Europatipset 2/5

Återigen är det jackpot-helg på Europatipset då 4,5 miljoner ligger i potten. I vanlig ordning är kupongen en härlig gott och blandat-påse där Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1 och till sist Allsvenskan ska benas ut. Det finns bara en sak kvar att säga: Show me the money! 

Spelstopp: 14:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Manchester United – Liverpool X

Liverpool fortsätter att i negativ bemärkelse överraska i årets Premier League. Inte heller svaga Newcastle lyckades fällas hemma på Anfield och Champions League-platsen hänger på en skör tråd. Ingen lätt motståndare att tampas med dagen till ära då Ole Gunnars “Röda Djävlar” står på andra sidan. På Drömmarnas Teater är Manchester United sedvanligt stabila, men den senaste tidens vinster i ligaspelet har inte varit särskilt övertygande. Oerhört mycket prestige står på spel i detta rivalmöte vilket säkerligen kan leda till en låst drabbning. 1X räcker på mindre system.

2. Newcastle – Arsenal 1

Poäng av tung dignitet fick Newcastle alltså med sig senast och nu ska det mycket till för att Steve Bruce gäng ska trilla ur. Hej ska som bekant inte ropas före man är över bäcken, men “Magpies” har visat upp en strålande moral den senaste tiden där segrar mot både West Ham och Burnley finns i ryggen. Hoppet om Europa är inte ute för Arsenal men läget är prekärt för Arteta och company. Hela sju pinnar bakom Spurs säger det mesta och en svag säsong lär det hela sammanfattas som. Mot formstarka värdar lär det återigen bli svettigt och den lågt streckade ettan utkristalliserar sig som en fräck utgång. 

3. Tottenham – Sheffield United 1

Mycket går att säga om Sheffield Uniteds säsong, men lite stolthet visades när Brighton lades på rygg med ett mål mot noll. Nu väntar en hård nöt att knäcka när turen går till norra London där Spurs väntar på Tottenham Hotspur Stadium. De Liljevita, som för tillfället leds av Ryan Mason, hade problem i Ligacupfinalen mot City och fick till slut kapitulera. Tillbaka i ligan där en nervös avslutning väntar då plats fem till åtta är ett getingbo som heter duga. Harry Kane med lagkamrater är givetvis favoriter, men gästande The Blades har visat att de inte helt kan räknas ut. Ett-kryss inleder. 

4. Sampdoria – Roma 1

Tätt matchande för Roma som bara för några dagar sedan var på besök i Manchester för att ta sig an United i Europa Leagues semifinal. Tre skador och sex insläppta i baken bådar inte gott. I Serie A har Fonsecas gäng gått rent ut sagt uselt den senaste tiden där både Torino och Cagliari fått Romarna på fall. Med tre pinnars marginal innehas trots detta den sista platsen ut i Europa nästa säsong och det vore ett fiasko som heter duga om det inte ros i land. Albin Ekdals “Samp” får nöja sig med en plats i mitten när det hela ska summeras. Hemma på Luigi Ferrari i Genua blandas det och ger, men triumfen mot Inter visar att samtliga lag kan besegras när stjärnorna står rätt. Blickarna åt vänster. 

5. Udinese – Juventus 2

En säsong att skriva in i Juventus historia blir detta knappast. Turinklubben har gått knackigt från start och med fem omgångar kvar är det rejält ovisst om Pirlo löser en CL-plats. Härnäst väntar Udinese på Dacia Arena, dit kommer gästerna med sånär full trupp och inga ursäkter finns för eventuellt poängtapp. “Zebrorna” från Udine har gått på nit i tre raka hemmafighter mot gäng som Cagliari samt Torino och känns halvt utcheckade för i år. “Den Gamla Damen” måste ta sig i kragen. Tvåan går först ut men räkna med viss överstreckning och täck därför upp med krysset!

6. Sassuolo – Atalanta 2

De blåsvarta från Bergamo fortsätter att storma fram i Serie A och ställs nu mot något av ett favoritmotstånd. Inte sedan 2014 har Atalanta fått smaka på förlust när Sassuolo stått på andra sidan och givetvis är Duvan Zapata med övriga klara favoriter trots bortagräs. Värdarna för dagen lider fortsatt av skadebekymmer på Romagna och Caputo. Det är föga troligt att Sassuolo löser poäng när det osar klass på varenda position hos “I Nerazzuri”. Tvåan spikas omedelbums! 

7. Valencia – Barcelona 2

Barcelona gavs ett ypperligt tillfälle att ta sig hela vägen upp i serieledning när Granada gästade Camp Nou i veckan. Guld blev till sand då katalanerna faktiskt tappade ledning och kammade noll mot sargade motståndare. Räkna med att hårtorken varit framme och en helt annan skärpa lär visas borta mot Valencia. “Fladdermössen” har varit en stor besvikelse under hela säsongen där april månad inbringat noll segrar, särskilt troligt är det inte att trendbrottet sker här. Spika tvåan och gå vidare!

8. Villarreal – Getafe X

Den gula ubåten visade klass i veckans Europa League då Arsenal besegrades med 2-1 hemma på El Madrigal. Mental omställning gäller nu för Unai Emerys gäng då bottenlaget Getafe kommer på besök i ligan. Motivationen bör inte innebära problem då Villarreal nosar på en topp 5-placering. Frågetecken ställs i så fall kring lagets fysiska status då truppen inte är särskilt bred och matchandet varit intensivt. Gästande Getafe agerade stabilt i bortavinsten mot Huesca och lär återigen bjuda på kamp här. När värdet lyser upp på högerflanken dras penseln först och främst därifrån. X2 är ett läckert drag i denna batalj.

9. Monaco – Lyon 2

Toppmöte vankas i skatteparadiset Monaco där viktiga poäng står på spel. De hemmahörande Les Monégasques har inte fått någon optimal uppladdning då corona svept in över truppen och lämnar en handfull spelare utanför truppen. Dessutom saknas viktige Stevan Jovetic som klev av skadad i mötet mot Angers. Lyon stod för en choke utan dess like när 2-0 blev till 2-3 hemma mot Lille. En trepoängare hade varit av yttersta vikt för att sätta press på just Monaco som parkerar fyra pinnar ovanför. Med tanke på rådande sjukstuga hos värdarna är bortasegern runt 20-25 prollar inte ett dumt alternativ.

10. AIK – Elfsborg X

Nationalarenan Friends Arena agerar spelplats när Allsvenskan träder in på kupongen. Här ska de svartgula från Solna följa upp den fina derbyinsatsen mot Bajen när nytt motstånd av den högre graden väntar. AIK har inlett säsongen klart godkänt bortsett från en blek insats nere i Göteborg, men i hemmaborgen finns en helt annan pondus. Stefanelli har visat att argentinaren är här för att sätta avtryck återigen, men får slipa lite på avslutskvalitén om succé ska inbringas. Elfsborg anländer med två raka segrar i ryggen där 21-årige Marokhy Ndione varit strålande i Per Fricks frånvaro. Svårlöst möte där heltäckningsmattan gärna rullas ut. 1X2!

11. Halmstad – IFK Göteborg X

Blåvitt föll tillbaka till gamla synder då viktorian över just AIK följdes upp av ett magplask deluxe mot Degerfors. Noll-tre i baken tidigt i andra halvlek tvingade Rolle att spela “långa bollar på Bengt” som sånär gav poäng. Borta mot nykomlingarna Halmstad lär det inte bli någon promenad i parken. Magnus Haglunds bygge är ett homogent sådant och sist fick MFF-lånet Marcus Antonsson spräcka målnollan mot IFK Norrköping (förlust 2-1). Gästerna från västkusten håller givetvis spelare för spelare en nivå högre, men det finns för många frågetecken för att hålla de blåvita hårt i handen just nu. Krysset är inget dumt utgångstecken. Större system plitar ned X2. 

12. Örebro – IFK Norrköping 2

Imponerat har de inte gjort än så länge, Örebro. Gänget från Närke har blivit fullständigt överkörda av Östersund och senaste insatsen var en tam sådan mot Kalmar som även den slutade med tårar. Lätt blir det inte när IFK Norrköping gästar Behrn Arena. Rikard Norlings gäng har blandat och gett under säsongen, vilket faller sig naturligt då nytt spelsystem ska implementeras. Mot Halmstad smackade nyförvärvet Adegbenro in sitt första ligamål och han ser vass ut. Med gubbar som Jonathan Levi, Sead Haksabanovic och Arí Skúlason till sitt förfogande är Peking givetvis klara favoriter mot trötta ÖSK. Spiktvåan är given. 

13. Östersund – Varberg 2

Vi avslutar kupongen uppe i Jämtland dit Varberg anländer. Gästerna lämnar tryggheten i Halland för att ta sig an både kyla och Östersunds FK. Föga förvånande har Astrit Selmani lämnat ett stort tomrum i de främre leden och mycket av spetsen har försvunnit. ÖFK har inlett årets upplaga bättre än vad många kunnat ana där Blair Turgott haft målshow med sina tre strutar. Att det skulle vara fog till i runda slängar 60 procent på kupongen är dock galet. Värdarna får nog se sig fightas i botten när säsongen går mot sin linda och på en bra dag kan Varberg mycket väl störa här. När tvåan bjuder in till fint värde börjar penseldraget där och vandrar därefter vidare mot mitten. X2!

Spiken! – IFK Norrköping

Örebro har inte sett solida ut i år och lär få det svettigt mot IFK Norrköping. Har Haksabanovic en bra dag gör han två mål på egen hand. Nej, detta vinner Peking!

Skrällen! – Newcastle

Magpies har plockat treor på slutet och senast löstes en pinne mot Liverpool. Svajiga Arsenal kan mycket väl åka på ännu en nit efter torsken borta i Spanien. Skrällen ligger nära till hands!

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Man United – Liverpool 1x
  • 2. Newcastle – Arsenal 1
  • 3. Tottenham – Sheff U 1x
  • 4. Sampdoria – Roma 1
  • 5. Udinese – Juventus x2
  • 6. Sassuolo – Atalanta 2
  • 7. Valencia – Barcelona 2
  • 8. Villarreal – Getafe x2
  • 9. Monaco – Lyon 2
  • 10. AIK – Elfsborg 1×2
  • 11. Halmstad – Göteborg x 
  • 12. Örebro – Norrköping 2
  • 13. Östersund – Varberg x2

864 rader

  • 1. Man United – Liverpool 1×2
  • 2. Newcastle – Arsenal 12
  • 3. Tottenham – Sheff U 1×2
  • 4. Sampdoria – Roma 1
  • 5. Udinese – Juventus x2
  • 6. Sassuolo – Atalanta 2
  • 7. Valencia – Barcelona 2
  • 8. Villarreal – Getafe x2
  • 9. Monaco – Lyon 2
  • 10. AIK – Elfsborg 1×2
  • 11. Halmstad – Göteborg x2
  • 12. Örebro – Norrköping 2
  • 13. Östersund – Varberg x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100