-->

Topptipset 1/6

Internationella vänskapsmatcher fyller till stora delar tisdagens Topptips. Här ska bland annat två av Sveriges gruppmotståndare värma upp inför det som komma skall och det lär gissningsvis scoutas en hel del från Jannes team. På kupongen hittar vi även möten från Superettan, Norrettan samt Brasilianska cupen. Häng med!

Spelstopp: 17:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


1. Polen – Ryssland 1

EM stundar runt hörnet och på Stadion Miejski kliver Polen ut i den första av två träningsmatcher inför mästerskapet. Motståndet står Ryssland för där en hel del prestige finns inblandat trots matchens vänskapliga klang. Vid blotta anblicken på trupperna har polackerna en intressant sådan där storstjärnan Lewandowski lär kampera ihop med Napolis Milik längst fram. Brist på klass och rutin råder knappast hos ryssarna heller där Fernandes, Dzyuba och Golovin samtliga lär starta. Detta till trots håller Polen en något vassare nivå – således passar 1X in fint! 

2. Kroatien – Armenien 1

Om ovanstående fight krävde en del funderingar gör denna batalj inte det. Kroatien kliver ut som gigantiska favoriter mot Armenien hemma på Osijek i de östra delarna av landet. Mycket ska till om Modric och company ska sjabbla bort detta då klasskillnad råder på i princip samtliga positioner. Någon hjälp från landets stora namn Henrikh Mkhitaryan får armenierna inte heller då Roma-mittfältaren inte är uttagen, något som väckt missnöje från personen i fråga. Nej, här är det inte läge att strössla tecken. Spika ettan och traska vidare. 

3. Slovakien – Bulgarien X

Slovakien är ett av lagen Sverige ställs mot i Grupp E och det är absolut ett gäng “Gulo Gulo” kan besegra. Hamsik och company är givetvis inga dåliga gubbar men insatserna mot Malta samt Cypern i närtid som bägge slutade kryss tyder på rejäl ovisshet gällande slovakerna. Inte heller Bulgarien har imponerat på sistone och är högst mediokra där stort frågetecken råder kring vem som ska göra målen. Då matchen spelas på neutral plan i Österrike är den överstreckade ettan inte att lita på, trots allt. Täck upp hela vägen. 

4. Nordmakedonien – Slovenien 1

Intressant möte när Slovenien tar sitt pick och pack till Nordmakedonien i detta Balkanderby. Gästnationen misslyckades att ta sig till EM och får se detta som ett bra läge att rusta inför kommande kval. Värdarna har desto mer att tänka på då landet för första gången deltar i ett EM-slutspel och kan givetvis kliva in helt utan någon press från omvärlden. I sedvanlig ordning finns ledargestalten Pandev redo att dra sina mannar framåt och får sällskap av ett par intressanta lirare som Bardhi, Alioski och Elmas som samtliga stod för en exemplarisk insats när Tyskland skrällartat besegrades. Räkna med ett rejält fokuserat Nordmakedonien som kliver ut på gräsmattan i Skopje. Etta! 

5. Litauen – Estland 1

Näst på tur står Baltiska Cupen där tre nationer gör upp om det hela. Bortsett Lettland så finns även Litauen och Estland redo att tampas om segern och det är de två sistnämnda som kliver ut här. Litauen äntrar gräset som favoriter, mycket tack vare ett par spetsspelare likt den trygge kaptenen Mikoliounas och framåt finns Novikovas som fick känna på nätrassel gånger två sist lagen möttes. Estland har inte segrat på resande tass sedan Gibraltar slogs 2019 och lär inte räcka till här heller. Rolig etta att lämna på egna ben. 

6. GIF Sundsvall – Jönköpings Södra 2

Patrik Jildefalk har inte fått någon vidare start på sitt äventyr i Jönköpings Södra. De grönklädda hade toppambitioner inför säsongen men befinner sig för stunden strax norr om nedflyttningsplatserna. Visst ljus i sikte råder dock efter en förlösande 3-1-triumf hemma mot Landskrona senast där nyförvärvet Robin Book smackade in två bollar och kanske var det där vinden vände. Giffarna är stabila men ges för stort förtroende ute i stugorna när ett defensivt skickligt lag står på andra sidan. Inled från höger och fortsätt sen vidare med övriga tecken så långt plånboken tillåter. 

7. Vila Nova – Bahia 2

I Brasilien vankas sextonsdelsfinal i Copa do Brasil där Bahia kliver ut som favoriter borta mot Vila Nova. Série A-gänget befinner sig en division högre upp och visade inga tendenser på ringrostighet när Santos åkte på däng med hela 3-0 i ligapremiären. Värdarna fick något orättvist med sig en pinne i premiären mot Botafogo och ställs mot klart bättre motstånd här. Således är X2 ett superlås. Släng bort nycklarna och traska vidare! 

8. Sollentuna – Hammarby Talang 2

Sist ut hittar vi en batalj från Norrettan där Sollentuna varit en läckande skuta den senaste tiden. De tre senaste matcherna har hela tolv baljor släppts in, sex av dessa kom sist när Sandviken pulveriserade Douglas Jakobsens mannar. Forna IK Frej, nuvarande Hammarby Talang, inledde årets serie skakigt värre men insatserna har sett bättre ut för var match och borta mot IFK Luleå segrade det talangfulla laget rättvist. Då resan ut till Sollentunavallen inte är särskilt lång för gästerna så lär det springa in friska ben på gräset. Öppet möte där tvåan gillas mest, men här görs övriga tecken gott som sällskap – 1X2. 

Spiken! – Kroatien

Kroatien har en vass trupp som inte kommer ge vika mot trötta Armenien. Trots hög procent är ettan bara att lämna ensam, skrällar får ske på annat håll. 

Skrällen! – Jönköpings Södra

För att vara ett jämnt möte bjuder procenten in till saftigt värde på Jönköpings Södra. Det är bara en tidsfråga innan Jildefalks manskap börjar plocka poäng och segrar, något som mycket väl kan ske redan här. Slit in högertecknet!

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Polen – Ryssland 1x
  • 2. Kroatien – Armenien 1
  • 3. Slovakien – Bulgarien 1×2
  • 4. Nordmak. – Slovenien 1
  • 5. Litauen – Estland 1
  • 6. Sundsvall – Jönköping 1×2
  • 7. Vila Nova – Bahia x2
  • 8. Sollentuna – Ham. Talang 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100