. Midtjylland – Köpenhamn 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100