Manchester United's English striker Marcus Rashford (R) celebrates scoring their third goal with Manchester United's English defender Ashley Young (L) during the UEFA Europa League Group L football match between Manchester United and Partizan Belgrade at Old Trafford in Manchester, north west England, on November 7, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Manchesterderby – 81 i odds på att United vinner

På lördagkväll sparkas det 179:onde Manchesterderbyt igång. Det är två lag som man inte riktigt vet vart man har dem, men klart är att United har med sig en riktig moralhöjare i form av vinsten mot Tottenham i onsdags.

City inte lika självklara längre

Mästarna Manchester City tog en komfortabel seger mot Burnley då de säkrade tre poäng i och med 4-1.

City är ett av världens bästa lag när allt stämmer, men den här säsongen är det lite svajigare. De är i toppen, och de utgör helt klart ett hot mot serieledande Liverpool, men de har två kryss och tre torskar på sina 15 matcher i ligan. Vilket är en stor skillnad mot föregående två år. Förra året hade de två kryss och fyra förluster på 38 matcher. Säsongen 2017-18 var det omvänt, med fyra kryss och två förluster på 38 ligamatcher.
En del av svaret ligger i problemen i defensiven då avsaknaden av Aymeric Laporte har lett till större problem än förväntat. Man har släppt in 17 mål på 15 matcher – jämfört med 23 mål på hela förra säsongen.

En annan tung förlust är skadan på Sergio Aguero. City har ett otrolig lag oavsett vilken startelva de bjuder på, men utan Aguero på plan saknas den där kylan som argentinaren har. Jesus gjorde två av de fyra målen mot Burnley, men det är ett farligare City när Aguero är med. Det är två veckor sen han spelade sist.

United med vind i ryggen

Manchester United såg ut som ett annat lag i onsdags när de mötte Spurs, som i sin tur hade studsat tillbaka i och med tränaren José Mourinhos intåg i klubben.

Scott McTominay gjorde comeback i startelvan och gav laget en nödvändig boost och han tillsammans med Fred, hyllades av Solskjaer efter matchen mot Tottenham.

En annan yngling som hyllades av Solskjaer var Mason Greenwood, som ersatte skadade Martial på topp. 18-åringen gjorde sin första ligastart mot Spurs, men har gjort en del inhopp och spelat i Europa League och ligacupen.  

Det är oklart om Anthony Martial kommer att kunna vara med på lördag, då han dras med en muskelskada som han ådrog i matchen mot Aston Villa. Men ersättaren Greenwood kanske inte är en så tokig vikarie ändå.

81 i odds – steg för steg

1. Gå till kampanjssidan hos 888 och registrera ett konto här
2. Gör en insättning med koden 888BO
3. Sätt ett spel på din favorit (50kr max) och luta dig tillbaka och njut av en toppenmatch