Europatipset 21/4

Favoriter ska fällas under onsdagen och potentiella knallar finns lite här och var på Europatipskupongen. Bataljer från Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga samt The Championship står för ligabollen och borta i Frankrike hägrar en spännande kvartsfinal i Franska Cupen. Häng med oss i jakten på 13 friska rätt!

Spelstopp: 18:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Aston Villa – Manchester City 2

Inte nog med att det blev torsk för de ljusblå på Wembley i FA-cupens semifinal mot Chelsea, Kevin De Bruyne linkade dessutom av planen och missar mötet mot Aston Villa. Guardiolas manskap har inte varit lika självklara den sista tiden och bör ta sig i kragen om saker inte ska bli onödigt spännande i slutet av säsongen. Aston Villa föll snöpligt borta på Anfield. En gedigen insats kan Dean Smith ta med sig, men utan Jack Grealish har segrarna inte direkt radats upp. Mindre system singlar tvåan.  

2. Tottenham – Southampton X

Det blåser hårda vindar i Spurs. I dagarna fick José Mourinho säga tack och adjö, där anledningen sägs vara portugisens missnöje kring det eventuella deltagandet i Super League. Ryan Mason leder de liljevita mot Southampton och poäng är av allra högsta grad i jakten på Europa. De gästande helgonen fick ge vika mot Leicester i cupen senast. Sprudlat har det inte gjort om Hassenhüttls gäng på sistone, men nog ska “Soton” bjuda in till fight här. Med hänsyn till det jättevärde som finns på högersidan är X2 att föredra i första hand. 

3. Bologna – Torino 2

Torino tog tillfället i akt att segra mot slitna romare. Inget tal om att slappna av ännu dock med bara fem pinnar ned till Cagliari under strecket. På resande fot har “Il Toro” lagt just Cagliari på rygg i närtid och senast det vankades resa fick Udinese ge vika. Bologna tog en bekväm fyr-etta mot Spezia där en viss Mattias Svanberg smackade in två bollar. Hemma på Dall´Ara är de blåröda stabila, men går här en tuff kamp till mötes. Räkna med en svängig batalj som kan innehålla en del mål. Besökarna från Turin kan mycket väl dra det längsta strået. Tvåa till trevlig procent!

4. Juventus – Parma 1

Utan storstjärnan Ronaldo fick Juventus gå både mål- och poänglösa borta mot Atalanta. Portugisen lär saknas även här, men när motståndet heter Parma bör det inte spela någon större roll. Lägg därtill att Topp 4 håller på att glida “Den Gamle Damen” ur händerna om bristen på segrar fortsätter. Det lär bli åka av här. Gästerna får troligen spendera nästa säsong i Serie B då noll pinnar mot bottenkonkurrenten Cagliari kan ha varit spiken i kistan. Given etta.

5. Alavés – Villarreal 2

Han är svårstoppad för dagen, Gerard Moreno. Den 29-årige anfallaren har öst in mål för Villarreal den senaste tiden och visst blev det ännu en balja i segermatchen mot Levante sist (1-5). Alavés vet således vart fokus bör läggas när Den Gula Ubåten gästar Estadio Mendizorrotza. Här tog John Guidettis gäng en blytung seger mot Huesca i helgen och kravlade sig tillfälligt över nedflyttningsplatserna. Ingen rast och ingen ro för värdarna då poängen fortsatt behöver trilla in för överlevnad. Öppnare möte än vad procenten säger. Fram med heltäckningsmattan!

6. Levante – Sevilla 2

Som undertecknad var inne på sist Levante spelade, så fann det en viss mättnad inför mötet mot Villarreal, och visst gick “Grodorna” på pumpen. Lättare blir det inte när Sevilla kommer på besök. Andalusierna går som tåget och med en ligatitel fortsatt på spel kommer loket inte stanna. Fem segrar de sex senaste spelade matcherna gör inte saken sämre. Tvåan är given som utgång, i jakten på de större pengarna rekommenderas dock att täcka upp med hänsyn till värde.

7. Real Betis – Athletic Bilbao 1

Real Betis är inte ett lätt gäng att besegra för tillfället. De grönvita har behövt torka sina tårar blott en gång de nio senaste (derbyt mot Sevilla) och ser ut att landa en åtråvärd plats ut i Europa. Dock har “Los Béticos” kryssat i de tre senaste och kan inte slappna av ännu. Passande motstånd kan tyckas då Athletic Bilbao inte är ett lag ämnat för bortamatcher. Ynka två bortatriumfer på hela säsongen har baskerna åstadkommit, och en seger lär det inte bli här heller. 1X ramar in det hela med råge. 

8. Elche – Valladolid X

Ångesten osar över hela Estadio Manuel Martínez när Elche välkomnar Valladolid i den gastkramande bottenstriden. Ingen klang- och jubelföreställning lär det bli, men värdarna har de facto segrat mot både Sevilla och Eibar i närtid. Sist blev det dessutom en pinne mot Betis så visst kan Alicante-gänget lira boll. Besökarna från norra Spanien är experter på att låsa matcher på resande fot. Fyra av de sex senaste fajterna på bortagräs har slutat oavgjort och i vad som väntas bli en chansfattig match kan spikkrysset vara ett fräckt drag. Större system får minst med ettan. 

9. Cádiz – Real Madrid 2

En rejält B-betonad Real-elva lyckades inte lösa tre pinnar borta mot Getafe. Det var Los Blancos andra raka noll-nolla (på Anfield var det ett betydligt bättre resultat) och en plump i protokollet i jakten på La Liga-titeln. Nacho och Casemiro återvänder till laget inför mötet mot Cádiz, men det är fortsatt en rejält skadeskjuten trupp “Marängerna” besitter. De gulklädda värdarna är något av en “jättedödare”. Fyra pinnar mot Barcelona och borta i huvudstaden besegrades Zidane och company tidigare under säsongen. Här kan “Piraterna” mycket väl skrälla igen. 1-2 blir draget. Tillåter plånkan åker även krysset med.   

10. Dortmund – Union Berlin X

Union Berlin har under säsongen visat sig svårslagna. Bara sex gånger har Urs Fischers gäng fått kännas vid nederlag i Bundesliga. Skönt att ha med sig i ryggen när turen nu går till Signal Iduna Park för att ställas mot Borussia Dortmund. Gästerna finns hack i häl på Leverkusen som innehar den sista platsen ut i Europa och siktet är givetvis inställt. “Die Borussen” slåss i allra högsta grad om en biljett till Champions League nästa år och Håland, som drabbats av blött krut i bössan en kort stund, fick trycka dit två bollar i 4-1-segern mot Bremen senast. Berlin är som sagt inte oävna och kan bjuda upp till fight, men att det räcker hela vägen till seger är tveksamt. 1X. 

11. Hoffenheim – Mönchengladbach 2

Mönchengladbach såg att gå en mörk vår till mötes när förlusterna radades upp på löpande band i februari och mars. Skam den som ger sig, sade “Fölen”, och tre segrar senare så lever drömmen om Europa nästa år. Men för att det ska bli realitet behöver ett lag som Hoffenheim skjutas ned. Värdarna har som bekant slitit ont av kombinationen av Europa League med inhemskt spel där skadelistan varit av det värre slaget under i stort sett hela säsongen. Det börjar nu ta ut sin rätt, och mot formstarka gäster som stormar fram får de blåklädda ge vika. Fäst blicken på tvåan och låt den stå allena!

12. Lyon – Monaco 2

Det vankas cupfinal i Coupe de France mellan två ligatitelaspiranter. I Ligue 1 ställs Lyon mot serieledarna Lille kommande helg och det gör med all sannolikhet att viss rotation kommer infinna sig i Rudi Garcias startelva. Monaco plöjer fram för stunden där 3-0-triumfen borta mot Bordeaux sist var “Les Monégasques” sjunde seger i rad, liga- och cupspel inräknat. I de främre leden visar firma Ben Yedder-Volland upp magisk form. Här gillas bortasegern skarpt och plitas ned omgående. 

13. Huddersfield – Barnsley 2

John Smith’s Stadium får äran att agera slutpunkt för kupongen. Det ska mycket till för att Huddersfield spelar League One nästa säsong i och med 2-0 segern mot Nottingham och känslan är att “Hudds” kan spela avslappnat här. Desto viktigare är det för Barnsley, succélaget har den sista playoff-platsen med fyra pinnar ned till Reading. The Tykes har visat strålande självförtroende när det vankats bortafight och är ett av seriens formstarkaste lag när det gäller att äntra bortagräs. Det här vinner Barnsley – Tvåa!

Spiken! – Juventus

Hur “Juve” ska misslyckas segra mot Parma är i alla fall över mitt förstånd. Efter torsken borta i Bergamo duger ingenting annat än överkörning här. Spik-etta i Turin!

Skrällen! – Cádiz

De har redan besegrat Real Madrid under säsongen, då på bortaplan. Mot ett skadedrabbat “Galacticos” kan knallen utan tvekan ske igen. Vamos Cádiz!

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Aston Villa – Man City 2
  • 2. Tottenham – Southamp. x2
  • 3. Bologna – Torino 2
  • 4. Juventus – Parma 1
  • 5. Alavés – Villarreal 1×2
  • 6. Levante – Sevilla x2
  • 7. Real Betis – A.Bilbao 1x
  • 8. Elche – Valladolid x
  • 9. Cádiz – Real Madrid 12
  • 10. Dortmund – U.Berlin 1x
  • 11. Hoffenheim – M-gladb. 2
  • 12. Lyon – Monaco 2
  • 13. Huddersfield – Barnsley 2

864 rader

  • 1. Aston Villa – Man City x2
  • 2. Tottenham – Southamp. x2
  • 3. Bologna – Torino 2
  • 4. Juventus – Parma 1
  • 5. Alavés – Villarreal 1×2
  • 6. Levante – Sevilla 1×2
  • 7. Real Betis – A.Bilbao 1x
  • 8. Elche – Valladolid 1x
  • 9. Cádiz – Real Madrid 1×2
  • 10. Dortmund – U.Berlin 1x
  • 11. Hoffenheim – M-gladb. 2
  • 12. Lyon – Monaco 2
  • 13. Huddersfield – Barnsley 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100