Topptipset 16/4

Fredagens Topptips inleds på högoktanigt vis när två Europajagande klubbar ska göra upp i Liverpool. Förutom en handfull matcher från de brittiska öarna ska vi även besöka Tyskland och Frankrike innan vi avslutar hemma i Svedala med en fight från södra Ettan. Siktet är som vanligt inställt på full pott – häng med!

Spelstopp: 18:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Everton – Tottenham 2

Vi rivstartar jakten på åttan med kvällens enda Premier League-fight som utkämpas mellan Everton och Tottenham på Goodison Park. De förstnämnda är rejält försvagade då Carlo Ancelotti kan tvingas mönstra en elva utan både Dominic Calvert-Lewin och André Gomes, som är osäkra kort, medan colombianske försvararen Yerry Mina definitivt är out. Även om gästerna från norra London har ett gynnsammare skadeläge i truppen så är formen för tillfället lika usel som hemmalagets. Det ryktas om att den gode Mourinho snart får se sig om efter nytt jobb om den svaga trenden fortsätter. En Europaplats skulle dock kunna agera räddningsplanka för portugisen, vars lag bara har fem pinnar upp till femteplatsen i tabellen. Jämn fight att vänta och i jakten på storkovan är det klokt att ta ställning. Fint värde på tvåan innebär att den singlas!

2. RB Leipzig – Hoffenheim 1

Hoffenheim tampas fortsatt med en milslång skadelista och har nu gått fyra raka matcher utan seger. De Sinsheim-bördiga mäktade endast med två skottförsök mot Bayer Leverkusen senast och ska tacka sin lyckliga stjärna att det ändå blev en pinne till slut. Mot RB Leipzig är det inte mycket som talar för gästerna. Emil Forsberg och company är klasser bättre i grunden och kommer troligen att ha lekstuga hemma på Red Bull Arena. Än kan “Tjurarna” utmana FC Bayern om Bundesliga-titeln och en seger denna kväll skulle öka chansen att uppfylla drömmen. Det som sticker i ögonen är att ettan i skrivande stund målas upp över 75 procent vilket såklart är svårt för oss värdejägare att köpa. Plocka med krysset i förhoppning om att Die Kraichgauer har lika mycket flax som senast. 1X.

3. Lille – Montpellier 1

Kupongens bästa värdespik hittas i Hauts-de-France där serieledarna i Ligue 1, Lille, besöks av Montpellier. Gästerna från den vackra kuststaden nosar förvisso på Europaplatserna men när endast sex omgångar återstår kan det bli tufft att äta ikapp de sex poäng som skiljer dem från femteplatsen. Värdarna har ett enda uppdrag just nu – att hålla PSG nedanför sig i tabellen. Jättarna från Paris ligger endast tre poäng bakom och kommer inte att vika en tum under slutspurten. LOSC har dock bevisat att de besitter mental styrka och går mot tredje raka segern denna kväll. Turkiske landslagskaptenen Yilmaz, som nätade mot Metz senast, är en tänkbar matchvinnare på nytt. Grym spiketta!

4. Reading – Cardiff X

Mot de brittiska öarna där vi ska stanna kvar ett tag. The Championship står först på menyn och vi vänder blickarna mot Madejski Stadium där Reading och Cardiff drabbar samman. Endast en handfull omgångar återstår av säsongen och bägge kombattanter jagar febrilt en playoff-plats. The Royals, som hemmalaget kallas, halkade nyligen ner från topp 6 och efter en stark inledning på säsongen, där laget fick med sig fler poäng än de förtjänade sett till underliggande statistik, ser verkligheten ut att ha sprungit ikapp dem nu. Gästerna från Wales har varit starka efter årsskiftet, även om formen dalat på slutet. Anfallaren Kieffer Moore har stor del i “Blåfåglarnas” framgång med sina 16 baljor denna säsong. Rejält ovisst på förhand dock och när strecken ligger någorlunda rätt i korrelation till oddsmarknaden känns det bäst att rulla ut heltäckningsmattan i Berkshire. Alla tecken.

5. Blackburn – Derby 1

Nästa batalj från den engelska andraligan bevittnas i Lancashire där två gäng med usel form ställs mot varandra. Blackburn har halkat ner på den undre halvan av tabellen och ska vara glada att de hade en stark start på ligaspelet, annars hade det nog luktat nedflyttning för de blåvita nu. Just nedflyttning är ett reellt hot för Derby som mer eller mindre är piskade att ta poäng då både Coventry och Rotherham är hack i häl. “Baggarna” ges dock inte de bästa förutsättningarna att lyckas med uppgiften då flera startspelare saknas. Däribland backen Nathan Byrne, samtidigt som även duon Gregory/Waghorn är osäkra till spel. Gyllene läge för Blackburn att avsluta ligan starkt och då hemmasegern är högst trolig kan ettan gott singlas till cirka 40-45 procent.

6. Peterborough – Northampton X

Vi tar ett steg nedåt i seriesystemet för att syna League One-mötet mellan Peterborough och Northampton i sömmarna. Hemmalaget har varit som bäst när det gäller och visat upp stark form på slutet. Tre segrar på de fyra senaste fajterna och hela tolv mål framåt talar sitt tydliga språk, och med få omgångar kvar att spela är The Posh på väg att säkra en av de två direktplatserna till The Championship. Just tabellplaceringarna är något som svenska folket verkar stirra sig blinda på och även om värdarna rättvist klär sig i favoritskapet så är cirka 75 procent på ettan nästan skrattretande. Gästerna har betydligt bättre segerchanser än de cirka 10 procent som de ges på kupongen. Faktum är att Jon Bradys mannar slagit topplag som Portsmouth och Oxford tidigare i år och står därför långt ifrån chanslösa. Med hänsyn till värdet är X2 av största vikt på Weston Homes Stadium!

7. Crawley – Cheltenham 2

League Two är nästa stopp där Crawley och Cheltenham möts på The People’s Pension Stadium. Det är självaste ligaledarna som kommer på besök och om inget oväntat händer kommer gästerna att spela i League One nästa säsong. Coventry-fostrade mittfältsstjärnan Conor Thomas och hans kamrater har öst på genom hela ligaspelet och allt som oftast hittat vägar att vinna – även när spelet inte har övertygat. Värdarna är inga duvungar och även om det är ligaettorna som står på andra sidan så är bortasegern långt ifrån självklar. Faktum är att “De röda djävlarna” vunnit de två senaste hemmamatcherna mot kvällens antagonister. Detta blir jämnt hela vägen in på målsnöret och “fegkortet” kan med fördel plockas fram vilket innebär att hela spelbrädet täcks.

8. FC Trollhättan – Ljungskile 1

Målgång sker hemma i Svedala där Ettan-mötet mellan FC Trollhättan och Ljungskile hittas på menyn. Gästerna lyckades inte hävda sig i Superettan och åkte inte helt oväntat ut förra säsongen. Nya tag i en lägre division för Erik Lunds manskap som börjat ligaspelet med en förlust och en seger. Detsamma gäller för värdarna som kommer från en seger på Kopparvallen där Åtvidaberg besegrades. Kapten Alen Kasumovic och hans följeslagare blir rättvist favoriter hemma på Edsborg i egenskap av det skickligare sällskapet. Ett LSK som är lite på dekis står inför en svår uppgift och 1X torde därför räcka till grön bock.

Spiken! – Lille

Montpellier går fortsatt starkt i Ligue 1, men mot serieledarna Lille tar den fina poängsviten slut. Yilmaz och company har visat mental styrka i de senaste matcherna och fixar ännu en seger. Spiketta!

Skrällen! – Northampton

Northampton är inget strykgäng i League One vilket segrarna mot topplagen Portsmouth och Oxford borgar för. Peterborough kliver rättvist ut som favoriter på Weston Homes Stadium men när ettan kläs med över 70 procent är det läge att kasta in alla tecken.

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR

108 rader

  • 1. Everton – Tottenham 2
  • 2. RB Leipzig – Hoffenheim 1x
  • 3. Lille – Montpellier 1
  • 4. Reading – Cardiff 1×2
  • 5. Blackburn – Derby 1
  • 6. Peterbor. – Northampton 1×2
  • 7. Crawley – Cheltenham 1×2
  • 8. FC Trollhättan – Ljungskile 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100