Topptipset 10/5

Veckan inleds på absolut bästa sätt när Topptipset kryddas med 250 000 extra i potten. Vägen mot pengarna börjar i Allsvenskan och slutar i Zweite Bundesliga. Däremellan ska möten från Superettan, Premier League, La Liga, Segunda División och Mästerskapsserien i Danmark benas ut. Sätt på kaffet och börja analysera. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. IFK Norrköping – AIK 1

Efter en trevande start har Pluras favoritlag börjat trumma igång. IFK Norrköping har spottat in fem baljor de två senaste fighterna där nyförvärvet från Rosenborg, Samuel Adegbenro, går från klarhet till klarhet. Nu väntar förvisso tuffare motstånd för “Snoka” då Rikard Norlings ex-klubb gästar Parken. Smokinglirarna från Solna har fått en prima start på säsongen, men visst tvivel råder ändock då merparten av matcherna varit hemma i Hagalund. Det snabba konstgräs som väntar passar lirare som Jonathan Levi och Haksabanovic alldeles utmärkt, något undertecknad håller högt. Ettan i Östergötland inleder kupongen!

2. Värnamo – GAIS X

Makrillarna såg länge ut att simma motströms hemma i Göteborg när Öster tycktes spräcka den förlustfria trenden hos de grönsvarta. GAIS visade istället en sanslös moral när 0-2 vändes till 3-2 där samtliga mål baljor kom efter minut 83. När turen nu går till de småländska skogarna där Jonas Thern väntar med sitt Värnamo lär det återigen bli en tight match. Trots en skakig premiär har nykomlingarna därefter triumferat i tre raka fighter, senast spelades topptippade Falkenberg av skjortan där segersiffrorna skrevs till 3-0. 1X är inte dumt att låsa in på Finnvedsvallen. 

3. Trelleborg – Akropolis 2

Från Spånga i norra Stockholm ner till “Tjongavallen” i landets sydligaste delar, så ser verkligheten ut för Akropolis under måndagen. De charmiga gästerna har värvat tunga namn i Astrit Ajdarevic, Daniel Larsson samt John Alvbåge och blev av naturliga skäl uppskrivna inför säsongen. Än har dock inget segervrål hörts. Trelleborg besitter en spännande trupp i år där Henry Offia längst fram har mycket talang i sig och blir uppbackad av rutin i mängder av Johan Blomberg och Dzenis Kozica på mittfältet. Det har ännu inte klaffat för TFF där oavgjort är ett “spelvänligt” alternativ när skåningarna lirar boll. Svårsiat möte där värde-tvåan får agera utgång. Men måla gärna fullt ut.

4. Nordsjälland – FC Köpenhamn 2

Nordsjälland har tappat styrfart i den danska Mästerskapsserien och gått på nit i två av de tre senaste. Hemma på Själland stundar nu ett FC Köpenhamn som “Tigrarna” haft synnerligen svårt att nöta ned. Trots åtta raka försök har värdarna inte lyckats knipa en viktoria mot gänget från huvudstaden där en svettig uppgift återigen väntar. Gästerna anländer med gott mod efter två segrar i ryggen och får tillbaka gubbar av rang när Zeca, Nicolai Boilesen och Lukas Lerager gör comeback i laget. Mycket talar för ytterligare en trea i FCK:s favör, men procenten är aningen hög och krysset kompletterar det hela bra.

5. Fulham – Burnley 2

Prekärt läge råder i Fulham som med högsta sannolikhet tar hissen tillbaka till The Championship efter säsongens slut. Ett roterande Chelsea hade inga problem alls att städa av Scott Parkers mannar och Premier League-äventyret tog troligen slut på Stamford Bridge. Nio poäng råder upp till säker mark och det råkar just vara motståndarna för dagen som parkerar ovanför. Burnleys insatser har inte gått av för hackor på det senaste, där Wolves pulveriserades av en viss Chris Wood och trots noll pinnar senast mot West Ham var insatsen en god sådan. Bli inte förvånade om den rutinerade nya zeeländaren sänker desperata värdar. Tvåa på Craven Cottage.

6. Real Betis – Granada 1

Andalusiskt derby står på tapeten när Granada gästar Estadio Benito Villamarín där Manuel Pellegrinis manskap väntar. Viktiga poäng på spel där Real Betis siktar på att cementera en av de åtråvärda Europaplatserna de besitter för stunden. Los Béticos senaste fighter har kantats av kryss i mängder, men på det egna gräset är de grönvita obesegrade sex matcher i följd. Imponerande insats i Europa ska tillskrivas gästande El Graná men förlusten mot Cádiz i ligan senast visar att besökarna känns aningen mätta. Spelet på resande fot har inte varit någon succé under året och här kan det mycket väl sluta med noll pinnar återigen. Ettan står stadig på egna ben!

7. Rayo Vallecano – Leganés X

I den spanska andradivisionen stundar ett Madrid-derby mellan Rayo Vallecano och Leganés. Extra krydda på moset då bägge gäng krigar i tabellens övre del där framförallt värdarna behöver poäng då tabellpositionen är strax utanför topp 6. I hemmaborgen har det dock bara blivit två segrar de fem senaste och det är ett gäng som blandar höga toppar med djupa dalar. Gästerna för dagen befinner sig på något tryggare mark med fem pinnar till godo, men då just Rayo är laget som jagar där bakom är det av yttersta vikt att inte förlora här. Tätt och målsnålt att vänta. Rulla ut heltäckningsmattan omgående!

8. Hamburg – Nürnberg 2

Kupongen tar sin ände i Tyskland där klassiska Hamburg föga förvånande gjort sig av med Daniel Thiouanes på bänken efter en tids kräftgång. Den gamla centertanken Horst Hrubesch leder laget de tre sista omgångarna och kan vara den boost HSV behöver om ytterligare ett misslyckat återtåg ska upprepas. Lätt blir det inte då Nürnberg, som nyligen säkrat kontraktet, gästar Volksparkstadion. Faktum är att de rödsvarta inte behövt torka sina tårar i sju raka bataljer och toppgäng som Heidenheim har åkt på däng mot Robert Klauss gäng. Öppet möte där tvåan rensar saftigt. 1X2! 

Spiken! – Norrköping

Rikard Norling kan AIK utan och innan, något som sannerligen inte är en nackdel när hans gamla gäng kommer på besök. Med formtoppade Adegbenro längst fram kan det smälla både en och två gånger bakom Janosevic i Gnagets bur. Peking tar detta!

Skrällen! – Nürnberg

Hamburg lever i vanlig ordning på sitt namn. Fem raka utan seger säger det mesta och HSV kan inte hållas hårt i handen. Här kan Nürnberg mycket väl resa hem med samtliga tre poäng i bagaget. 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Norrköping – AIK 1
  • 2. Värnamo – GAIS 1x
  • 3. Trelleborg – Akropolis 1×2
  • 4. Nordsjäll. – Köpenhamn x2
  • 5. Fulham – Burnley 2
  • 6. Real Betis – Granada 1
  • 7. Vallecano – Leganés 1×2
  • 8. Hamburg – Nürnberg 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100