Europatipset 2/6

Juni månads första Europatips löper över två dagar och består till stor del av vänskapslandskamper kryddat med ett par fighter från de lägre divisionerna i Sverige. 2 miljoner i jackpot gör spektaklet extra intressant när vi sätter kurs mot Tivoli Neu i Österrike. Let’s go!  

Spelstopp: 18:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Tyskland – Danmark 2

EM är i antågande och som uppvärmning inför sommarens fest drabbar dessa nationer samman på neutral mark i Innsbruck. Ingen hemmafördel för Tyskland således och Kasper Hjulmands manskap ska definitivt kunna bjuda upp till dans på Tivoli Neu. Jogi Löw och hans mannar är inte av samma kaliber som tidigare år och till denna kamp får förbundskaptenen klara sig utan gubbar som Werner, Havertz, Rüdiger och Gündogan. Procenten på högerflanken tilltalar mest och på mindre system är det läge att kliva ettan helt till förmån för X2.  

2. Nederländerna – Skottland 1

Nästa vänskapsmatch spelas på portugisiskt territorium där Skottland ställs inför en tuff uppgift. Något kiltbärarna behöver vänja sig vid då laget har lottats i en stentuff EM-grupp där även England, Tjeckien och Kroatien ingår. Britterna viker med det sagt sällan ner sig och Nederländerna imponerade föga i den första VM-kvalmatchen mot Turkiet där Oranje gick på pumpen med 2-4. Virgil van Dijk är en saknad man i backlinjen och till rådande förutsättningar åker krysset med som backup till den stenhårt streckade ettan.   

3. England – Österrike 2

England har målats upp som huvudfavoriter till EM-guldet och det blir intressant att se hur britterna klarar av att hantera den tunga press som vilar på axlarna. Gareth Southgate har i skrivande stund inte spikat den slutgiltiga truppen, men förväntas göra det i dagarna. The Three Lions lär säkert ställa upp med en stark elva i Middlesbrough, men helt utan chans är absolut inte gästande Österrike där spelare som Sabitzer och Alaba väntas starta för alpnationen. Den lågt streckade tvåan är en spännande start, men plocka helst med övriga tecken tidigt.  

4. Frankrike – Wales 1

Karim Benzema är tillbaka i det franska landslaget och en redan stjärntät frontlinje blir därmed ännu vassare med nämnda Benzema, Mbappé och Griezmann. Det blir något att bita för Gareth Bale och hans Wales som har tagit sig till den franska rivieran. Utöver Bale är Aaron Ramsey Drakarnas främsta spelare, men han har inte rosat marknaden denna säsong och de franska stjärnorna väntas springa åttor runt walesarna. Ettan streckas i högsta laget, men är likväl en given spik.

5. Norge – Luxemburg X

Något genrep inför EM är det inte tal om när Ståle Solbakken och hans norska landslag träningsspelar mot Luxemburg i Málaga. Haaland, Ödegaard och Sörloth är alla på plats i den spanska hamnstaden, så även ett knippe debutanter från den inhemska ligan. Någon promenad i parken mot Luxemburg, som i det nystartade VM-kvalet bland annat slog Irland på bortaplan, är det inte tal om. På neutral spelplats lär hertigdömet kunna stå upp bättre än vad strecken gör gällande. Krysset rensar friskt och får det första penseldraget även om alla tecken rekommenderas.

6. Rumänien – Georgien 1

Sverige hade stora problem med Georgien i VM-kvalet och vann endast med 1-0 på Friends Arena. Den vitröda nationen har tagit kliv under ledning av den gamla franska storbacken Willy Sagnol och har sett riktigt spännande ut i det nyss nämnda kvalet. Rumänien har redan klivit på två minor i VM-kvalet och ser ut att bomma slutspelet i Qatar 2022. Värdnationen har frågetecken för viktiga duon Puscas och Mihaila och även fast ettan förtjänar att få första tjing är skrälltvåan ett trevligt komplement om pengarna räcker.   

7. Linköping City – Åtvidaberg 2

Vi tar oss hem till Sverige och närmare bestämt till Linköping där ett intressant östgötaderby från Ettan Södra står på menyn. Lejonstadens främsta fotbollslag får finbesök under onsdagskvällen när klassiska Åtvidaberg står på andra sidan. Efter tung start på återkomsten i landets tredje liga har ÅFF bärgat dubbla skalper mot Assyriska och Lindome. Sett till spelet borde Bruket ha fått med sig några fler poäng än de tio som finns på det blåvita kontot. Linköping City är förankrade i botten av tabellen och får svårt att räcka till mot ett formstarkt Åtvid. Trolig bortaseger.

8. Onsala BK – Varbergs GIF 1

Ett hack ner i den svenska hierarkin har det blivit dags för premiär då Division 2 Västra Götaland pockar på uppmärksamhet. I skrivande stund är Onsala kupongens bästa värdespik. I de lägre ligorna är dock kraftiga oddsändringar vardagsmat, så håll kika gärna efter eventuella rörelser närmare spelstopp. Jakob Carnebratts hemmalag ser hursomhelst spännande ut medan gästande Varbergs GIF i sin tur har tappat mängder med bärande spelare jämfört med i fjol, däribland skarpskytten Rasmus Cronvall. OBK förväntas kriga i toppen av tabellen och ska ses med toppchans på Rydets IP. Etta!

9. Belgien – Grekland 1

Över till torsdagens bataljer där Grekland ställs inför tuffast tänkbara uppgift när grekerna flyger till Bryssel för att ge sig i kast med ett riktigt bra belgiskt landslag. Kevin De Bruyne ådrog sig en skada i Champions League-finalen och missar matchen, men det borde ändå inte påverka utfallet i denna landskamp. I spelare som Lukaku, Hazard och Mertens har Belgien tillräckligt med spets för att tränga sig genom grekernas låga backlinje. De blåvita besökarna har förvisso tagit kliv sista året, men här räcker de inte till. Ettan spikas.    

10. Turkiet – Moldavien 1

Ett b-betonat Turkiet fick nöja sig med oavgjort (0-0) i landskampen mot Guinea i måndags efter en medioker insats. Även fast turkarna saknade ett par tongivande spelare ska man kunna kräva mer av Senol Günes mannar. I Paderborn väntas den turkiska förbundskapten att mönstra en bättre elva och då blir det givetvis tufft för Moldavien att hänga med. Det moldaviska laget är ett av Europas allra svagaste och den högst troliga ettan garderas endast med hänsyn till värde. 1X.     

11. Ukraina – Nordirland 1

Nordirland missade EM-slutspelet med minsta möjliga marginal då öborna föll först efter förlängning mot Slovakien i playoff. Sedan dess har de grönvita inte gjort mycket väsen av sig – faktum är att Nordirland blott vunnit en av de nio senaste landskamperna, mot ett riktigt dåligt Malta så sent som i söndags. Ukraina är att räkna med på europeisk toppnivå. Även fast Shevchenko troligen roterar en del är det svårt att snacka bort en blågul viktoria. Ett Nordirland utan Davis och Evans får svårt att stå emot. Ettan är en trevlig singel upp till 65 procent.    

12. IF Sylvia – Brommapojkarna 2

Brommapojkarna toppar Division 1 Norra efter nio omgångar och ser ut att gå mot Superettan. Stockholmarna har en trupp bestående av både rutin och ungdomlig entusiasm. Omar Faraj, född 2002, noterades för tre mål i 6-0-segern mot Täby senast. Den unge talangen har flera klubbars ögon på sig och lär försvinna från talangfabriken vad det lider. IF Sylvia är ett stabilt lag på denna nivå, men mot ett klart vassare BP ska Norrköpings-gänget vara nöjda om de löser en poäng. X2 spelas med god känsla.

13. Skövde – Assyriska IK 1

Tipset rundas av i Västergötland där den forna mittfältsgeneralen, Tobias Linderoth, ska försöka lotsa sitt Skövde till fjärde segern i den femte hemmamatchen i Ettan Södra. Västgötarna gick på pumpen med klara 0-5 borta mot serieledande Oskarshamn senast, men ska ändå ses med god chans att montera ned ett stukat Assyriska IK. Gästerna från Småland har blott vunnit en av de nio inledande seriematcherna och är fortfarande segerlösa på resande tass. Etta!  

Spiken! – Belgien

Ett mediokert Grekland ska inte ha mycket att sätta emot i den belgiska huvudstaden under torsdagskvällen. Värdnationen saknar förvisso Kevin De Bruyne, men besitter tillräckligt med kvalitet för att lägga grekerna på rygg. Given etta.

Skrällen! – Österrike

England övertygande under EM-kvalet och blir säkerligen att räkna med i sommarens slutspel. Österrike är med det sagt en lurig motståndare med Alaba i spetsen och till rådande streck är tvåan ett intressant inslag på kupongen.  

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Tyskland – Danmark x2
  • 2. Nederländ. – Skottland 1x
  • 3. England – Österrike 12
  • 4. Frankrike – Wales 1
  • 5. Norge – Luxemburg 1×2
  • 6. Rumänien – Georgien 1
  • 7. Linköping – Åtvidaberg 2
  • 8. Onsala – Varbergs GIF 1
  • 9. Belgien – Grekland 1
  • 10. Turkiet – Moldavien 1x
  • 11. Ukraina – Nordirland 1
  • 12. IF Sylvia – BP x2
  • 13. Skövde – Assyriska IK 1

864 rader

  • 1. Tyskland – Danmark 1×2
  • 2. Nederländ. – Skottland 1x
  • 3. England – Österrike 1×2
  • 4. Frankrike – Wales 1
  • 5. Norge – Luxemburg 1×2
  • 6. Rumänien – Georgien 12
  • 7. Linköping – Åtvidaberg x2
  • 8. Onsala – Varbergs GIF 1
  • 9. Belgien – Grekland 1
  • 10. Turkiet – Moldavien 1x
  • 11. Ukraina – Nordirland 1
  • 12. IF Sylvia – BP x2
  • 13. Skövde – Assyriska IK 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100