Topptipset 14/5

Helgen startar i sedvanlig ordning med ett skönt Topptips bestående av charmiga möten från bland annat Portugal, Irland och Danmark. Dessutom bjuds vi på derby på västkusten och Manchester City ska lira boll som klara Premier League-mästare. Vägen mot 8 rätt inleds med analysen nedan!

Spelstopp: 18:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Newcastle – Manchester City 2

Manchester City äntrar St James Park som klara ligamästare. Den ljusblå maskinen har dominerat stora delar av säsongen och kan med rättvisa lyfta pokalen. The Citizens har fortsatt spel i Champions League att toppa formen inför och lär inte slå av på takterna här. Newcastle å sin sida har inte mycket mer än heder och ära att spela för men det behöver inte alltid vara en nackdel. Favorit-tvåan kliver givetvis ut först, men fel är det inte att smyga med ett kryss som rensar fint.

2. Braga – Moreirense X

I Portugal går säsongen mot sitt slut. Braga har säkrat fjärdeplatsen i Primeira Liga och det märks att Ärkebiskoparna tagit semester. Blott två poäng de fyra senaste omgångarna talar sitt tydliga språk. Gästande Moreirense har desto mer att spela för då en sjätteplats och således en plats till Europa Conference League fortsatt står på spel. Det är inga duvungar som anländer till Estádio municipal de Braga och här välkomnas varmt garderingar. 

3. Pacos de Ferreira – Gil Vicente 1

Några som säkrat spel till ovan nämnda turnering är Pacos de Ferreira. Spelet på det egna gräset har lyst som en sol och “Bävrarna” är ett av säsongens positiva utropstecken. Dagen till ära får de hemmahörande besök av Gil Vicente som med ett par solida insatser i ryggen mer eller mindre säkrat kontraktet. I och med detta kan det säkerligen smyga in sig en viss känsla av mättnad som kan straffa sig hårt. Ettan är ingen dum spik. 

4. Espanyol – Cartagena 2

Vi hälsar Espanyol varmt välkomna tillbaka till det spanska finrummet. Katalanerna har säkrat avancemang till La Liga och kan kliva ut i hemmaborgen med goda miner. Bra läge för oss som spelar tipset alltså då Cartagena dels kämpar med näbbar och klor för att klara nytt kontrakt, men gästerna har dessutom fin form där ynka en förlust noterats de åtta senaste omgångarna. Här kan det smälla till. 1X2 är det rätta valet. Slit in skrällen Cartagena!

5. Drogheda – St. Patrick’s 2

Det gäller att repa mod snabbt för St. Patrick’s efter torsken mot rivalerna Shamrock Rovers. 1-2 blev det i derbyt efter att Shamrock avgjort på övertid. Insatsen var det dock inget fel på. Nu går turen norrut för att mäta krafterna mot nykomlingarna Drogheda som i sin tur mosade Waterford med hela sju mål mot noll senast. Segersiffrorna var något överdrivna och mot de gästande “Helgonen” får de slita hårt. Tvåan klarar sig allena.

6. Lindome – Utsikten 2

Hemma i Svedala gör vi ett besök i Division 1 Södra och närmare bestämt på Lindevi IP där derby stundar. Utsikten har inte levt upp till den hype som var inför säsongen och har faktiskt bara segrat i två av sex omgångar. Här saknas dessutom ex-Blåvite Karl Bohm som synar avstängning. Lindome har skrapat ihop ett par poäng mer, men kvalitetsmässigt har de inte samma spets och tyngd som gästerna. Svårlöst möte är bara förnamnet, måla gärna penseldraget så brett det går. 

7. Vejle – Odense 1

Tre poäng är ett måste för både Vejle och Odense om det ska bli tal om Europa Conference League. Spelare för spelare håller Odense en något högre klass men faktum är att Vejle har en av ligans toppspelare i Alan Souza som pytsat in tio baljor för de rödklädda. Dessutom har det varit fördel Vejle i inbördes möten på senare år. Då det råder full gas för bägge gäng och krysset bara stjälper är det en strålande lösning att trycka ner gaffeln (1-2) och traska vidare.

8. Kolding – Hobro 1

Koldings vara eller icke vara i den danska andradivisionen är ett osäkert kort med tre omgångar kvar. Bortsett från 3-0-förlusten mot Vendsyssel senast har de blåvita dock stått för en rad bra insatser och känns heta för dagen. Hobro har kontraktet så gott som klart efter trepoängaren mot Skive senast. Nu är det dock bortagräs som gäller och Hobro har inte vunnit på resande fot under hela 2021. Här ska värdarnas motivation och form räcka långt och ut på kupongen går vi med en trevlig singel-etta!

Spiken! – St. Patrick’s

Drogheda återvänder snabbt ner till jorden efter utskåpningen senast. Nu väntar motstånd av helt annan dignitet och bortaspiken är given!

Skrällen! – Cartagena

Perfekt läge när La Liga-klara Espanyol ska besökas för Cartagena. Formen är på topp och med motivation av högsta grad i ryggen ska gästerna kunna störa rejält. Kupongens bästa skräll-läge!

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Newcastle – Man City x2
  • 2. Braga – Moreirense 1×2
  • 3. P.Ferreira – Gil Vicente 1
  • 4. Espanyol – Cartagena 1×2
  • 5. Drogheda – St. Patrick’s 2
  • 6. Lindome – Utsikten 1×2
  • 7. Vejle – Odense 12
  • 8. Kolding – Hobro 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100