Europatipset 9/5

I vanlig ordning är söndagens Europatips en mix från Europas olika hörn. Här bjuds vi på saftiga möten i Premier League, titelstrid i La Liga, ångestmackor i Bundesliga och givetvis tre fina möten från kära Allsvenskan. Detta och mer därtill i analysen nedan. Mot 13 rätt och evig ära!

Spelstopp: 14:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Aston Villa – Manchester United 2

Manchester United for ner till romarnas stad där en plats i Europa League-finalen bärgades. Insatsen var en något nonchalant sådan, men med fyra bollars marginal att gå på kan inte mycket mer begäras. Nu väntar en tripp till Birmingham där Aston Villa står redo att ta sig an de “Röda djävlarna”. Värdarna segrade förvisso mot Everton, men höstens succélag stagnerade när Grealish gick sönder och det ska mycket till om en plats till Europa ska bärgas. Plustecken då storstjärnan börjat träna, men att det räcker till spel här är inte särskilt troligt. Ole Gunnar lär kräva en betydligt skarpare insats än den i Italien och tvåan kliver först ut.  

2. Arsenal – West Bromwich 1

Med den likbleka insats Arsenal visade mot Villarreal i veckan gick det knappt att ta in vad som stod på spel. Gunners lyckades inte pressa “Den gula ubåten” trots ett 2-1 underläge inför matchen och den gode Arteta kan knappast stämpla ut med godkänt betyg i det här dubbelmötet. I Premier League är läget prekärt då London-klubben ser ut att missa Europaspel nästa år, något som givetvis är ett enormt bakslag. West Brom har inte mycket till val än att lämna Emirates med tre poäng om chansen till överlevnad fortsatt ska existera. Mot Arsenal som minst sagt blandar och ger kan det bli så. Här gynnar krysset inget av lagen, gaffeln (1-2) blir en klockren variant. 

3. West Ham – Everton 1

Någon som däremot kan kvittera ut mycket väl godkänt efter säsongen är David Moyes. Den (i Man United) bespottade skotten har tagit sitt West Ham till en nuvarande femteplats och är blott tre pinnar från Champions League-spel nästa år. På det egna gräset är The Irons ett av seriens bästa lag, före lag som Manchester United, Chelsea och Leicester. Everton är kvar i Topp 7-racet men lade krokben på sig själva när noll pinnar inkasserades mot Aston Villa. De blå från Liverpool besitter spets i framförallt Calvert-Lewin, men prestationerna är ojämna. Starka värdar belönas med utgångstecknet. Etta. 

4. Juventus – Milan 1

Den gamla damen från Turin lyckades med nöd och näppe vända på steken mot Udinese. Föga förvånande var det en viss Ronaldo som smackade dit två bollar på sju minuter och tre blytunga pinnar hämtades hem. Moralisk boost inför stormötet mot Milan, där jakten på CL-platserna blir än mer intensiva för båda gängen. Lagen ligger på samma poäng inför mötet och den eventuella segraren tar ett stort steg mot höstens mästarturnering. Zlatan och gänget har inte imponerat den senaste tiden och på Allianz Stadium har en seger inte plockats sedan 2014, då i en betydelselös försäsongsturnering. Banka in ettan. 

5. Benevento – Cagliari X

Ångestdrypande möte stundar i Kampanien där två gäng som ligger farligt nära degradering ställs öga mot öga. Cagliari gör resan från Sardinien med gott mod i ryggen då öborna prickat formen i helt rätt läge. Fyra raka matcher utan nederlag innebär att de återfinns på säker mark. Benevento jagar dock en poäng bakom och lär sälja sig dyrt. Formen är dunkel, men när motståndarna varit Milan, Lazio, Udinese och Sassuolo den senaste tiden är det inte någon överraskning med skral poängskörd. Här väntar andra bullar, men räkna med en tight och jämn tillställning där inget av lagen kommer bjuda på något. Mindre system gör inte fel att prova singel-krysset. X2 annars. 

6. Real Madrid – Sevilla 2

Real Madrid hade inte mycket att sätta emot på Stamford Bridge och fick lämna det fortsatta Champions League-spelandet därhän. I La Liga är “Marängerna” som bekant inblandade i en toppstrid som heter duga men stöter på hård patrull omedelbart. Att plocka tre poäng på beställning mot Sevilla gör inget lag, när andaluserna, bortsett från föregående match mot Bilbao, radat upp segrar på löpande band ringer varningsklockorna. De rödvitrandiga besitter sylvass spets i Youssef En Nesyri som mycket väl kan släcka Los Blancos titeldrömmar. Här går värde-tvåan helt klart i första hand. 

7. Valencia – Valladolid X

Två gäng som snart helt glömt bort hur ett segervrål låter gör upp på anrika Mestalla. De hemmahörande “Fladdermössen” har varit en besvikelse från start till mål, men sprattlade till något med en bra insats mot Barcelona som sånär gav poäng. Om det är lika sexigt att spela mot Valladolid låter vi vara osagt. Gästerna lär äntra gräset med en rejäl dos motivation då bara en pinne skiljer den Ronaldo-ägda klubben från degraderingsplatserna. Svårsiat möte där procenten får leda vägen. X2 ramar in föreställningen.

8. Villarreal – Celta Vigo 2

Den gula ubåten utmanövrerade Artetas gäng och säkrade en biljett till Europa League finalen senare i år. En fantastisk prestation av Unai Emery givetvis och det är bara att lyfta på hatten. Det täta matchandet sliter dock på trupper som Villarreals, så frågan är om kuggar som Paco Alcácer och Gerard Moreno är helt krya i kropp och knopp när Celta Vigo väntar i ligan. De tillresta har definitivt kapacitet att segra här med lirare som Nolito samt Denis Suárez i truppen och med två segrar i ryggen leker livet för dessa gubbar. När ettan dessutom ser ut att bli rejält överstreckad hittas kupongens saftigaste chansspik på andra sidan. Tvåa!

9. Rennes – PSG 2

Det ville sig inte för PSG i dubbelmötet mot Guardiola och company. Fransmännen fick välförtjänt ge vika, men hemma i Ligue 1 lever fortsatt trofédrömmarna i allra högsta grad. Givetvis lär en uns av besvikelse ligga kvar hos de mörkblå, men borta mot Rennes ska chanserna till tre viktiga pinnar trots allt vara höga. Les Rennais får klara sig utan mittfältsmotorn Steven Nzonzi som fick syna det röda kortet i förlusten mot Bordeaux senast. Då procenten tycks kliva över 70 prollar kan det dock vara läge att smeta med krysset i jakten på de stora pengarna. X2!

10. Hertha Berlin – Arminia Bielefeld 1

Som undertecknad var inne på senast Hertha Berlin spelade så tog de sig i kragen och triumferade mot Freiburg. Matchandet duggar tätt och redan under söndagen står Arminia Bielefeld uppradade på Olympiastadion. Värdarna riskerar fortsatt degradering men kan insatsen senast upprepas är mycket vunnet. Gästerna, med Jocke Nilsson i backlinjen, har agerat tight och stabilt den senaste tiden, men fick rejält med däng mot Mönchengladbach (5-0) sist. Det lär ha tränats försvarsspel de senaste dagarna så räkna med en betydligt jämnare tillställning här. 1X räcker med det sagt på mindre system. 

11. Degerfors – Djurgården 2

Tre fighter från Svedala rundar av kupongen. Först ut ett besök i Värmland där Degerfors äntligen får träda in på Stora Valla, efter att ha spelat inledningen på Behrn Arena. Brukslaget har lämnat en del att önska i återkomsten, men det finns en rejäl potential i trion Edvardsen/Bertilsson/Abraham längst fram. Djurgården har varit monstruösa och pulveriserade Malmö FF senast med 3-1. Detta var dock på den snabba plastmattan som Tele2 har. På naturgräs råder helt andra förutsättningar. Givetvis är “Blåränderna” favoriter oavsett vad, men här är det inte fel att fortsätta penseldraget västerut. Helst samtliga tecken. 

12. Mjällby – Östersund 1

Östersund gick på nit hemma mot Varberg och säsongens första förlust var ett faktum. Jämtarna har haft en del flax i matcher som inbringat poäng och det vore inte någon överraskning om det rättvist börjar dala nu. Mot spelskickliga Mjällby blir det sannerligen något att bita i. De gulklädda segrade hemma på Strandvallen mot Degerfors och kan dra nytta av naturgräset mot plastkära ÖFK. Känslan är att “Löken” tar tag i det hela från start och med lurige Jacob Bergström på topp, som skapat en hel del målchanser, kan det smälla. Så länge ettan håller sig under 50 prollar är spiken tänkbar!

13. Malmö FF – Varberg 1

Malmö gick inte att känna igen på Tele2 och blev fullkomligt avklädda mot Djurgården. Här lär de himmelsblå kliva ut med rejäl revanschlusta och en enorm dos energi i spelet. Det bör sägas att MFF inte spelmässigt imponerat på väldigt länge och precis som mot Östersund kan det slå bakut. Gästande Varberg har ingenting att förlora i detta möte där en pinne vore mer än godkänt. Jocke Perssons gäng stod för en bra insats här förra året (2-2) och lär inte vika en tum. Favoritettan täcks snabbt upp.

Spiken! – Juventus

Nog för att Turin-gänget inte på något sätt dominerat den senaste tiden. Men det har inte heller Milan. Med en Ronaldo i målform vet vi mycket väl att bara det kan avgöra det hela. Lägg därtill att Allianz är en mardrömsarena för de rödsvarta, den trenden bryts inte här. Spika Juve!

Skrällen! – Degerfors

Hade matchen tagit sin plats på Behrn Arenas plastgräs hade chanserna varit mindre för Degerfors. Men hemma på Stora Valla blir matchbilden en helt annan som mycket väl kan passa Svennis gamla gäng. Här kan det smälla!

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Aston V – Man United 2
  • 2. Arsenal – West Brom 12
  • 3. West Ham – Everton 1
  • 4. Juventus – Milan 1
  • 5. Benevento – Cagliari x
  • 6. Real Madrid – Sevilla 2
  • 7. Valencia – Valladolid x2
  • 8. Villarreal – Celta Vigo 2
  • 9. Rennes – PSG x2
  • 10. H.Berlin – Bielefeld 1x
  • 11. Degerfors – Djurgården 1×2
  • 12. Mjällby – Östersund 1
  • 13. Malmö – Varberg 1x

864 rader

  • 1. Aston V – Man United 2
  • 2. Arsenal – West Brom 12
  • 3. West Ham – Everton 1
  • 4. Juventus – Milan 1
  • 5. Benevento – Cagliari x2
  • 6. Real Madrid – Sevilla x2
  • 7. Valencia – Valladolid x2
  • 8. Villarreal – Celta Vigo 2
  • 9. Rennes – PSG x2
  • 10. H.Berlin – Bielefeld 1×2
  • 11. Degerfors – Djurgården 1×2
  • 12. Mjällby – Östersund 1
  • 13. Malmö – Varberg 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100