Stryktipset 15/5

De brittiska öarna inleder i vanlig ordning lördagens Stryktips som är ett mixat sådant. Här bjuds vi på allt från italiensk boll till svensk bonnboll från Division 1. Utmärkt läge att hitta dragen när mindre kända ligor gör entré således. 13 rätt är målet och vi startar nu!

Spelstopp: 15:59

För att ha möjligheten att slåss om miljonerna på Stryktipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Chelsea – Leicester 1

Chelsea stod för en mindre smickrande insats mot Arsenal i veckan, men de blå från huvudstaden får chans att hoppa upp på hästen omedelbart då finalen i FA-cupen står på schemat. I sedvanlig ordning ska det hela avgöras på Wembley där Leicester väntar på andra sidan. Rodgers “Rävar” matchades i veckan mot slitna “djävlar” där tre viktiga poäng bärgades i kampen om Champions League-platser. Tuchels mannar har segrat mot lag som Real Madrid och Manchester City i närtid och kliver ut som favoriter i denna häftiga final. Etta!

2. Brighton – West Ham X

David Moyes har gjort en strålande säsong med West Ham och hade ett gyllene läge att krypa närmare Champions League-spel nästa säsong men gick på nit hemma mot Everton. Hoppet lever fortsatt men då krävs viktoria borta mot Potters fiskmåsar, något som bekant inte görs med en handvändning. De blåvita från sydkusten har säkrat kontraktet och kan således kliva ut på det egna gräset med axlarna nere, något som kanske är precis vad som behövs för att omvandla chanserna till mål, då xG-statistiken visar att Brighton förtjänat mer under säsongen. Utgångstvåan behöver få sällskap av krysset. 

3. Southampton – Fulham 2

En match utan något större värde tar plats på St Mary’s där Southampton huserar i ingenmansland och Fulham nyligen blivit klara för degradering. Gästerna från sydvästra London får ta nya tag i The Championship kommande säsong men ska först avsluta sejouren i det engelska finrummet snyggt. Parkers mannar kan stå upp bra när det väl faller ut, som när poäng kneps borta på Emirates, eller när segervrålet ekade borta på Anfield. För “Helgonen” väntar med andra ord ingen promenad i parken och då ingenting av värde står på spel kan detta sluta hur som helst. Då folket i stugorna plitar ned ettan för fulla muggar och lämnar övriga tecken i fred inleder vi streckningen till höger, men bäst görs nog samtliga tecken om plånkan tillåter. 

4. Juventus – Inter 1

Goda råd äro dyra för Andrea Pirlo som i skrivande stund inte har CL-platsen säkrad till nästa år. Med blott två pinnar upp till serietvåan Atalanta kan således mycket ändras vid seger i det rafflade “Derby d’Italia” när Inter gästar Allianz Stadium. De svartblå från Milano har som bekant säkrat Scudetton men visade ingen hänsyn när Roma besegrades bekvämt med 3-1 senast. Inte heller här lär “Nerazzuri” kliva in med halvdan inställning – men när “Den gamla damen” dels har Ronaldo och en hög grad av motivation vid sin sida vore det dumt att inte slita in den fräcka singel-ettan. 

5. Roma – Lazio 2

Derby della Capitale utspelar sig i mäktiga Rom där stormiga AC Roma siktar på att behålla sin plats till nästa års Europa Conference League. En minst sagt skadedrabbad trupp lär däremot få det kämpigt denna lördagseftermiddag då matcherna duggat tätt den senaste tiden och när bredden inte riktigt finns där finns risk för en del trötta skallar och ben. Lazio kan vid full pott ta ett stort kliv i jakten mot Champions League nästa säsong. Mot Parma löste Immobile segern med sista sparken efter en rejält trött historia. Räkna med en klart bättre insats här och inled spektaklet från öst!

6. Benfica – Sporting 1

Med ligatiteln i hamn tar Sporting den korta turen till Estádio da Luz i detta Lissabon-derby. Benfica har med två omgångar kvar fyra poäng upp till Porto och tre pinnar ned i gottepåsen är ett måste. Plus i kanten för Örnarna då motståndet brukar passa väl på det egna gräset då ett nederlag inte skett här sedan 2015. De grönvita kommer inte ställa ut skorna, men en trög insats i ryggen mot bottenlaget Boavista senast visar på en viss känsla av mättnad. Fin etta att lämna på egna ben.

7. Anderlecht – Genk X

I det belgiska mästerskapsspelet hade Anderlecht läge att springa ikapp Genk när lagen ställdes mot varandra i föregående runda. Poängen delades dock broderligt och i detta vändande möte blir det troligtvis en jämn batalj återigen. Vincent Kompanys mannar är inte längre den stormakt som en gång i tiden dominerade i Belgien. Gästerna, med vassa duon Bongonda-Onuachu på topp, segrade senast ett besök gjordes på Lotto Park och anländer med goda minnen. Tight och jämnt bäddar för en målsnål historia. X2 räcker långt. 

8. Helsingborg – Öster 1

En radda svenska bataljer avslutar kupongen. Först ut hittar vi “Sundets Pärla” som efter fem omgångar är obesegrade i Superettan. Tränarduon Lennartson/Lindström har fått en start som heter duga där framförallt Wilhelm Loeper varit en starkt bidragande orsak till poängskörden med sina tre assist och ett mål. På Olympia är Helsingborg alltid svårslagna och kliver rättmätigt ut som favoriter mot Öster. Besökarna gjorde en bra insats mot Sundsvall men fick ge vika i slutet av matchen. Växjögänget kan mycket väl stå upp, men att det ska mynna ut i tre pinnar är tveksamt. 1X ramar in det hela väl! 

9. Brommapojkarna – Hudiksvalls FF 1

Pojkarna från Västerort var gigantiska favoriter till att kamma hem Division 1 Norra innan säsongen. BP har inlett säsongen väl där förlustnollan håller sig intakt och efter mötet mot Hudiksvall lär ytterligare tre pinnar finnas på kontot. Nykomlingarna från Hälsingland har gjort det bra, men väger alldeles för lätt här. Visst finns det spännande lirare i Amaro Bahtijar, Cihan Sener och Mannan Khalil, men poängen kommer i andra matcher än denna. Bomb-ettan på Grimsta är odiskutabel! 

10. Gefle – Haninge 2

Även Gefle rankades högt inför säsongen men har inte alls levt upp till förväntningarna. Leo Englund hämtades in från Sandviken och den forne målsprutan har bara hittat nät en gång på sex försök så visst finns mycket kvar att hämta. GIF lyckades lösa första segern för året borta mot Hammarby Talang men är fortsatt ett osäkert kort i serien. Gästerna från Haninge har inte heller de inlett särskilt väl och får troligtvis kämpa hårt i de nedre regionerna i år. Svårsiat möte då inget av lagen imponerar. Rulla ut heltäckningsmattan omgående. 1X2. 

11. Örebro Syrianska – Täby FK 2

Över till Närke där Örebro Syrianska inledde starkt med tre segrar de fyra första matcherna, men därefter har stannat av något. Visserligen har motståndet varit av den högre kvalitén då både Sandviken och Dalkurd stått på motsatt planhalva. Mot frejdiga Täby FK lär vi få se både mål och underhållande spel. Gästerna från kyrkorten är ojämna i sitt spel där ledning ofta förvandlas till poängtapp men ju mer matcher som spelats desto bättre kommer det bli. Här kan det mycket väl sluta med grön bock men då instabiliteten präglar laget gör sig ettan gott som sällskap. Gaffla (1-2) in det hela. 

12. Assyriska Turabdin – Åtvidaberg 1

Division 1 fortsätter men nu i den södra serien. Klassiska Åtvidabergs FF går ett tufft år till mötes där en degradering inte är osannolikt. Sex matcher in på säsongen söker “Bruket” med ljus och lykta efter första segern. Att den kommer borta mot Assyriska Turabdin är föga troligt. Värdarna har stått upp bra mot lurigt motstånd i form av bland andra Utsikten, Trollhättan och Ljungskile där poäng tagits av samtliga. Nyförvärvet från Skövde, Amar Muhsin, har inlett strålande med tre baljor och hotar ständigt. Etta i Jönköping!

13. Lunds BK – Vänersborg IF 1

Klostergårdens IP avrundar det hela där Lunds BK håller hus. De gulklädda från studentstaden tog säsongens första triumf senast det begav sig på eget gräs mot topptippade Lindome och ställs nu mot Vänersborgs IF som tagit steget uppåt i seriesystemet. Gästerna chockade många med tre raka segrar men har därefter drabbats av viss pyspunka med tre bataljer utan seger istället. Lund håller en högre kvalité i grund och botten och ettan får agera utgångs-draget på mindre system. Övriga målar på i ett svårlöst möte.  

Spiken! – Brommapojkarna

BP håller både en och två klasser högre än gästerna från Glada Hudik, något som även lär visa sig. Plattan i botten från minut 1 är att vänta från de rödsvarta som givetvis är kupongens spik.

Skrällen! – Fulham

Fulham blir blygsamt streckade på grund av att degraderingen är ett faktum. Men ha i åtanke att Southampton inte har något av värde att spela för och det passar utmärkt för att hitta skrälldrag. Tvåan måste med. 

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Stryktipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Chelsea – Leicester 1
  • 2. Brighton – West Ham x2
  • 3. Southampton – Fulham x2
  • 4. Juventus – Inter 1
  • 5. Roma – Lazio 2
  • 6. Benfica – Sporting 1
  • 7. Anderlecht – Genk x2
  • 8. Helsingborg – Öster 1x
  • 9. BP – Hudiksvalls FF 1
  • 10. Gefle – Haninge 1×2
  • 11. Örebro Syr. – Täby 12
  • 12. Assyriska T – Åtvid. 1
  • 13. Lund – Vänersborg 1

864 rader

  • 1. Chelsea – Leicester 1
  • 2. Brighton – West Ham x2
  • 3. Southampton – Fulham 1×2
  • 4. Juventus – Inter 1
  • 5. Roma – Lazio x2
  • 6. Benfica – Sporting 1
  • 7. Anderlecht – Genk x2
  • 8. Helsingborg – Öster 1x
  • 9. BP – Hudiksvalls FF 1
  • 10. Gefle – Haninge 1×2
  • 11. Örebro Syr. – Täby 12
  • 12. Assyriska T – Åtvid. 1
  • 13. Lund – Vänersborg 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100