Malmö FF – Helsingborg IF – En av årets hetaste matcher

Efter Djurgårdens seger mot Falkenberg är Malmö piskade att vinna Skånederbyt för att inte halka efter i guldstriden. Uwe Rösler valde att vila flera nyckelspelare i helgens seger mot Elfsborg och kan därmed formera bästa möjliga elva i det första riktiga derbyt mellan lagen på Stadion sedan 2016. Trots att Malmö är solklara favoriter och jagar Lennart Johanssons Pokal erbjuder Unibet förhöjda odds på hemmaseger.  

Malmö FF har 9-0 på de tre senaste matcherna i Allsvenskan

Efter den tunga förlusten mot Djurgården har MFF studsat tillbaka i Allsvenskan med besked de tre senaste allsvenska matcherna. Nio poäng och lika många mål framåt – samtidigt som nollan varit intakt – visar att MFF inte gett upp guldstriden ännu. Efter att Djurgården besegrat Falkenberg under tisdagskvällen är avståndet återigen sex poäng (DIF har en match mer spelad) mellan lagen och det krävs en MFF-seger för att guldet inte ska gå förlorat. Fem-sex poäng tar MFF med största sannolikhet inte igen när det återstår fem omgångar av Allsvenskan.

Uwe Rösler valde att vila flertalet nyckelspelare senast mot Elfsborg eftersom laget gick en tuff bortamatch mot Dynamo Kiev i Europa League några dagar innan. Markus Rosenberg, Rasmus Bengtsson, Arnor Traustasson och Sören Rieks har tillsammans med Anders Christiansen varit lagets bästa spelare den här säsongen och de fyra förstnämnda fanns inte med i elvan mot Elfsborg även om Traustasson och Rieks fick kortare inhopp. AC fick utgå knäskadad men gav lugnande besked efter matchen till CMore och ska vara redo för spel mot HeIF. Det gör att Malmö kan ställa upp med bästa möjliga lag i torsdagens Skånederby.

Olof Mellberg har lyft Helsingborgs IF men räcker det borta mot ett guldjagande MFF?

Efter att Peo Ljung fått sparken och Henrik Larsson avgått efter verbala hot är det nu Olof Mellberg som fått chansen att styra Helsingborg på rätt väg igen. Den förra landslagskaptenen gjorde succé när han likt en hiss förde BP direkt från division 1 till Allsvenskan för att sedan hoppa av. Efter en kortare sejour i Danmark leder han nu Helsingborg och i sin andra match som ansvarig för klubben tog han sin första seger när AFC besegrades med 2-1.

Borta mot Malmö kan det dock bli för tufft, framförallt eftersom MFF är piskade att vinna, har fördel av hemmaplan och har ett betydligt bättre lag än sin skånske rival där alla nyckelspelare också är utvilade. Extra häftigt blir duellerna mellan Andreas Granqvist och Markus Rosenberg. Dessa uteblev i förra derbyt eftersom Granqvist var borta på grund av skada. 

Förhöjda odds på MFF-seger

Unibet tagit fram förhöjda odds på Malmöseger i detta heta Skånederby. Det gör att istället för 1,25 i odds har du nu möjligheten att få 1,30 i odds om Malmö gör som förväntat och vinner matchen mot sin skånska rival Helsingborg. I tillägg till detta får du 500% instättningsbonus om du sätter in 100kr. Du hittar erbjudandet -> HÄR

Regler och villkor tillkommer | 18+ | Spela Ansvarsfullt