Stryktipset 23/5

Innan ni beger er till Synsam kan vi klargöra att: Ja, Stryktipset tar sin plats en söndag! En rafflande slutomgång i Premier League bäddar för denna förskjutning och hela tio fighter från det engelska finrummet väntar på kupongen. De tre sista matcherna hämtar vi från Serie A och Allsvenskan – där ett hett möte tar plats på Tele2 Arena mellan två storklubbar. Pricken över i:et blir 17 miljoner i jackpot som ligger och väntar. Här har ni kött på benen i jakten på 13 gröna bockar!

Spelstopp: 16:59

För att ha möjligheten att slåss om miljonerna på Stryktipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Aston Villa – Chelsea 2

Premier Leagues sista omgång tar sin plats under söndagen där ett möte i Birmingham är först ut. Hit anländer Tuchels blåklädda manskap för att säkra sin plats till nästa säsongs Champions League och bortsett från tveksamheter kring Kanté samt Christensens deltagande är det en stark elva som kan ställas ut. Aston Villa står för värdskapet och kan varken blicka upp eller ner från sin elfteplats. Frågan är hur pass mycket motivation Dean Smith kan kräma ur sina “Lejon”. Undertecknad lägger sina händer helt hos de Londonbördiga och singlar tvåan! 

2. Liverpool – Crystal Palace 1

Roy Hodgson gör sin sista match på tränarbänken innan välförtjänt pension väntar. Om det räcker till för att störa Liverpool i deras CL-jakt är inte särskilt troligt, då kapten Milivojevic ser ut att saknas, men ett ack så fint avslut att få ställas mot sin gamla klubb. Jürgen Klopp har äntligen sparkat igång sitt maskineri på bästa sätt och kliver in på Anfield med nio ligamatcher i följd utan förlust. För Mohamed Salah står även skytteligaseger på spel då han och Harry Kane delar lika (22) inför sista omgången. Ettan är odiskutabel! 

3. Leicester – Tottenham 2

Det darrar rejält hos Rodgers rävar som, likt förra säsongen, fallerar i slutet av säsongen. Inte mycket talar längre för att Leicester ska spela i den ädlaste av turneringar nästa år. Spelet har svajat betänkligt och nu ställs Rävarna mot motstånd av det tuffare slaget då Spurs gästar King Power Stadium. Besökarna från norra London har inte heller varit särskilt solida under året, men då gubbar som Kane, och Son står redo för attack kan samtliga lag besegras en bra dag. Då krysset troligtvis inte gynnar något av gängen kliver gaffeln (etta-tvåa) in. 

4. Manchester City – Everton 1

Manchester City har sannerligen släppt på tyglarna efter ligatiteln säkrats. En rejäl holmgång mot Newcastle (4-3) följdes upp av ytterligare en målrik batalj mot Brighton där Guardiolas ljusblå gäng fick ge vika efter ett tidigt rött kort på Cancelo. Huruvida det blir lika svängigt mot Everton låter vi vara osagt, klart är däremot att The Toffees behöver gå för full pott om Europaspel ska vara aktuellt nästa år. Lättare sagt än gjort på förhand, men då City varit högst instabila den senaste tiden kan ingenting uteslutas. Ettan får omedelbart sällskap av tecknet i öst – etta-tvåa!

5. Arsenal – Brighton 1

Läget är minst sagt dunkelt för Arsenal som måste triumfera mot Brighton, men också förlita sig på att två lag ovanför sjabblar bort sina fighter, om Europa ska komma på tal. Formen är det dock inga som helst fel på. The Gunners kliver in på Emirates med fyra raka segrar i bagaget där Nicolas Pépé börjat trimma på målformen lagom till slutskedet. Potters fiskmåsar har som bekant förtjänat mer. Med viktorian senast mot City att bygga på lär vi återigen få se en sprudlande offensiv. Här rekommenderas samtliga tecken, särskilt då anfallsviljan kan bli stor från båda gängen mot slutet. 1X2!

6. Wolverhampton – Manchester United X

En mer eller mindre betydelselös match tar plats i West Midlands, närmare bestämt på Molineux Stadium. De orangeklädda “Vargarna” har varit ett sorgebarn från start till mål där förväntningarna sannerligen inte infriats. Nu gästas Santos mannar av Ole Gunnars röda armé där oddsmarknaden tar favör till värdarna. En svag insats mot Fulham (1-1) för Manchester United och en befäst andraplats tyder på att ligasäsongen avslutats mentalt i förtid. Då värdet lyser upp på vänsterflanken sållas en överstreckad tvåa bort. 1X!

7. West Ham – Southampton 1

Inte sedan 2016/17 har West Ham fått känna pulsen av Europaspel. Nu kan The Hammers, om minst en pinne bärgas mot Southampton, återigen få mäta sina krafter mot annat motstånd än det inhemska. Även om två förluster i rad noterats hemma i London har opponenterna varit av det klurigare slaget och nu väntar något mer överkomligt besök. Gästerna från sydkusten har ingenting nämnvärt att spela för och säsongen lär knappast skrivas in i historieböckerna. Med motivationen på sin sida segrar David Moyes gäng. Tryck dit ettan och gå vidare. 

8. Leeds – West Bromwich 2

Leeds säkrade en plats på den övre halvan efter triumfen mot Southampton till coach Bielsas stora tillfredsställelse. “Påfåglarna” har bjudit på trevlig fotboll och i avslutningen mot West Bromwich får Patrick Bamford med lagkamrater finna sig i att bära favoritkostymen på Elland Road, något även folket ute i spelhörnorna tycker. Då bör det finnas i åtanke att Big Sams tillresta manskap faktiskt segrade mot Chelsea på resande fot så sent som i april. Med hänsyn till värde så inleder penseldraget från höger, men här bör samtliga tecken klämmas in om plånboken tillåter. 

9. Sheffield United – Burnley 2

I mötet mot Liverpool stod Burnley upp bra i långa perioder och förlustsiffrorna 0-3 var överdrivna sett till matchbild. Bra läge att få utdelning här istället när resan går från Lancashire till South Yorkshire där Sheffield United väntar på motsatt planhalva. Värdarna spelar som bekant sin sista match innan hissen ned till The Championship väntar och mot Newcastle visade Heckingbottoms rödvita gubbar att luften gått ur helt. När en glödhet Chris Wood står redo att anfalla mot skakigt försvar, då lockar tvåan. Spik på Bramall Lane! 

10. Fulham – Newcastle 1

Som ovan nämnt plockade Newcastle full pott mot ett blekt Sheffield United. Nu väntar ytterligare ett gäng som är klara för degradering. För gästernas del blir moroten att kunna ta sig ett par pinnhål uppåt i tabellen, men annars har vi säkerligen med en relativt trött match att göra. Fulham blixtrade dock till på Old Trafford och delade broderligt på poängen med Manchester United. Det kan vara en moralboost som i kombination med avslutande fight på eget gräs räcker långt. Då värdet dessutom ser ut att hamna till vänster inleds streckningen där. 

11. Atalanta – Milan 1

Vi säger adjö till de brittiska öarna och reser till Bergamo där ett högintressant derby i Lombardiet tar sin plats. De blåsvarta värdarna föll som bekant i Coppa Italia-finalen där Dejan Kulusevski bjöd på stor show. Upp på hästen gäller omedelbart för Duván Zapata och company i ett försök att spika fast andraplatsen. Topp 4-racet i Serie A beskrivs bäst som ett getingbo och ett Milan, som får klara sig utan Zlatan, ligger pyrt till i kampen om Champions League. Här måste milanesarna troligen segra. Rossoneri stod för en iskall insats hemma mot Cagliari sist så här överger vi Piolis manskap. 1X räcker långt.

12. Djurgården – IFK Göteborg 1

Pressen ökar på Roland Nilsson som inte fått någon vidare start på säsongen med hypade IFK Göteborg. Fansen har redan nu börjat visa missnöje mot den gamle storbacken och lättare blir det inte när Djurgården väntar söder om söder i huvudstaden. När underlaget dessutom är konstgräs av det snabbare slaget bådar det illa för rutinerade rävar som Mattias Bjärsmyr, vars styrka inte är löpstyrka på äldre dagar. Blåränderna har å sin sida inlett serien urstarkt och tar sig åter upp i serieledning vid poäng. Kim och Tolle har gjort underverk med sitt Djurgården där samtliga spelare spelar över sin förmåga stora delar av matcherna. För gästernas del lär Marek Hamsik troligtvis inte finnas med från start då slovaken tydligt klargjort att spel på konstgräs inte är att föredra. Således är ettan ett sunt tecken att börja kupongen med. 

13. Häcken – Varberg 1

På Hisingen letar ilskna getingar säsongens första trepoängare. Chockerande nog har BK Häcken ännu inte segrat trots sju spelade omgångar och klart är att detta blir Andreas Alms sista match i Allsvenskan. Hemma mot Varberg är däremot Alexander Jeremejeff med lagkamrater med rätta favoriter och givetvis finns goda chanser till seger. Varberg är ett högst begränsat lag som förvisso segrade mot Norrköping senast, men Jocke Perssons mannar är två olika lag hemma kontra borta. Nu väntar konstgräs och där är hallänningarna inget vidare. Nej, här är det bara att ta fram hammaren och spika in ettan! 

Spiken! – Liverpool

Med vind i seglen har Liverpool radat upp segrar på löpande band, mot ett sargat Crystal Palace lär det inte bli något undantag. Jakten på Champions League är anledning nog till att spika The Reds!

Skrällen! – West Bromwich

När West Brom streckas otroligt lågt måste tvåan åka med. Med seger mot Chelsea i närtid har de visat att segrar kan grävas fram mot högkvalitativt motstånd. Visst kan även ett avslappnat Leeds åka på däng! 

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Stryktipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Aston Villa – Chelsea 2
  • 2. Liverpool – Crystal P 1
  • 3. Leicester – Tottenham 12
  • 4. Man City – Everton 12
  • 5. Arsenal – Brighton 1×2
  • 6. Wolves – Man United 1x
  • 7. West Ham – Southamp. 1
  • 8. Leeds – West Brom 12
  • 9. Sheffield U – Burnley 2
  • 10. Fulham – Newcastle 1
  • 11. Atalanta – Milan 1x
  • 12. Djurgården – Göteborg 1
  • 13. Häcken – Varberg 1

864 rader

  • 1. Aston Villa – Chelsea 2
  • 2. Liverpool – Crystal P 1
  • 3. Leicester – Tottenham 12
  • 4. Man City – Everton 12
  • 5. Arsenal – Brighton 1×2
  • 6. Wolves – Man United 1x
  • 7. West Ham – Southamp. 1
  • 8. Leeds – West Brom 1×2
  • 9. Sheffield U – Burnley 2
  • 10. Fulham – Newcastle 1×2
  • 11. Atalanta – Milan 1x
  • 12. Djurgården – Göteborg 1x
  • 13. Häcken – Varberg 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100