Stryktipset 17/4

En speciell lördag väntar för Stryktipset. Spelstopp 16:59 där den brittiska bollen får sällskap av möten från Spanien, Italien, Tyskland, Skottland samt Belgien. Kul med variation! Som grädde på moset hettas kupongen upp med 18 miljoner i jackpot. Perfekt läge att kamma hem hela potten när en del mindre kända lag får äran att delta på Stryket. Kavla upp ärmarna och inled jakten på 13 rätt och evig ära!

Spelstopp: 16:59

För att ha möjligheten att slåss om miljonerna på Stryktipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Chelsea – Manchester City 2

Både Chelsea och Manchester City var i veckan ute i Europa där avancemang säkrades i Champions League. Nu stundar ett hett möte på Wembley när semifinalen av FA-cupen tar sin plats. Dessa lagen möttes i London i januari, då lämnade Guardiolas manskap med en bekväm seger i bagaget, men mycket har hänt sen dess. Tuchel har satt sin prägel på The Blues och en rejäl uppryckning har gjorts. Värdarna väger dock för lätt mot de ljusblå miljardbygget. Här finns klasslirare som Foden och De Bruyne redo att skapa kaos. Tvåan lämnas ensam. 

2. Wolverhampton – Sheffield United 1

Säsongen 2020/2021 är inte Wolverhamptons bästa. Spelmässigt har det inte klaffat för Vargarna under säsongen och tabellplaceringen lär inte bli bättre än nuvarande tolfteplatsen. Heder och ära får det spelas om när Sheffield United kommer på besök. Gästerna har redan fått sitt öde fastspikat då Championship väntar nästa säsong. The Blades har på resande fot varit fruktansvärt usla och raden 1-1-13 är ingenting det skryts om i staden. En överstreckad etta lockar dock föga att lämnas allena, här gör sig krysset gott som sällskap. Större plånböcker chansar även med bortaskrällen till låg procent.

3. Norwich – Bournemouth X

Formtoppen för Bournemouth kan inte klagas på. Efter en trubbig period i början av mars har Woodgate fått rejäl pli på sina Körsbär som nu stoltserar med fyra segrar i rad. Playoff-platsen är ännu inte säkrad då Reading är blott fem poäng bakom, så fötterna på jorden gäller fortsatt. Norwich har mer eller mindre säkrat avancemang till det engelska finrummet men har revansch att utkräva på dagens motståndare efter 1-0 förlusten tidigare på säsongen. I grunden står två jämna lag på vardera sida så även mindre system gör bäst i att gardera brett. 

4. AFC Wimbledon – Swindon 1

Hissen ned i seriesystemet till League One där ett bottenmöte på Plough Lane ska benas ut. AFC Wimbledon har kravlat sig upp från de döda via tre segrar i närtid. Senast besegrades ett playoff-jagande Ipswich med 3-0 på eget gräs och det är en tydlig indikation på värdarnas spetskompetens när stjärnorna står rätt. Swindon kan knappast säga detsamma. Förlusterna radas upp på löpande band och mycket talar för att Paolo Di Canios gamla gäng får ta nya tag i League Two kommande säsong. Med hänsyn till de fina insatser The Dons gjort på hemmagräs singlas ettan. 

5. Oxford United – Gillingham 1

Vi rör oss raskt upp i tabellen där Oxford United ställs mot Gillingham. För oss som gillar Allsvenskan förknippas Oxford säkerligen med värvningarna av Agon Mehmeti och Ivo Pekalski för ett par säsonger sedan. “The Yellows” har haft fullständig show de senaste två bataljerna där hela tio mål tryckts in och anmärkningsvärt nog har det varit tio olika målskyttar. Kräftgång råder hos gästerna som bara löst en seger de sex senast. Mot erkänt hemmastarka värdar får The Gills tufft att hävda sig i universitetsstaden. Trots viss risk för överstreckad etta lämnas den ensam på mindre system. 

6. Colchester – Walsall 2

Innan farväl sägs till de brittiska öarna gör vi ett stopp i League Two. Just ordet stopp hade säkerligen Colchester haft nytta av. Formsvackan blir bara värre för varje omgång och The U’s håller sig med nöd och näppe ovanför degraderingsplatserna. Inte en seger sedan början på februari är oroväckande för Hayden Mullins gäng och nu äro goda råd dyra. Walsall befinner sig åtta poäng före och det avståndet lär inte bli mindre här. Krampaktiga värdar får ge vika. Blicka åt höger!

7. Athletic Bilbao – Barcelona 2 

Det vankas final i Copa del Rey när Spanien äntrar kupongen. Athletic Bilbao har redan hunnit torska en final i denna cup för blott två veckor sedan då ärkerivalen Real Sociedad satte käppar i hjulet. Lättare motstånd blir det inte för baskerna nu. Barcelona står på andra sidan och har revansch att utkräva efter torsken i Supercupfinalen mot samma opponent tidigare i år. Med tanke på den glödande formen Messi och company visat upp den senaste tiden blir det svårt att gå emot katalanerna. Tvåa!

8. Sassuolo – Fiorentina 2

Fiorentina har inte gjort många glada i år men bjöd på en riktigt fin insats mot Atalanta som dessvärre resulterade i en 2-3 förlust. Kan gästerna från Florens hoppa upp på hästen och göra en liknande insats mot Sassuolo ligger Vlahovic och company bra till. Smått osannolikt sett till trupp har Viola ännu inte säkrat kontraktet, så visst finns mycket kvar att kräma ut. Höstens succéspel tycks vara ett minne blott för “Sassarna” som inför detta möte har frågetecken för viktiga kuggar. Defrel, Berardi samt Caputo är samtliga osäkra till spel. Värdetvåan lyser tydligt upp över Mapei Stadium. 

9. Cagliari – Parma 1

Ångestdrypande batalj stundar över Sardinien. När domarens pipa ljuder över Sardegna Arena vid matchens slut kan någon av Cagliari eller Parma mycket väl vara redo att säga farväl till Serie A. Seger är av yttersta vikt för båda gäng och Cagliari får iklä sig favoritkostymen på eget gräs, trots den minst sagt dunkla formen. Tur då för “Gli Isolani” att skinklaget på andra sidan blott vunnit en match på resande fot. När krysset inte gynnar något av lagen passar gaffeln (1-2) utmärkt!

10. Marseille – Lorient X

Vinets hemvist är nästa land på tur. Vid den franska sydkusten ligger Stade Vélodrome där stökiga Marseille har sin bas. Sedan den före detta argentinske landslagscoachen Sampaolis intåg i klubben har det sett spelmässigt bättre ut för “Les Olympiens”, men det svajar fortfarande titt som tätt. Gästerna från Bretagne, som rattas av ex-mittfältaren Pélessier, håller huvudet just ovanför vattenytan i de nedre regionerna av tabellen. Lorient har visat tidigare under säsongen att större lag kan besegras, något PSG fick känna på när Teremas Moffi ordnade biffen på övertid. När ettan går mot en astronomisk streckning kring 70 prollar sållas den omedelbart bort. X2!

11. Bayer Leverkusen – Köln 1

Bayer Leverkusen har efter en knackig period börjat hitta rätt. Fyra poäng de två senaste bådar för en fin avslutning på säsongen. Kusarna siktar på en av de åtråvärda platserna ut i Europa och bör lösa det när vi summerar det hela senare i vår. Hemma på BayArena väntar nu Köln. Gästerna, med Sebastian Andersson längst upp på topp, sliter ont. Torsken mot Mainz sist var ytterligare en i mängden och Zweite närmar sig med stormsteg för “Bockarna”. Här ska helst en seger till för att inte hamna alldeles för långt efter, men mot värdar med boostat självförtroende blir det inte lätt. Ettan känns bra att lämna ensam.

12. Aberdeen – Livingston 1

För ett par dagar sedan åkte Livingston på en hejdundrande stjärnsmäll när Celtic inte visade nåd och smällde in sex bollar på stackars McCrorie i buren. Nu väntar en något lättare, men fortsatt knepig, uppgift när Aberdeen står för motståndet i den skotska cupen. Gästerna lär dock ha bra minnen från Pittodrie Stadium, då en seger bärgades här så sent som under februari månad. Värdarna, som en gång i tiden vann Cupvinnarcupen med en viss Sir Alex Ferguson på tränarbänken, har annars haft relativt lätt mot Livingston och besitter en något vassare trupp. Utgång från vänster, men en hårt ansatt etta backas snabbt upp.

13. Royal Antwerp – Genk 2

Genk har sannerligen formtoppat inför stundande playoff i den belgiska ligan. Obesegrade i sju raka matcher i de inhemska turneringarna där målproduktionen framåt sticker ut gör “Smurfarna” svårstoppade. Onuachu, Bongonda och Ito är en sylvass trio som gör mål på det mesta just nu. Inte så konstigt att Benjamin Nygren fick lämna på lån. Antwerpen ska även de spela mästerskapsrundan efter det här. Värdarna får dock acceptera underdog-rollen i den här kampen. Bättre blir det inte när backen Le Marchand är avstängd. Fräck tvåa avslutar kupongen!

Spiken! – Barcelona

Bilbao har redan förlorat en final i närtid och lär troligen göra det igen. Barcelona har börjat hitta tillbaka till gamla takter och när pokaler står på spel, då steppar alltid Messi och gänget upp. Barcelona triumferar!

Skrällen! – Lorient

Marseille är inget lag att hålla i handen. När procenten dessutom sticker all världens väg är det läge att syna. Lorient har redan besegrat PSG och kan mycket väl åka hem med samtliga pinnar. Kupongens finaste drag!

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Stryktipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Chelsea – Man City 2
  • 2. Wolves – Sheffield U 1x
  • 3. Norwich – Bournemouth 1×2
  • 4. AFC Wimble. – Swindon 1
  • 5. Oxford – Gillingham 1
  • 6. Colchester – Walsall 2
  • 7. A.Bilbao – Barcelona 2
  • 8. Sassuolo – Fiorentina x2
  • 9. Cagliari – Parma 12
  • 10. Marseille – Lorient x2
  • 11. Leverkusen – Köln 1
  • 12. Aberdeen – Livingston 12
  • 13. Royal Antwerp – Genk 2

864 rader

  • 1. Chelsea – Man City 2
  • 2. Wolves – Sheffield U 1×2
  • 3. Norwich – Bournemouth 1×2
  • 4. AFC Wimble. – Swindon 1
  • 5. Oxford – Gillingham 1x
  • 6. Colchester – Walsall x2
  • 7. A.Bilbao – Barcelona 2
  • 8. Sassuolo – Fiorentina x2
  • 9. Cagliari – Parma 12
  • 10. Marseille – Lorient x2
  • 11. Leverkusen – Köln 1
  • 12. Aberdeen – Livingston 1×2
  • 13. Royal Antwerp – Genk 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100