(Photo by Damien Meyer / AFP) (Photo by Damien Meyer / AFP)

Aston Villa – Everton | Gerrard mot Lampard på Villa Park

När: Lördag 13 augusti 2022 13:30
Var: Villa Park
Var visas matchen: Viaplay, V Sport Premium
Senaste mötet: Everton 0-1 Aston Villa

Vi går in i omgång två i Premier League och lunchmatchen på lördag är Aston Villa mot Everton på Villa Park.

Båda lagen inledde sina ligasäsonger med förluster. Aston Villa blev nollade borta mot Bournemouth med 2-0 medan Everton åkte på en 1-0-förlust hemma mot Chelsea genom ett straffmål från Jorginho efter att Ben Chilwell dragits ned i straffområdet.

Förra säsongen vann Aston Villa båda mötena mot Everton. Senast lagen möttes var i januari och då vann Aston Villa med 1-0 borta medan de slog Toffies med 3-0 hemma i september. Inget av lagen är nog särskilt sugna på att stå på noll poäng efter två matcher, men det här kan gå lite hursomhelst.

Aston Villa med en nedåtgående trend

Villa åkte som sagt ner till Bournemouth i premiären men det blev noll poäng hämtade från Vitality Stadium. Villa var favoriter men det blev blev nedflyttningstippade Bournemouth som tog samtliga tre poängen.

Bournemouth gjorde mycket rätt och kunde ta det lugnt och spela på kontringar efter att Jefferson Lerma gjort mål tidigt i matchen för Cherries. Villa hade några bra chanser under matchen från bland annat Danny Ings och Kamara men det gav ingen frukt. Noterbart är att Bournemouths två mål kom efter fasta situationer.

Steven Gerrard ser nog mycket prestige i den här matchen. Den förre Liverpool-kaptenen är nog sugen på att stänga ner Everton och han har sin förre Liverpool-kollega Danny Ings som vapen. Ings har gjort sex mål mot Everton i sin karriär, men det återstår att se om han får chansen på topp efter att gått lottlös mot Bournemouth, eller om Stevie-G låter Ollie Watkins få ansvaret framåt.

Everton – bättre än resultatet visade

Även om Everton förlorade sin premiär så fanns det en del ljusglimtar att ta med sig för Frank Lampard. De utmanade Chelsea och var det förande laget i stora delar av matchen, så ett 1-1-resultat hade de helt klart varit värda efter den insatsen.

Förra säsongen var rent ut sagt usel, och det vore på tiden med lite mer positiva tongångar på Goodison Park. Det sista de behöver är att dras in i en nedflyttningsstrid. Förra året slutade de på 39 poäng och plats 16. Nedflyttade Burnley skrapade ihop 35 poäng. Inte långt ifrån alltså.

Anfallsstjärnan Dominic Calvert-Lewin väntas vara borta en månad till med sin knäskada så det är upp till Anthony Gordon och Dwight McNeil att axla det ansvaret.

Matchen i matchen är ändå tränarna Frank Lampard och Steven Gerrard som var rivaler under sin tid som spelare. Förvisso var det väl mycket medierna som drev på och diskussionen gällde ofta vilken av de två som var den bästa mittfältaren och vem som skulle starta i landslaget. Därom tvista de lärda, men som tränare har de båda väldigt mycket kvar att bevisa innan de är uppe på den nivån som managers.

Odds & speltips – Aston Villa – Everton

Aston Villa är klara favoriter enligt oddsen. En Villa-seger ger ungefär 1,85 gånger pengarna medan krysset är runt 3,75 och Everton runt 4,75. Skadan på Calvert-Lewin oroar, men att Villa ska vara såhär stora favoriter mot Everton känns inte helt säkert. X2 ger runt 2,05 gånger pengarna vilket känns lite mer gångbart. För den djärve finns som sagt krysset till 3,75. Du hittar oddsen hos Expekt.